maanantai 16. kesäkuuta 2014

Ultimate father; ultimate decisions

Heipä hei taas kaikki. Hiljaisuudessa on taas hetki oltu, sillä kesälaiskuus on iskenyt vakavana päälle. Tarkoituksena on ollut jo monta päivää kirjoitella tänne vaikka mitä, mutta koskaan ei tunnu löytävän riittävästi voimia kirjoitella.

Eilen oli Japanissa kuitenkin isänpäivä (kuten monessa muussakin maassa), mikä sai sitten minut keräämään voimani. Huomasin yhden NTT DoCoMon äänestyksen, missä oli äänestetty kaikkien aikojen cooleinta isää animessa ja Dragon Ballin Goku oli vienyt äänestyksen voiton. Itse olisin äänestänyt ehdottomasti 4. sijalle yltänyttä Vegetaa. Vegeta vaan on kaikkien aikojen ultimate isä x)
Kuinka moni isä todella olisi valmis uhraamaan itsensä muijansa ja lapsensa vuoksi? No, ehkä useampi kuin uskonkaan, mutta minulle tuo Vegetan uhrautuminen vaan on jotenkin ultimate-isän merkki. Taustalla saattaa piillä kyllä jotain psykologistakin, kuka tietää.

Pakkohan tähän on linkittää kiteytys siitä kaikesta, mitä mainitsin tossa yläpuolella. Tää on vaan niin legenda."And so, one of the earths greatest warriors has vanished in a blinding flash of light having made the ultimate sacrifice for the sake of his loved ones. His name was Vegeta, a proud Saiyan prince."

Byhyy. Vegeta ♥

No se siitä. Lisäksi minulla on hyviä uutisia, sillä sain kuin saikin, ainakin jollakin tasolla töitä. Pääsen kääntämään mangaa japanista englanniksi. Enkä puhu nyt mistään fanikääntämisestä vaan ihan laillisesta kääntämisestä :) Saa nyt nähdä kuinka paljon töitä riittää, mutta kokemuksen kannalta tämä on ainakin hyvä tilaisuus. Ja plussaa on tietenkin, että voi työskennellä sellaisen asian parissa mistä on aidosti kiinnostunut. Tuntuu, että nykypäivänä se on jonkinlaista luksusta! :D

Ja sitten ajattelin paljastaa yhden asian, minkä kanssa olen paininut niin hereillä ollessani kuin pahimmissa painajaisissanikin. Tarjosin nimittäin Traconiin ohjelmaa, ja siitä oltiin jopa kiinnostuneita. Eka olin ihan että jee, siistiä, hyvä juttu, mutta nyt olo on aivan päinvastainen. Kyse ei ole siitä ettenkö uskaltaisi esiintyä tai mitään, mutta kun en ole itse hirveästi missään coniohjelmissa käynyt niin en oikein tiedä minkälaisia ne on yleensä ollut. Ja mitä luin Desuconista kaikkia ohjelmapalautteita niin ilmeeni oli kirjaimellisesti O__O. Olen kyllä valmis ottamaan palautetta vastaan, mutta kuka järkevä ihminen laittaa itsensä tietoisesti toisten ihmisten arvosteltavaksi? Minä ilmeisesti. Olen kyllä itsevarma aiheen suhteen, mutta mietin silti pitkään jänistänkö. Tänään aamulla sitten totesin V:lle, että ei se kyllä olisi mun tapaista. Oon kyllä monenlainen, mutta en sentään jänishousu!

Joten Traconissa nähdään ystävät hyvät! Aion pitää ensimmäisen ohjelmani ja hyväksyn sen tosiasian, etten taatusti pysty miellyttämään kaikkia. Pääasia mielestäni on se, että menen paikalle ja hoidan homman kunnialla loppuun. Palautetta tulee varmasti, mutta niistä voi oppia, oli ne sitten positiivisia tai negatiivisia. Olen vain tälläinen persoona, joka murehtii asioita jo monta kuukautta etukäteen... :)

Johanna

6 kommenttia:

 1. Voih, toi Vegeta-video!! On kyllä kieltämättä yks tunteellisimmista kohista DBZ:ssa. <3 ^w^
  Mahtavaa, et päätit pitää ohjelmaa Traconissa! Ajattelin tulla ensimmäistä kertaa Traconiin ja ehdottomasti haluun päästä kuuntelemaan sun ohjelman!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itkin silmät päästäni aikoinani kun näin tuon ensimmäisen kerran... :D

   Kyllä tässä aikamoisia sisäisiä kamppailuja käytiin ennen lopullista päätöksen tekoa! Tuntuu että coneissa on niin paljon kokeneita ja hyviä ohjelmanpitäjiä, että meikäläisellä ei ole mitään saumaa. ;) Mutta ihanaa, jos pääset kuuntelemaan! Tulee hyvä mieli kun porukka on kiinnostunut jo tässä vaiheessa :)

   Ja mainittakoon nyt tässä, että mulle saa sit tulla conissa ihan rohkeasti juttelemaan; tykkäisin siitä kovasti! ^_^

   Poista
 2. Onneksi olkoon käännöstöistä! Ihanaa kun pääsee tekemään sitä mistä pitää :)

  Odotan mielenkiinnolla että mitä ohjelmaa sinulla on esitettävänä Traconissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, kiitos ♥ Olen kyllä innoissani! Tästä olen vähän salaa haaveillutkin, joten katotaan nyt millaista tämä on.

   Ohjelmasta en tosiaan vielä viitsi tarkemmin kertoa, mutta voin paljastaa että se liittyy aika hyvin Traconin tämän vuoden teemaan ja on todella läheinen asia minulle :3 Eiköhän ne ensimmäiset ohjelmat paljasteta tässä kesän mittaan niin selkenee sitten vähän enemmän :)

   Poista
 3. Kiinnostais detailit tuosta kääntöhommasta :) mikä firma palkkaa suomalaisia kääntään japani- englantia? luulisi että preferoivat jompaa kumpaa äidinkielenään puhuvia työnhakijoita. onko kyseessä joku tuollainen gengo.com tyylinen palvelu joka yhdistää freelance kääntäjille asiakkaita ja noinpoispäin? tuolle paikalle kääntämistä harkitsin joskus itsekin mut 0.03$/sana ei oikein vakuuttanut.

  lukisin aiheesta mielellään artikkelin tai viis. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ja kiitti kommentista! (*^▽^*)

   Firma on nimeltään Amimaru, voit tutustua siihen paremmin heidän nettisivuilla: http://amimaru.com/

   Olin todella iloinen tästä työmahdollisuudesta ja työkin liittyy ainakin jollakin tavalla blogini sisältöön, joten halusin tuoda asian esiin, mutta jätin tarkoituksella kertomatta yksityiskohtia. Lähinnä siksi että minua sitoo, kuten varmasti ymmärrät, vaitiolovelvollisuus enkä jaksa miettiä päätäni puhki mitä voin kertoa ja mitä en. Joten olen mieluummin sitten kertomatta mitään tarkemmin. Voin kuitenkin kertoa, että paikasta kuulin senpailtani, jolta sain myös lisätietoja hakuprosessiin.

   Haha. Kuulostaa ihan kuin olisin jossain huippusalaisessa organisaatiossa töissä! :D En tietenkään ole, mutta parempi katsoa kuin katua, ne (^_−)☆

   Poista