maanantai 6. elokuuta 2012

Matka Totoron ja kumppaneiden luo.

Tänään vuorossa oli reissu Ghibli- museoon. Siispä suuntasimme Yamanote- linjan kautta Chuo-linjalle, ja siitä Mitakan asemalle, josta oli sitten 1,2 kilometrin kävelymatka museolle. Matka taittui "joen" vartta pitkin, vaikka mielestäni kyseinen joki muistutti enemmänkin pientä puroa. Matkalla näkyi myös hauskoja Totoro- kylttejä, joista meidän oli ihan pakko kaikkien saada kuva.

Saapuessamme museolle, meitä vastassa oli heti valtava Totoro ikkunan takana. Koska tiesimme ettei sisällä saa valokuvata, nappasimme ulkona riittävästi kuvia muistoksi. Museoon pitää siis varata liput etukäteen, ja meidän liput oli varattu 6.8 klo 14:00 alkaviksi. Pääsimme sisään jonottamatta juuri ennen kuin bussi toi täyden lastillisen muita museoon haluavia.Olin kuullut museon olevan pieni, ja sitä se myös oli. Meillä ei kauaa mennyt kiertäessä koko paikan läpi. Ihmisiä oli tungokseksi asti, ja ahtaanpaikankammoisille en paikkaa suosittele missään nimessä. Ghibli- elokuvien faneille paikka oli kuitenkin erittäin mielenkiintoinen. Yhdessä huoneessa oli mm. hassu pyörivä laite, missä oli erilaisia Ghibli- hahmoja eri asennoissa. Kun laite alkoi pyöriä, hahmot näyttivät liikkuvan kuin animaatiossa. :D Samaisessa huoneessa oli myös "panoraamaboxeja" eri Ghibli- animaatioista, joista tunnistin vain Naapurini Totoron... >__<

Seuraavissa huoneissa oli hauskasti laitettu esiin piirrustuspöytiä, jotka olivat kirjojen, kynien ja kaiken mahdollisen ympäröimiä. Pitää nostaa hattua kyllä tyypeille, jotka animaatioita ym. väsäävät. Kirjojen joukossa näkyi esimerkiksi kuvallinen kasvikirja, mistä tyypit ovat sitten ottaneet mallia elokuvien kasveille. Esillä oli myös valokuvakansioita, missä oli valokuvia erilaisista taloista ja vastaavista, joita on käytetty apuna piirtämisessä. Sattuipa yhden pöydän päällä olemaan myös iso laatikko, jossa oli pienissä lokeroissa erilaisia kivilajeja piirtäjän avuksi.

Yksi huone oli täynnä hahmoluonnoksia monista elokuvista, ja tippa meinasi tulla linssiin nähdessäni yhden Tulikärpästen hauta- elokuvan kohtauksen luonnoksen. En käsitä miten jotkut pystyvät muutamilla lyijykynän vedoilla luomaan jotakin niin vaikuttavaa! Huoneessa oli myös mahdollisuus selata kansioista elokuvien luonnoksia kohtaus kohtaukselta.

Museossa oli tietenkin myös matkamuistomyymälä, ja tarttui sieltä mukaan pari tavaraa vaikka kallista olikin. Myymälässä oli myös aivan tajuttomasti porukkaa, ja ensimmäistä kertaa tunsin oloni ärtyneeksi moisen väenpaljouden vuoksi. Selvisin kuitenkin kunnialla myymälästä ulos ja pystyimme jatkamaan matkaa.

Saimme museoon tullessamme lippujen lisäksi pienen lipukkeen, millä pääsi katsomaan lyhytelokuvan museon pikkuteatteriin. Harmi vain, että onnistuin hukkaamaan oman lipukkeeni ensimmäisen puolen tunnin aikana. Onneksi kuitenkin saimme jälleen kokea japanilaisten ystävällisyyden, ja pääsin katsomaan elokuvaa Päivin lipun yhteydessä. :) Elokuva itsessään ei ollut mikään ihmeellinen; se kertoi pojasta, joka lähti niitylle leikkimään, ja joka joutui kisaamaan jäniksen kanssa kumpi heistä on vahvempi. No, lopputulos oli lopulta tasapeli, ja molemmat istuvat lopulta jänisrouvan tuvassa juomassa teetä ja syömässä keksejä. Loppu hyvin, kaikki hyvin. ;)

Museossa ei ollut mitään selityksiä englanniksi, mikä oli todella harmi, sillä muutamat huoneet olivat erittäin tekstipainotteisia. Seinissä oli paljon selityksiä ja muita tekstejä, joita en itse yksinkertaisesti jaksanut alkaa lukea, sillä se olisi vienyt aikaa todella paljon. Maijulle tilanne oli vielä kehnompi, joten museolle iso miinus tästä syystä. Muuten paikka oli kyllä ihan kiva, eikä 1000 jenin pääsymaksu ole mielestäni paha hinta tälläisestä kokemuksesta.

Museon jälkeen päätimme kävellä viereisen puiston poikki toiselle asemalle, joka oli Mitakasta edellinen asema. Puisto (Inokashira koen) osottautui hienoksi ja mielenkiintoiseksi paikaksi. Nälkä kyllä vaivasi hieman tässä vaiheessa, ja itselläni oli hieman hoppu syömään... Näimme puistoretkellä jonkinlaisen joen/lammen (en oikein tie kumpi oli kyseessä), sekä Benzaiten- nimiselle jumalattarelle pyhitetyn pyhäkön.

Benzaiten- jumalattarelle pyhitetty pyhäkkö :)

Karppeja ♥
Kävimme puistoilun jälkeen (vihdoin ja viimein) syömässä, ja sitten suuntasimme jälleen Harajukuun. Tällä kertaa kävimme tarkemmin liikkeitä läpi, ja kolmen tunnin shoppailun jälkeen totesimme olevamme vasta puolessa välissä Takeshita Dooria... Päätimme jättää leikin sikseen ja istahdimme hetkeksi herkuttelemaan kakigoorilla ja crepeillä. Kakigoorista selitinkin jo aikaisemmassa bloggauksessa, mutta crepe onkin sitten uusi juttu. Kyseessä on yksinkertaisesti selitettynä lätty/lettu/ohukainen, minkä sisälle kääritään kaikkia herkkuja täytteeksi. Valinnanvaraa täytteiden suhteen on valtavasti. Itse otin suklaajäätelöllä, kermavaahdolla, mansikoilla ja mansikkakastikkeella täytetyn crepen, ja nannaa oli! Tämän herkuttelutuokion jälkeen suuntasimme kiltisti guest houselle, sillä jalat olivat jälleen melko tohjona päivän kävelyn jälkeen.

Sellainen päivä tänään. Väsy alkaa painaa, joten nyt toivotan kaikille hyvät yöt ja suuntaan itse höyhensaarille. おやすみなさい~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti