maanantai 13. elokuuta 2012

Mahan täydeltä virtaavaa nuudelia ja vesimelonia.

Eilen pikkuisella guest housellamme järjestettiin "summer party", toisin sanoen pienimuotoinen iltama, missä oli talossa asuvia ulkomaalaisia, sekä paikan manageri tyttärensä, ja sisarenlastensa kanssa. Aloitimme illan kokeilemalla 流しそうめん eli nagashi soumen nimistä ruokailutapaa. Nagashi soumen tarkoittaa suomeksi 'virtaavia nuudeleita', ja siitä siinä on täsmälleen kyse. Nuudelit virtaavat bambukourussa kylmässä vedessä, josta sitten osalliset nappaavat syömäpuikoilla syömistä. Nuudelit dipataan tsuyu liemeen, johon sai lisätä kasviksia ym. mausteita etukäteen, ja syödään. Nuudeleita oli yllättävän hauska poimia kourusta, ja kyllä siinä mahakin täyttyi melko nopeasti!

Bambukouru, mitä pitkin nuudelit virtasivat :)
Kun kaikki nuudelit olivat kaikki menneet virran mukana, pelasimme bingoa :D Oma bingokuponkini osottautui kuitenkin pettymykseksi, vaikka kyllähän minäkin lopulta bingon sain. Kaikille oli tarjolla pieni palkinto, ja oma palkintoni oli kaksi mahdottoman söpöä muistikirjaa. Yksi hyvä puoli bingossa ainakin oli: tuli kerrattua numerot japaniksi aika tehokkaasti :D

Ei hyvin mene...
Bingon jälkeen oli vuorossa ilotulitteet! Vaikka olen nähnyt draamoissa ja animessa japanilaisten ilotulitustavat, ei sitä voinut silti olla ihmettelemättä. Menimme takapihalle, ja pari miestä kantoi sinne kaksi ämpärillistä vettä. Takapihalla tarkoitan parkkipaikkaa, jossa oli autoja ja taloja aika lähellä. Sitten alettiinkin jo pitämään hauskaa. Lapset saivat leikkiä itse ilotulitteilla, vaikka nuorimmalla oli ikää vain viisi vuotta. Lopuksi tulitteet laitettiin veteen, jotta ne sammuvat varmasti.

Meinasihan siinä kyllä käydäkin huonosti. Yksi tyyppi laittoi ihan kunnon raketin tulille, ja toinen ei huomannut tätä, vaan potkaisi tulitteen kumoon. Onneksi kuulin toisen huutavan japaniksi varo, sillä huomasin tulitteen osoittavan suoraan kohti meikäläistä. Ei ole suomityttö meinaan hetkeen sukeltanut niin nopeasti alta pois. Mitään en ehtinyt sanoa, juoksin vain alta pois, ja käännyin varoittaakseni kavereita, mutta liian myöhään. Valtava pamaus ja värikäs ilotulite sujahti aivan kavereideni vierestä naapurin ovelle ja räjähti siinä. Älkää huoliko. Kaikki ovat edelleen hengissä. Kipinät vain hieman sinkoilivat kavereiden jaloissa, mutta mitään jälkiä ei tullut. Mietimme vain hetken millaista jälkeä olisi tullut ellen olisi tajunnut juosta sivuun... Kaverini eivät olleet huomanneet ilotulitteen kaatumista, ja taisivat säikähtää aika hyvin.Illan lopuksi sitten lapset saivat kokeilla melonin rikkomista kepin avulla, mutta kepit olivat aika huonoja, ja lapsetkin aika pieni vastus jättimäiselle melonille. Lopulta sitten raavas nuoriherra kampesi valtavan puukalikan avulla siististi melonin puoliksi, ja saimme kaikki osamme herkullisesta vesimelonista. Muutenkin pöytä notkui kaiken maailman herkuista, kuten itsetehdyistä onigireistä (riisipalloja), kasvistempurasta ja hassuista kekseistä, jotka näyttivät makeilta, mutta olivatkin suolasia!

Ihmeellinen keksi, mikä ei ole sitä miltä näyttää :D
Ilta oli todella mukava, ja oli hauska tavata muitakin ulkomaalaisia, vaikka kauheasti emme heidän kanssaan jutelleetkaan. Kolme naista olivat kotoisin USA:sta ja yksi mies kolumbiasta. Kaikki ulkomaalaiset lähtivät kyllä aika ajoissa pois, joten me olimme lopulta ainoat ulkomaalaiset jäljellä. Kanadalainen mies kävi kyllä katsomassa ilotulitusta, mutta vetäytyi sitten takaisin huoneeseensa. Mekin poistuimme lopulta hieman ennen kymmentä huoneeseemme, loistavan yhteiskuvan jälkeen :D

Tänään on vuorossa Asakusa, joten siitä tulossa juttua lähipäivinä. Pysykää kanavalla ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti