lauantai 11. elokuuta 2012

Keisarin ns. puutarhat...

Laiska kun olen, en ole saanut mitään kirjoitetuksi pariin päivään. Toisaalta ihan hyvä, sillä tuntuu että olen viime aikoina työstänyt romaania joka ilta. Viime päivinä ei ole tapahtunut mitään kovin suurta, joten ajattelin tiivistää tähän bloggaukseen parin päivän tapahtumia.

Edellispäivänä pidimme jälleen vähän rauhallisemman päivän, ja päätimme lähteä tutkimaan vähän kotiasemamme toista puolta, joka on jäänyt vaille huomiota tähän asti. Ei siellä mitään kovin erikoista kyllä ollut; muutama ruokapaikka (joista yhdessä tilasin epähuomiossa jonkinlaisen maksasalaatin...), hyttysiä kuhiseva muistopuutarha ja paloasema. Paras löytö kuitenkin oli vähän isompi Life Supermarket, mistä sitten lopuksi kävimme ostamassa ruokaa, ja palasimme guest houselle. Paluumatkalla bongasimme vielä yhden ruokakaupan, joten ei täällä nälkään ainakaan kuolla.

Joku muistopuutarha, josta paettiin nopeesti hyttysiä karkuun :D
Samana iltana lähdin vielä yksin liikenteeseen tutkimaan Book Offin mangatarjontaa. Yksin sen takia, että saatan jumittua hyllyjen eteen pitkäksikin aikaa. Kyllä siellä aikaa sitten menikin kepeästi se pari tuntia... En ollut ainut, joka oli päättänyt kyseiseen liikkeeseen mennä. Hyllyjen edustat olivat täynnä ihmisiä, jotka lukivat seisten mangaa. Änkesin itseäni sinne sitten joukkoon, ja kyllä sieltä kummasti sitten tilaa tuntui minullekin löytyvän. Mielenkiintoista, joskin myös hieman hämäävää oli huomata vieressä seisovan tytön (enintään yläasteikäinen) lukevan melko... öh, K-18 juttua sisältävää mangaa muitten keskellä. Eikä nämä mangat siis olleet missään K-18 alueella, vaan siinä ihan kaikkien luettavana, sekasin muitten mangojen keskellä.

Lopulta mukaani tarttuikin aimo kasa mangaa, enkä maksanut kuin 1065 jeniä (vähän päälle 10€) kuudesta mangasta :) Löysimme aikaisemmin toisenkin kirjakaupan missä oli halvalla mangaa, mutta en jaksanut kyseiseen kauppaan enää lähteä Book Offin jälkeen. Suunnitteilla on mennä tutkimaan tämä toinen kauppa joku toinen päivä. Täällä muutenkin tuntuu olevan näitä käytettyjen kirjojen- kauppoja joka kulmalla, mikä on tietysti minun kannaltani hieno juttu. Kunhan löytäisin aikaa käydä kaikissa näissä kaupoissa.

Palattuani sitten guest houselle, avasimme television ja totesimme, että sieltähän tulee Inuyashaa! Emme tosin ehtineet katsella kuin ehkä viiden minuutin ajan, kun se sitten jo loppui, mutta sen jälkeen tulikin (ilmeisesti) Naruton uusin jakso. Katselin sitä siinä sitten hiukan, vaikka kyseistä sarjaa en koskaan ole seurannutkaan. 

