lauantai 24. toukokuuta 2014

Sadetta ja demoneita fantasiamaailmassa

Internet on täynnä blogeja, joissa käydään läpi kauden uusimmat animet jne. Itse en ole hetkeen kirjoitellut aiheesta mitään, sillä vaikka olenkin katsonut monia sarjoja niin en ole silti mikään asiantuntija. Mitä minä niistä sitten turhia alkaisin turisemaan? Katselen animea omaksi ilokseni aina silloin tällöin, enkä ole "suuntautunut" pelkästään animen ja mangan katseluun vaan nautin Japanista laajemmalla spektrillä kuten lukijat varmasti ovatkin huomanneet.

Tänään ajattelin kuitenkin lyhyesti kertoa kahdesta sarjasta mitä olen viime aikoina seurannut ja mitä mieltä olen niistä. Toinen on uudempi sarja ja toinen jo vähän vanhempi, mutta toivottavasti se ei haittaa! ^_^

それでも世界は美しい (Soredemo sekai wa utsukushii) The World Is Still Beautiful

Oh my!
Niin hassulta kuin se kuulostaakin niin törmäsin tähän Facebookissa. Kyllähän te tiedätte kuinka uutissyötteeseen tulee näitä sponsoroituja ehdotuksia sun muita? No siinä sitten oli kerran kuva tästä kyseisestä animesta, mikä kiinnitti huomioni. Kyseessä on siis uusi anime, mitä on tähän mennessä tullut vasta 6 jaksoa. Se pohjautuu samannimiseen mangaan, mikä on ilmestynyt vuodesta 2012 lähtien.


Tarina kertoo siis nuoresta naisen alusta nimeltä Nike, joka on kotoisin pienestä sateen herttuakunnasta. Hänet lähetetään kuitenkin auringon valtakuntaan vaimoksi aurinkokuninkaalle, mutta Niken kauhuksi paljastuukin, että aurinkokuningas on huonosti käyttäytyvä pojankloppi nimeltä Livius. Siitäkös sitten alkaakin melkoinen soppa!

No, tämä sarja on sellasta perus tytöille suunnattua hömppää. En oikeastaan tiedä miksi edes katson sitä. Kyseessä on vähän ehkä liian siirappimainen sarja minulle, enkä yleensäkään tykkää hirveästi sarjoista mihin liittyy laulaminen. (Esim. Full moon wo sagashite, sun muut). Mutta en osaa jättää sitä keskenkään. Haluan tietää miten tuon eriskummallisen parin käy ja sarjan värimaailma ja tyylikin sopivat minun silmään.

今日から王! (Kyou kara maou!) Demon King From Today Onward!

Päähenkilöt
Jep, en todellakaan katso mitään vakavaa animea tällä hetkellä. Tätä aloimme katsoa yhdessä V:n kanssa. Hän vain kysyi yhtenä päivänä, että katsotaanko millainen anime on kyseessä. Olin kyllä kuullut sarjan nimen jossakin aikaisemmin, mutta siihen se sitten jäikin. No, V:n kannalta ehkä vähän huono valinta, sillä jo heti ensimmäisissä sarjoissa esiintyy niin paljon poikarakkauteen viittaavia juttuja, että raukka parka oli kuolla sohvalle liika-annostukseen. Sittemmin hän on oppinut käsittelemään asiaa jo vähän paremmin, ajoittaisista gayyyy! parkaisuista huolimatta. Älkääkä ihmeessä käsittäkö väärin: hänellä ei ole mitään sellaista vastaan, mutta eihän se tarkoita että ihan innolla haluaa katsella kun pojat käyttäytyy, öh, todella läheisesti. :D

Ja eipä kyseessä kyllä ole mikään varsinainen shounen ai sarjakaan, vaikka Anime News Networkissä se luokitellaankin yhdeksi sarjan teemoista. Sivuston mukaan kyseessä on seikkailu-komedia-fantasia, mistä löytyy shounen ai, bishounen, toinen maailma, mieshaaremi teemoja. Mjoo, voin yhtyä kyllä noihin, mutta näin kun noita luettelee niin sarjasta saa kyllä aivan väärän käsityksen.

