torstai 10. huhtikuuta 2014

Kevään viimeinen oppitunti ♥

Tänään oli viimeinen päivä opetusta Raumalla ja pidin oppilaille suullisen loppukokeen. Muah. Oli kivaa! ♥ Kaikki olivat tosi taitavia ja selvityivät kokeesta kunnialla. Mitään virallisia numeroita en antanut, mutta suullista palautetta kylläkin.

Rauman kurssi alkoi jo syksyllä ja aloittajia oli melko paljon. Heti kättelyssä muutamat lopetti ja pikkuhiljaa enemmänkin. En oikein tiedä oliko tahti vain liian kova, vai mahtoiko heille tulla muita esteitä? Olen joka tapauksessa joka ikisestä ihan hirmuisen ylpeä; kehittymistä on tapahtunut matkan varrella ja se on tietysti tarkoituskin. ;)

Olen ollut opettajan nyt reilun vuoden. Alussa minua jännitti paljon ja pelkäsin onko minulla tarpeeksi kykyjä opettaa muita. Olen kuitenkin oppinut luottamaan itseeni paremmin ja hyväksymään sen tosi asian etten millään voi nyt enkä koskaan tietää kaikkea. Mutta asioista voi aina ottaa selvää ja sillä tavalla oppia itse uutta samalla kun opettaa muita.

Tänään kokeiden jälkeen palasin luokkaan ja oppilaat olivat (opiskelun sijaan?) päättäneet koristella vähän taulua...Kuvaajana minä, mutta tekeleet oppilaiden ;)
Löytyipä sieltä myös yksi pieni kirjoitusvirhe, mikä minun piti tietenkin heti korjata! Taidan olla jo opettaja henkeen ja vereen ^^" Sivutaululta löytyi yllättäen toinenkin taideteos...

Että tällaista :D Nyt vasta huomasin tuon merkin tuolla oikeassa reunassa. Kyseessä lienee 星 (hoshi), mutta muutama veto on vähän niin ja näin ;)
Kiitos tosi paljon ihanille oppilaille ja oikein mukavaa kesää! ♥ Jatkokurssia ei varmaan valitettavasti saada (tai kuka tietää), mutta toivottavasti ainakin uudet alkeet :)

***

Today was the last lecture of Japanese in Rauma. I feel so sad, I really love teaching! I made an oral exam for my students and they all were really good. I'm so proud of them! At first when I started to teach I really didn't know if I'm good enough, but I have realised that even if I don't know everything myself, I can always say that I'm going to look for an answer.

Today my students draw some pictures while I was in another classroom doing the exam with one student at the time. I had to take pictures, because I felt really happy ♥ I hope I can teach Japanese again after the summer holiday.


♫ Johanna ♪

4 kommenttia:

 1. aww.. <3 Hyvää kesää myös sinne ja hyvää jatkoa jos syksyllä ei tule oppilaita tarpeeksi. Olit hyvä opettaja ja tunneilla viihtyi hyvin :) T: Yksi oppilaista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos positiivisesta palautteesta! ♥ Yritän parhaani jatkossakin ^^

   Poista
 2. Ainakin minä pidin kurssista paljon, harmi vain kun tässä keväällä muutto vaimon kanssa omakotitaloon + remontti vei sitten kaiken ylimääräisen aikani Q.Q! Mutta blogia lupaan seurata jatkossakin, ja Twitteriä! >:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onnittelut uuden asunnon johdosta ja kiitos positiivisesta palautteesta!
   Kyllähän se on selvää, että välillä ei aika vain riitä kaikkeen (allekirjoittaneella on siitä liikaakin kokemusta). :)

   Ja seuraajat on parasta ♥ どうもありがとう!

   Poista