Meidän ihana pikkutelkkari, ja Inuyasha ♥
Eilen puolestaan suuntasimme Tokioon (kaupunginosaan siis), tavoitteena nähdä Keisarin palatsin puutarhat. Kävelimme toooooodella kauan ja pitkän matkaa ennen kuin tajusimme, ettemme pääse puutarhaan, sillä se on suljettuna maanantaisin ja perjantaisin. Lievästi, eikä välttämättä niin lievästikään kettuuntuneina menimme lähimpään Starbucksiin istumaan ja juomaan kylmää juotavaa, sillä niin outoa kuin se olikin, emme nähneet koko päivän aikana missään juoma-automaatteja! Niitä kun on täälläpäin maailmaa joka kulmalla, mutta ei ilmeisesti Tokion kaupunginosassa. Muutenkin koko paikka, lukuunottamatta pilvenpiirtäjiä, oli aika mälsä paikka. Tarkoituksena olisi tehdä comeback ensi viikolla, koska haluamme todella nähdä nämä kuuluisat puutarhat.Lähdimme sitten kotia kohti, mutta jäimme hetkeksi Shibuyaan kiertelemään ja katselemaan maailman menoa. Ensimmäiseksi suuntasimme siihen legendaariseen Starbucksiin Shibuya Crossingin vieressä, ja saimme jopa yhden penkin aivan ikkunan vierestä. Siitä sitten hämmästelimme Crossingissa virtaavan väen määrää, ja katselimme kun joistain malleista räpsittiin kuvia ihmisten seassa. Mielenkiintoiseksi tapahtumat menivät kuitenkin, kun huomasin tien toisella puolella jotain vähintäänkin outoa.


Kyllä vain, siellähän tönöttää joku mies, haarat levällään. Hetken sitten naureskelimme tälle tyypille, ja jatkoimme jutustelua juomien ohella. Kunnes!

There he is again!
 Mitä ihmettä? Nyt kyseinen mies oli aivan Starbucksin edessä, samaisessa asennossa. Ja siinä tuo mies myös nökötti vartin verran. Ihmisten reaktioita oli aivan hykerryttävän huvittavaa seurata. Aluksi ihmiset kulkivat vain ohi, katsellen hieman oudoksuvasti kyseistä miestä. Pikkuhiljaa ihmiset alkoivat kuitenkin pysähdellä, ja ottaa kuvia tästä oudosta miekkosesta. Mallipojat pääsivät lopulta vauhtiin kun he päättivät mennä herran taakse matkien tämän asentoa, ja lopulta tiellä olikin aikamoinen jono porukkaa, haarat levällään. :D


En tiedä mistä oli kyse, mutta lopulta mies vain käveli tiehensä ihan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Saimme kyllä maittavat naurut, emmekä olleet ainoita. Jossakin vaiheessa olin varma, että koko Starbucksin ikkunapöydissä istuva porukka tutisi naurusta.

Kokeilimme muuten Shibuyassa myös ensimmäistä kertaa kaiten sushia! Kaiten sushissahan on siis kyse siitä, että sushit ovat erivärisillä lautasilla, ja nämä lautaset sitten ovat hihnalla, joka pyörii ympyrää. Ruokailijat istuvat pöydissä hihnan äärellä, ja ottavat sitten hihnalta mieleisensä annoksen sushia. Hinnoittelu tapahtuu lautasten värin mukaan, mikä vaihtelee ravintoloittain. Itse söin neljä annosta halvimmilta lautasilta, joiden hinta oli 105 jeniä/lautanen. Ensimmäinen sushi ei ollut erikoisen hyvää, mutta seuraavat maistuivat kyllä. Yhdessä annoksessa oli lohta, toisessa katkarapua... Kolmatta en valitettavasti muista :D Halpaa huviahan tuo ei missään tapauksessa ole, mutta pakkohan sitä oli testata. Paikka oli myös melko pieni, joten ajattelimme etsiä vähän isomman paikan vielä, ja testata millaista sushia sieltä sitten saa.

Eilen oli kyllä loppujenlopuksi ihan mielenkiintoinen päivä, mutta myös jokseenkin epäonnistunut siinä vaiheessa, kun onnistuin kaatamaan Maijun teet kahden uuden mangapokkarin, ja tatamimaton päälle >__<" Onneksi pokkarit ovat vielä lukukelpoisia, eikä tatamikaan pahasti kärsinyt. Muutenkin eilinen oli jotenkin epäonninen päivä. Toivotaan että tästä päivästä tulee parempi. Tarkoituksena olisi suunnata Odaibaan katselemaan ilotulituksia ^__^

2 kommenttia:

  1. mielenkiintoista! liityin lukijaks :33 käy kattoo myös mun japani-aiheinen blogi! http://pinkypinkycherrymyvs.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos liittymisestä! Kävin blogissasi, ja liityin myös lukijaksi :)

      Poista