Sarja perustuu light novel sarjaan ja kertoo 15-vuotiaasta pojasta nimeltä Yuuri ja hänen seikkailuistaan toisessa maailmassa, missä hän on demonikuningaskunnan Shin Makokun demonikuningas. Sarja alkaa kun Yuuri elää normaalia elämää japanissa, kunnes ikävien seurausten jälkeen joutuukin toiseen maailmaan missä hän saa tietää olevansa demonikuningas. Hän tutustuu Conradiin, Gwendaliin, Gunteriin ja Wolframiin, jotka ovat kaikki todellisia bishounen hahmoja. Samaan syssyyn hän saa tietää, että ihmiset ja demonit ovat huonoissa väleissä demonimaailmassa, ja esimerkiksi Wolfram ei voi sietää ihmisiä. Tarina keskittyy kertomaan Yuurin seikkailuista ja kehittymisestä kuninkaana komedialla höystettynä. Yuuri kun ei ole se terävin kirves vajassa :D

Ihan ok hömppä sarja tämäkin, vaikka näin 60 jakson jälkeen sitä ehkä toivoisi jotain extra kivaa juonen osalta. Vanhahan tämä sarja on toki; sarja on ilmestynyt vuosina 2004-2009 ja siitä on tehty 5 OVA:a vuosina 2007-2008. Jos kaipaa jotain kevyttä komediaa maustettuna fantasialla ja bishounen hahmoilla niin tässä on ihan kiva sarja :)

Huomattavaahan siis on, että katson nyt kahta fantasia sarjaa mitkä molemmat kertovat kuninkaallisista. Tästä johtuen sanavarastoonikin on kertynyt uusia kivoja sanoja:

陛下 = heika, Teidän Majesteettinne / Your Majesty
閣下 = kakka, Teidän Ylhäisyytenne / Your Excellence
卿 = kyou, lordi, herra / lord, sir (nimen perässä, esim. Kyou kara maoussa usein kuultava Weller-kyou)
成敗 = seibai, rangaistus / punishment
正義 = seigi, oikeudenmukaisuus, reiluus / justice, righteousness
猪口 = henachoko, noviisi, aloittelija / novice, greenhorn (Tämä kuulostaa niin söpöltä! Käytetään yleensä tyypeistä, jotka ovat vielä vähän kömpelöitä ja kykenemättömiä).

Tällaista tällä kertaa. Mielessäni kävi, että aloittaisin pari eräänlaista "sarjaa" täällä blogissa eli kävisin läpi Japanin prefektuureja ja historiallisia aikakausia. Miltä kuulostaa? Tätä kirjoittaessa aloin myös miettiä, että näitä animesarjojahan voi myös käydä läpi japanin kielen kannalta, eli miettiä mitä sanoja sarjoista on helppo oppia ja omaksua. Kommentoikaa ihmeessä mitä mieltä olette suunnitelmistani! :)

***

So here are animes that I'm currently watching. I don't usually write much about anime because there are so many other blogs that specialize for that, but today I decided to tell what I'm watching. 

I don't really like romantic series but somehow I can't stop watching The World Is Still Beautiful. I like the style and colours, so maybe its because of that. I don't really know. Another serie that I'm watching is Kyou kara maou!. Its an adventure-comedy-fantasy based serie with some shounen ai and bishounen themes. It aired between years 2004-2009 so it's already an old anime. But it's quite entertaining. I also listed some Japanese words that I picked from these series. It's a fun way to learn Japanese vocabulary ^_^

(Photos from NTV Soreseka Official-webpage and missanimaniac.com)


♪ Johanna ♪

2 kommenttia:

 1. Oo, tuo Kyou kara Maoh! oli minunkin lempparisarjoihini kuuluva silloin joskus pari vuotta sitten kun se oli "uusi". :D
  Kyllä tuo 閣下 (kakka) termin hokeminen siinä sarjassa aiheutti virnistyksiä, tihihih. (juu, tosi kypsää läppää, hheh.)
  Samoin 埴猪口 henachoko oli minusta hauska termi, varsinkin kun Wolfram sen lausui niin kivasti. Muistaakseni. :3

  Tuo prefektuurien läpikäyminen + historiaosuus kiinnostaisi ainakin itseäni, koska prefektuurit ovat jääneet vähän hämäriksi ja olen tosi huono muistamaan historiafaktoja, joten Japanin kulttuuri ja historia-luennoilta on jäänyt tähän hataraan muistiin tosi vähän mitään. ^^;; Sellaiset mukavat historia-ajanjaksoja ytimekkäästi valoittavat postaukset joita voisi käyttää muistin kertauksena olisivat tosi jees. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, joo. Pitää myöntää että itsekin repesin kun kuulin tuon ensimmäisen ekaa kertaa :D

   Kiva tietää, että edes jonkun mielestä ideani ovat ihan ok ;)

   Poista