sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kandiseminaari mutinaa o(;△;)o

Nyt on pakko hieman avautua tänne tosta mun kandiprosessista.

Sain edellisiltana viestiä opettajalta, että kandiseminaarini onkin vasta elokuussa. Suurinosa pitää seminaarinsa jo tässä kuussa, joten olin todella pettynyt tähän viestiin. Minun lisäkseni samassa jamassa on kaksi muuta.

Kuulemma kaikille ei riitä aikoja keväälle, joten osa pitää sitten vasta syksymmällä. Tuon myöhemmän seminaaripäivän pitäisi mahdollistaa myös, että saamme pätevät opponentit ja oikeudenmukaisen kohtelun.

Well, bullshit sanon minä. En yleensä halua naputtaa pienistä, varsinkaan näin julkisesti, mutta nyt kyllä ottaa pataan ja pahasti. Oikeudenmukainen kohtelu? Just joo. Unohdan jo kesän aikana koko kandin aiheen ja elokuussa joudun kertaamaan kaiken, että pystyn vastaamaan järkevästi opponentin kysymyksiin. 

Ja syy miksi meillä kolmella on vasta elokuussa seminaari on kuulemme se, että palautimme työmme viimeisinä!

Well, bullshit again. Palautin oman työni määräpäivään mennessä, ja tiedän henkilöitä jotka palauttivat työnsä minun jälkeeni. Tämä ei voi olla pätevä syy minun kohdallani.


Olen oikeasti todella iloinen ystävieni puolesta, jotka pääsevät nyt keväällä Tukholmaan esittelemään työnsä. Olisin vain todella kovasti toivonut pääseväni myös itse sinne jo nyt. Eihän maailma tähän kaadu, teen sen syksyllä ja kaikki on hyvin. Luulen, että todellinen syy on, että he eivät ole löytäneet minulle sopivaa opponenttia, sillä aiheeni oli hieman hankala. Siinä sekottui uskontotieteet ja populaarikulttuuri ja ymmärrätte varmaan, ettei ole kovin montaa henkilöä joka olisi erikoistunut molempiin.

Mutta ai että, että jaksaa silti kismittää. 

Opettaja sanoi, että hän vielä pyytää/vaatii jotain muutoksia töihimme heinäkuun loppuun mennessä, joten meillä on vielä mahdollisuus parannella työtämme toisin kuin muilla. Mutta onko se sitten oikeidenmukaista kohtelua niille muille, jotka esittelevät työnsä nyt tässä kuussa? Pistää kyllä vähän ihmetyttämään tämä touhu. 

Plussana kaikessa tässä touhussa on tietysti se, että seminaariin pyritään ottamaan vain sellaisia töitä, jotka varmasti menevät läpi. Opiskelijan esiintyminen seminaarissa vaikuttaa tietenkin arvosanaan, mutta nyt näyttäisi vakavasti siltä, että työ ollaan ainakin hyväksymässä, mikä on tietysti loistavaa. Siitähän tässä ollaan jo unelmoitu monta vuotta. 

Jään odottelemaan "lisätietoja", joita pitäisi kuulemma  parin viikon kuluessa. Kunpa saisin edes konkreettisen päivämäärän tai jotain, niin homma tuntuisi edes vähän todellisemmalta. :) 

Lopuksi toivotan tietysti onnea kaikille opiskelutovereilleni, jotka matkaavat lähipäivinä Tukholmaan! Hyvin se menee! ♥ Ja onnea myös kaikille muille valmistuneille ♥ 

♪ Johanna ♪

2 kommenttia:

  1. Tietysti harmittaa, jos oli ajatellut että tuo seminaari olisi jo nyt, mutta kannattaa silti ajatella positiivisesti! Ei tuohon elokuuhun ole kuin +2 kuukautta, eli isossa mittakaavassa ei juuri mitään :) Ja tosiaan, nyt saat vielä aikaa hioa työtä enemmän, eli sekin on plussaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän pysyä positiivisella mielellä asiasta :) Tosin oon kyllä jo niin täynnä tota mun työtäni, etten haluisi enää ees vilkaista sitä... Pakko se kai sitten on. Yh. 。・゚゚・(>д<)・゚゚・。

      Poista