lauantai 31. toukokuuta 2014

Arjen höpinöitä

Viime aikoina on tullut kirjoiteltua monenmoista juttua, mutta jutut ihan arjestani ovat jääneet vähemmälle. Se saattaa kylläkin johtua siitä, ettei elämässäni tapahdu juurikaan mitään ihmeellistä.

Kevät oli kyllä äärimmäisen kiire koulujen kanssa. Raumalla aloittamani koulu on mennyt ihan hyvin, mutta talvella jouduin ajelemaan joka viikko Vaasaan kandikurssille. Se oli kyllä puuduttavaa, mutta mitä sitä nyt ei tekisi valmistumisen eteen. Jouduin siis painimaan sekä Rauman että Vaasan tehtävien kanssa ja ennen joulua ajattelin menettäväni järkeni. Mutta selvisin siitä ja kevät oli jo paljon rauhallisempi. Se oli tietenkin hyvä, sillä kandin kirjoittaminen käynnistyi myös maaliskuun puolella.

Keräsin materiaalia työtäni varten Japanissa ja sain aloitettua kirjoittamisen maaliskuussa. Aloittaminen oli vaikeaa, mutta tekstiä vain lopulta tuli ja tuli kunnes tajusin kirjoittaneeni kaiken mitä olin suunnitellut. Palautin työni 16. päivä ja nyt odottelen jännityksellä kuinka käy. Tukholman päässä kaikki sujuu tunnetusti vähän turhankin hitaasti, joten en tiedä yhtään kuinka kauan joudun odottamaan. Jos työtä ei hyväksytä vielä, saan syksyyn saakka aikaa korjailla sitä.

Mikäli työni hyväksytään, minun pitää lähteä Tukholmaan seminaariin esittelemään työni. Ja sitten puolentoista tunnin kuulusteluiden jälkeen minulle kerrotaan onko työ hyväksytty lopullisesti ja minkä arvosanan siitä saan. Jos työ hyväksytään, voin vihdoinkin hyvällä omalla tunnolla sanoa itseäni japanologiksi! Joten pitäkää peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin!

Kansalaisopiston työni jatkuvat myös syksyllä, mikä on tietenkin mahtavaa! Raumalla alkaa luultavasti myös uudet alkeet, joten kaikkien innostuneiden kannattaa tulla kurssille syksyllä :) Olen tykästynyt opettamiseen todella paljon, ja toivon että saan jatkaa työtäni vielä jatkossakin.


Meillä täällä Raumalla alkaa SAMKissa syksyllä myös Japanin alkeet :D Vitsailin kavereilleni, että pitäisiköhän minun mennä sinne ihan vaan huvin vuoksi, mutta olisihan se nyt ihan järjetöntä. Sen sijaan kysyin kielten vastaavalta pystynkö jollakin tavalla hyväksilukemaan tai korvaamaan tuon japanin kurssin ja ilokseni sain tietää, että se onnistuu. Mikä parasta, en saa korvattua alkeita vaan kaikki mitä vaaditaan kielten osuuteen.

Meillä on siis pakollisena käydä kaksi kielten kurssia, joiden täytyy olla samaa kieltä. Suoritin nyt keväällä thai-kielen alkeet, mutta siitä ei tule jatkokurssia, joten en saa siitä kielestä vaadittavia kieliopintopisteitä vaan ne luetaan vapaasti valittaviksi opinnoiksi. Mutta nyt kun saan japanin korvaavuudet, minun ei tarvitse suorittaa enää mitään kieliä ellen halua :) Valitsin silti syksylle jo kiinan kielen, koska haluan ottaa hyödyn irti koulun kielitarjonnasta. Pohdiskelin kyllä kauan kumman otan, kiinan vai venäjän, mutta päädyin sitten erikoistumaan aasialaisiin kieliin ;) Thai-kurssistakin tuli muuten nelonen, wuhuu! o((*^▽^*))o

(Tämän postauksen kirjoittaminen on soittautunut haasteeksi, sillä paistan japanilaisia pannukakkuja samalla...)

Parempi puoliskonikin on muuten päättänyt opetella japania! Hän osaa siis kyllä älyttömän määrän erilaisia sanontoja ym. mutta nyt hän on yrittänyt opetella hiraganoja ja numeroita ja kaikkea. En tiedä mistä tällainen ajatus on nyt hänen päähänsä tullut. Toivottavasti en ole liikaa pelotellut häntä Japaniin muuttamisella, että nyt hän kokee tarpeen opetella kielen :D

Ja sitten minulla on pienimuotoinen ongelma. En tiedä mitä kivaa ostaisin sukulaispojalle Japaniin. Haluan ostaa jotakin pikku herralle, mutta en osaa päättää mitä hankin. Jotain pientä sen pitää olla, että saan sen postissa helposti lähetettyä. Olisiko teillä mitään ajatuksia mitä n. 1.5 vuotias pojuliini voisi haluta tai tarvita? Toisaalta haluaisin, että siinä näkyisi suomalaisuus, kun täältä asti pakettia kuitenkin lähetän. Ja kun Japanista saa ihan kaikkea, niin mikä ihme voisi olla sellaista? Kaikki ehdotukset otetaan vastaan!

Ostin muuten ensimmäiset circle- piilolinssini tässä muutama viikko sitten. Alla on kuva linsseistä minun tummissa silmissäni. Monet sanoivat Facebookissa että näytän pelottavalta :D Mitä mieltä te olette? Taitaa olla vähän liian rajut arkikäyttöön...?

Super Pinky Violet- piilarit
♪ Johanna ♪

2 kommenttia:

 1. Jee! \(^o^)/kiva että noi kurssit jatkuu taas, kun lähden ensi kesänä sinne Japaniin :) olen koittanut itsekin opiskella hieman lisää, mutta kurssilla on selvästi helpompaa (^^ゞ katakanat sujuu jo ihan hyvin :> noi piilarit on siistit ♡ -Matilda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, sulla on se reissu tulossa! Siistiä! Ensi kesään mennessä osaat varmasti jo tosi hyvin kieltä, ja pääset sitten testailemaan taitojasi! :) Toivotaan vaan, että mahdollisimman moni jatkaisi Huittisissa!

   Ja kiitos! ♥

   Poista