maanantai 5. elokuuta 2013

Opettamista opiskelun ohella

Mukavaa elokuun alkua kaikille! Itsehän päätin tulla kipeäksi, joten muutama päivä taitaa mennä sisätiloissa vilttiin kääriytyneenä myttynä, höyryävän teekupin kanssa. Itseasiassa, harkitsen myös tekeväni itselleni japanilaista riisipuuroa (お粥, okayu), jota tehdään Japanissa usein sairaille lapsille ja vanhuksille. Kerron siitä sitten tarkemmin, mikäli saan aikaiseksi sitä.

Okayu animessa.
Tämän päiväisen postaukseni tärkein aihe on kuitenkin jotain aivan muuta kuin ruokaan liittyvää.

Täten siis tunnustan, että viime syksynä opetin neljän kuukauden ajan Huittisten seudun kansalaisopistossa japaninkielen alkeita. En viitsinyt mainita asiasta oikeastaan missään, koska itsetuntoni ei antanut moiselle periksi. Olenhan kuitenkin itsekin vielä opiskelija, joten päässäni pyörivät ajatukset omista kyvyistä opettaa muita. Ajattelin, että on turvallisinta pysyä hiljaa ensimmäisen kurssin ajan, ja katsoa mitä siitä oikein tulee. Ja olisihan se voinut kai pahemminkin mennä.

Kurssille osallistui yhteensä 13 henkilöä, joista aktiivisia loppuun asti oli n. puolet. Pidin opettamisesta todella paljon, vaikka olenkin uusi tekijä opettamisessa. Kurssilaiset oppivat todella nopeasti ja minäkin opin paljon opettamisesta! :) Olin todella hermostunut ensimmäisellä tunnilla, mutta opin rentoutumaan loppua kohden hyvin. Opetustekniikka vaatii kyllä hieman hiomista, mutta eiköhän se siitä, sillä kukaan ei taida olla seppä syntyessään?

Olin jokatapauksessa erittäin iloisesti yllättynyt, kun minulta kysyttiin haluaisinko jatkaa opettamista opistolla myös tänä syksynä, ja tällä kertaa kurssi olisi myös pidempi. (jee!) Viime kurssilla käytimme pelkästään omia materiaalejani (mikä oli kieltämättä aika hankalaa), mutta tällä kertaa käytämme kurssilla oppikirjaa.
Huittisten lisäksi tarkoituksena olisi aloittaa kurssi myös uudella opiskelupaikkakunnallani Raumalla, kansalaisopistolla myöskin.
Tarkkoja päivämääriä ja ilmottautumisaikoja tulen ilmoittelemaan hieman myöhemmin. Huittisissa opetusohjelma julkaistaan viikolla 34, ja Raumalla 28.8.

Lisäksi Huittisissa on syksyn aikana tiedossa Aasia-illat!

Aasia-illoista on tulossa myöhemmin myös lisää tietoa, mutta kyseessä on siis kolme eri torstai-iltaa 5.9, 19.9 ja 3.10. Ensimmäisenä iltana on luvassa juttua Kiinasta, toisena Intiasta ja hindin kielestä ja kolmantena iltana minä olen paikalla kertomassa hieman japanin kielestä ja kulttuurista.

Jokainen ilta kestää 1,5h (19:00 - 20:30) ja osallistumismaksu on vaivaiset 5€. Iltoihin pitää ilmoittautua etukäteen, samoin kuin kursseillekin.

Tässä kuvaus Japani-illasta:

Oli sitten suunnitelmissasi matka Japaniin, tai olet muuten vain kiinnostunut tästä nousevan auringon maasta; tule tutustumaan japanin kieleen ja kulttuuriin, ja ylläty kuinka paljon samankaltaisuuksia löytyykään!

Milloin kannattaa lähteä Japaniin, ja mitä siellä kannattaa nähdä ja kokea? Matkavinkkejä tarjolla kiinnostuneille. Käymme myös läpi perinteisiä japanilaisia ruokia, jotka saavat vatsasi kurnimaan.

Syksy on Japanissa erityisesti kuun katselemisen aikaa. Mitä kaikkea siihen mahtaakaan liittyä? Tule ottamaan selvää!

Eihän tähän voi muuta enää kuin todeta: よろしくお願いします!(yoroshiku onegaishimasu)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti