tiistai 14. elokuuta 2012

Kävelyllä Asakusassa :)

Eilen sitten vihdoin ja viimein tapasimme senpaimme Asakusassa. Tarkoituksena oli tavata Kaminarimon- portilla, mutta eikös me sitten kuitenkin kävelty ensin aivan väärään suuntaan. Lopulta totesimme, että jos olisimme hieman katsoneet taaksepäin, olisimme kyseisen portin nähneet samantien... Kaminarimon- portti on siis suomeksi ukkosportti, ja sen on moni varmasti nähnyt matkailuohjelmissa ym. tv-ohjelmissa useasti. Sen yksi näkyvimpiä osia on valtava punainen lyhty, jossa lukee portin nimi.


Otimme sitten hieman kuvia kyseisestä portista, mikä oli lievästi vaikeaa, sillä monella muullakin oli samainen idea. Sen jälkeen astelimme portin läpi Nakamise-doorille, joka on 250 metriä pitkä, Sensoji- temppelille johtava tie, jonka varrella on paljon pieniä puoteja. Puodit ovat täynnä kaikkea ylihinnoiteltua turistikamaa, mutta pakko niitä oli kuitenkin hieman hiplailla. Kävelimme siitä sitten itse temppelille, joka on itseasiassa Tokion vanhin temppeli. Temppelin edessä pystyi ostamaan itselleen 100 jenillä ennustuksen tälle vuodelle, ja pakkohan sitä oli kokeilla. Maksettuani sata jeniä lippaaseen, ravistelin hetken painavaa metallista astiaa, josta hetken ravistelun jälkeen putkahti ulos kapula, johon oli merkattu numero 四十 eli neljäkymmentä. Tämän jälkeen kapula laitettiin takaisin astiaan, ja sen jälkeen etsittiin pieni laatikko, jonka numero oli kapulan osoittama numero. Sieltä nappasin oman ennustukseni, joka ennusti viimeistä, ja pientä onnea. Parempi sekin kuin huono onni! Jos lappu olisi luvannut huonoa onnea, se olisi solmittu kiinni pihaissa olleisiin telineisiin, jotta paha onni lentäisi tuulen mukana pois. :)

Tarkoituksena on mennä käymään temppelillä vielä uudestaan, sillä en ehtinyt ottaa kuvia kunnolla :/ Tuliaisiakin paikasta löytyy enemmän kuin kylliksi.

Hozômon- portti Nakamise-doorin päässä.

Ihmisiä jonottamassa temppelille rukoilemaan :)
Päivään kuului myös ensimmäinen vierailu sentôssa, eli julkisessa kylpylässä, joka onkin aivan oma taiteenlajinsa Japanissa. Kengät piti riisua heti sisään tullessa pois, ja siitä sitten maksettuamme, ja pyyhkeet vuokrattuamme siirryimme pukuhuoneisiin. Siellä sitten vaatteet vaan rohkeasti pois, ja pesutilaan, joka oli täynnä vanhempia japanilaisnaisia. (Kylpylässä on siis erilliset osat miehille ja naisille :D) Japanilaisessa kylpylässä pitää peseytyä hyvin ennen siirtymistä kuumaan kylpyyn, ja niinhän me sitten kiltisti teimme. Tämäkään toimenpide ei mene täysin niin kuin Suomessa; Japanissa pesu tapahtuu istuaaltaan jakkaralla, ja henkilökohtaisesti koin sen hieman hankalaksi :D

Pesun jälkeen suuntasimme miellyttävään 42 asteiseen kylpyyn, joka oli kieltämättä kuumaa aluksi, mutta lopulta juuri mukavan lämmintä. Toinen kaveri oli kyllä sitä mieltä, että kylpy oli hieman liian kuuma. Koko ajan meitä tuijotettiin paljon enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja kyllä siellä muutama naureskelikin meille. Näytettiin varmasti huvittavalta, kun ei oikein tiedetty miten päin olla kuumassa kylvyssä xD Kokeilimme myös hieman viileämpää allasta (40 astetta), joka oli myös kiva. Muut testasivat myös kylmää allasta, jonka vesi oli 15 asteista, mutta itse päätin jättää kyseisen altaan väliin; pidän paljon enemmän kuumasta kuin kylmästä.

Sentôn jälkeen olo oli kyllä todella mukava, eikä ulkoilmakaan tuntunut niin kuumalta enää. Vähän samanlainen fiilis kuin saunan jälkeen, mutta ei ihan. Vaikea selittää :) Sentôn jälkeen vuorossa oli Mister Donuts, japanilainen suosittu donitsi paikka, ja sen jälkeen suuntasimme kotiin. Kaiken kaikkiaan oli oikein mukava päivä, ja jalat olivat taas aika poikki kun pääsimme kotiin. Kylpy helpotti kyllä jalkasärkyä mukavasti, mutta se sai olon myös aika raukeaksi. Nyt pitäisikin etsiä sentô tästä läheltä, että pääsee toistekin...

Ai niin!
Japanilaisissa kylpylöissä saattaa olla joskus näin suomalaiseen mieleen omituinen kielto, nimittäin tatuointikielto. Yhdellä seurueestamme näitä löytyy ihan mukavasti, mutta varmistimme ennen kylpylään menoa ovatko tatuoinnit siellä okei, ja olivathan ne :) Alueella on kuitenkin paljon ulkomaalaisia, joten epäilimmekin etteivät tatuoinnit ole ongelma, mutta aina on hyvä varmistaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti