perjantai 11. huhtikuuta 2014

Muistoja Japanista: Shinsaibashi ja Dotonbori

Oi, pelkkä ajatus Nambasta saa aikaan järkyttävän matkakuumeen Japaniin! Shinsaibashi ja Dotonbori ovat ostosalueita Nambassa ja voi pojat sitä liikkeiden ja ihmisten määrää. Vaikea sitä on sanoin kuvailla.

Matkani Shinsaibashiin alkoi jälleen Kuzuhasta, mistä suuntasin Shinsaibashiin junalla. Olin sopinut tapaavani Marien ja Ayakon aseman läheisyydessä, mutta kappas, minähän päätin sitten eksyä matkan varrella ja oikein kunnolla. Pyörin kuin yksinäinen herne kattilassa ympäri valtaisaa asemaa, kunnes päätin soittaa Marielle. Onneksi sain Mialta lainaan kännykän niin ei pärähtänyt mitään kauheettomia puhelinlaskuja.

En tiedä minne olin oikeen päätynyt, mutta pääsin vihdoin ja viimein ulos ja jopa oikeaan suuntaan, ja pian jo Marie huutelikin minua väkijoukosta. Marie oli poikansa Renton kanssa liikenteessä ja Ayako (Markon sisko) oli ystävällisesti lupautunut tulla mukaan. Kaupat ympäröivät meitä ja joka puolelta kuului ääntä. Ensiksi suuntasimme GU:hun, mikä on Uniqlo:n kanssa samaa ketjua. Vaatteet ovat vain vähän eri tyylisiä ja GU on hippusen verran halvempi. (Ei siinä että Uniqlo olisi kallis.)

Löysin paljon kaikkea kivaa ja Marien rohkaisemana päätin kokeilla myös muutamaa hametta. En aikaisemmin ollut viitsinyt edes yrittää; japanilaiset kun ovat niin pieniä, että ajattelin sen olevan tuhoon tuomittu yritys. Mutta kappas, sieltähän löytyi muutamakin mekko mitkä mahtuivat päälleni! Mitä opimme? Aina kannattaa yrittää! :)

Shoppailtuamme hetken jatkoimme matkaa ja pian edessäni siinsi näky minkä olin aikaisemmin nähnyt vain kuvista: Glico-mies!Marie kertoi, että aluetta ja jokea mikä virtasi sillan alla oli viime vuosina kunnostettu, sillä aikaisemmin joki oli suorastaan saastunut. Kesäisin lemu oli kuulemma valtava, mutta nyt joki on kuulemma jo hyvässä kunnossa. Marie kertoi myös tarinan, kuinka joku paikallinen baseball-joukkue oli voittanut pitkästä aikaa ilmeisesti mestaruuden ja jotkut olivat päättäneet hypätä jokeen asiaa juhlistamaan. Palkkioksi siitä suurinosa sai ihottumaa ja ties mitä pöpöjä kaupan päälle.

Hetken aikaa otimme valokuvia ja muuten vain ihmettelimme. Hiukan ehkä jopa odotin, että joku nappaisi minut mukaan... Tämä silta nimittäin tunnetaan myös englanniksi nimellä "pick-up bridge", eli nuoret kokoontuvat sillalle ja kuuleman mukaan "nappaavat matkaansa". Ilmeisesti olin liian pelottava länkkärinainen, joten minut jätettiin rauhaan. No, leikki leikkinä. Onhan minulla tuo oma samurai jo täällä Suomessa ;)

Seuraava nähtävyys oli jättimäinen mekaaninen taskurapu, mistä oli aivan pakko napata kuvia ja pian sen jälkeen näkyviin ilmestyikin Kuidaore Taro, mekaaninen rumpua hakkaava pelle. Täytyy myöntää, etten ole mikään kauhea pellefani (Pelle Hermanni oli kauhean pelottava ohjelma!), joten tämä heppu oli mielestäni aika karmiva. Pakko sen kanssa oli silti ottaa kuvia, vaikka kylmät väreet menivätkin selkäpiitä pitkin sen vieressä seisoessa.

Mekaaninen taskurapu

Kuidaore Taro
Suosittelen muuten nostamaan rahaa jo ennen tänne saapumista, sillä meillä meni ikuisuus kun metsästettiin sellaista automaattia mistä saan nostettua rahaa. Minun luottokorttini ei suostu toimimaan missään muualla kuin postien automaateissa, joten on aina oma huvinsa löytää posti jostakin.

Kävimme välillä syömässä italialaisessa ravintolassa ja Ayakon mieskin liittyi seuraamme. Ruoka oli tosi hyvää, vaikkakin aika mausteista. Salaattia sai syödä niin paljon kuin halusi, ja juomaa sai ottaa myös mielin määrin. Ravintolan nimeä en valitettavasti muista, sillä Ayako vei meidät sinne. Hän oli ilmeisesti käynyt useammankin kerran siellä :)

Myöhemmin menimme shoppailemaan Forever 21- liikkeeseen, mistä löytyi myös paljon ihania vaatteita ♥ Valitettavasti Ayakon ja myöhemmin myös Marien piti sattuneista syistä lähteä jo aikaisemmin kotiin, mutta itse jäin vielä hetkeksi pyörimään pitkin kauppakatuja. Löysin ihania pieniä korukauppoja, lolita-kaupan ja vaikka mitä. Voih, Nambaan saisi tuhlattua kaikki rahansa jos vaan haluaisi! Teen luultavasti jossakin vaiheessa vielä erillisen postauksen kaikista tavaroista ja vaatteista mitä reissulta tuli hommattua :)
Vaatteista tulossa mahdollisesti erillistä postausta jossakin vaiheessa. :)

Edit. Unohdin muistuttaa arvonnasta! Eli vielä on sunnuntaihin aikaa osallistua, käy kurkkaamassa paremmin täällä.

***

I miss Japan so much already! This post is about my first visit to Namba. As you can see from the pictures I saw many famous spots, but I did also lots of shopping! ♥ There was so much people and so much different kinds of shops that it is just too much for a girl from Finland! :D


♫ Johanna ♪

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti