Info

Hei! Olen Johanna, ja Japanista olen ollut kiinnostunut jo monen monta vuotta. Alkusysäyksen sain animesta ja mangasta, ja lopulta kiinnostukseni laajeni Japaniin kokonaisuutena. Siitä voit lukea tarkemmin täältä.

Tällä hetkellä opiskelen Itä-Aasian tutkimusta Turun yliopistossa tarkoituksena valmistua valtiotieteiden maisteriksi vuonna 2019. Aiemmin olen opiskellut japanin kieltä ja kulttuuria Tukholman yliopistossa ja kansainvälistä kauppaa SAMK:issa. Ehkä parin vuoden päästä olen valmis siirtymään työelämään... Kuka tietää? Tulevaisuudessa toivon voivani tehdä kansainvälistä työtä japanin kieltä hyödyntäen.

Blogia aloitin kirjoittamaan vuonna 2011, ja alusta lähtien olen oikeastaan kirjoittanut vain kirjoittamisen ilosta, mutta haluan myös jakaa kiinnostuksen kohteeni mahdollisimman monen ihmisen kanssa. Mielestäni olen kehittynyt matkan varrella kirjoittajana, mutta aina on tietenkin varaa parantaa. Tarkoituksena on kirjoittaa selkeitä ja helposti ymmärrettäviä tekstejä, joten pyrin selittämään vieraampia termejä blogissani aina.

Blogissa käsitellään monenlaisia asioita Japanista, ja toivon jokaisen lukijan löytävän täältä jotakin itselleen. Rakastan animea ja mangaa, vaikka nykyään niille ei tunnu löytyvän niin paljon enää aikaa. Yritän myös kirjoittaa säännöllisesti yhteiskunnasta ja kulttuurista. Blogi on ollut nyt pidempään hieman hiljaisempi, sillä en oikein löydä aikaa kirjoitteluun, mutta postauksia tulee aina kun kiireiltäni vain ehdin.

Matkustin kesällä 2012 Tokioon kahden ystäväni kanssa, ja kyseisen reissun ensimmäinen bloggaus löytyy täältä. Reissulta kertyikin tolkuton määrä postauksia ja pisteet sille, joka kaikki jaksaa lukea! Seuraava reissuni Japaniin oli helmikuussa 2014, jolloin kävin Osakassa sukuloimassa ja nauttimassa historiallisista maisemista. Kyseisen reissun ensimmäinen bloggaus löytyy täältä.
Yksi elämäni kohokohta oli vaihto-opinnot Osaka Gakuinin yliopistossa syyslukukaudella 2015 ja työharjoittelu samaisessa yliopistossa kansainvälisessä toimistossa keväällä 2016. Kokemus oli kaiken kaikkiaan aivan mahtava ja reissusta voikin lukea kaikenlaista täällä blogissa. Seuraava Japanin reissu on luvassa keväällä 2018, sillä olen menossa yhdessä mieheni kanssa Osakaan juhlistamaan meidän 10-vuotista taipaletta. Niin se aika rientää! Kyseisestä reissusta on taatusti tulossa bloggausta tänne, joten pysykää kuulolla.

Matsukaze löytyy myös facebookista, twitteristä ja pinterestistä, joten blogin seuraaminen on helpompaa kuin koskaan ennen. Kysymyksiä minulle voi esittää kommentoimalla blogiin tai laittamalla sähköpostia.

Antoisia hetkiä blogini parissa! Muistakaa tykätä, jakaa ja kommentoida, sillä se piristää päivääni valtavasti ♪

***

Hi, I'm Johanna, and I truly love everything about Japan! First it was all about anime and manga, but then I started to like everything about Japan.

Currently I'm studying International Business and Marketing Logistics and I graduated from Stockholm University in 2015 Japanese as my major. Next I'm going to start Master's Programme in East Asian Studies at University of Turku. In the future, I'm hoping to work in an international work where I can use my language skills.

This blog is all about Japan; anime and manga, food, society and culture. Currently all my posts are in Finnish, but I hope I can find time to write in English too. You can also follow Matsukaze on facebook, twitter and pinterest.