sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Uwaaaa, omuraisu!

Surffailin tänään aamutuimaan netissä ja törmäsin omuraisun kuvaan. Hetken sitä kuolattuani päätin kääriä hihat ja painella kauppaan ostamaan kananmunia. En ole mikään mestari keittiössä (todellakaan...), mutta se ei estänyt minua kokeilemasta tämän valmistamista. Tokiossa söin muistaakseni kerran omuraisua, ja tykästyin siiihen jo siellä. En tiedä miksi en ole aikaisemmin tätä tehnyt, sillä sen valmistaminen on helppoa ja halpaa.

Omuraisu on todella suosittu japanilainen ruoka, vaikka se mielletäänkin usein lasten ruuaksi. Siitä on monenlaisia variaatioita, joista yleisin on luultavasti chikin raisu; paistettua kanaa ja riisiä ketsupin kera ohueksi paistetun kananmunan sisällä. Omuraisu koristellaan usein ketsupilla piirtämällä tai kirjoittamalla jotakin sen päälle. Ruoan nimi puolestaan juontuu kahdesta erillisestä sanasta: omeletti ja riisi.

Sovelsin hieman omaa omuraisuani, mutta tässä on resepti, jonka pohjalta valmistin omani. Resepti on bongattu Cookpad.com sivustolta käyttäjältä おかぁにゃん.


Chikin raisun ainekset:

Keitettyä riisiä 1,5-2dl
Kananlihaa (esim. rintaa) 150g
Sipuli 1kpl
Ketsuppia 3 rkl
Sakea 1rkl (itse en laittanut tätä ja hyvää tuli silti!)
Soijakastiketta 1tl
Worcesterkastiketta ½tl (voi jättää hyvin pois, tai korvata jollain muulla)
Suolaa ja pippuria
Oliiviöljyä 1rkl
Voita 10g (tämänkin voi halutessaan jättää pois)

Omeletin ainekset:
Kananmunia 2kpl per ruokailija
Maitoa 1rkl
Suolaa ja pippuria
Koristeluun ketsuppia

Ohje:
1. Leikkaa sipuli hienoksi ja kananliha n. 1cm kuutioiksi. 
2. Lisää oliiviöljyä paistinpannulle ja kuullota sipuli.
3. Kun sipuli on muuttunut läpinäkyväksi, lisää kana ja paista sitä hetki. Pienennä asteita ja lisää suolaa ja pippuria, kastike, sake, soijakastike sekä ketsuppi.
4. Lisää sitten keitetty riisi sekä voi, ja sekoita hyvin. Täyte on näin valmis. Siirrä täyte pannulta toiseen astiaan ja pidä se lämpimässä odottamassa omeletin valmistumista.
5. Sekoita kananmunat, maito, sekä suola ja pippuri keskenään, ja paista pannulla kypsäksi. Tyylillä ei ole väliä, mutta älä paista ihan kovaksi koppuraksi.
6. Nosta omeletti lautaselle ja kaada täyte omeletin keskelle. Kääri omeletti täytteen ympärille ja kiepsauta varovaisesti ympäri.
7. Koristele makusi mukaan ketsupilla!

Tulos voi mahdollisesti näyttää tältä, tai joltain muulta :D

Itse lisäsin joukkoon sieniä sekä paprikaa, ja vähensin riisin määrää. Tuloksena oli erittäin täyttävä ja suussa sulava lounas! Tätä aion valmistaa toistekin. Täytteitä voi tosiaan vaihdella mielin määrin, mutta kannattaa muistaa, että täytteet kannattaa pilkkoa pieneksi. Omuraisun idea on olla pehmeä ruoka, joten liian isot ja kovat ainekset saattavat pilata nautinnon. :)

Ja eikun kokkaamaan!

Edit:
Tosiaan, tuo satsi on melko iso, joten siitä tulee useampi annos. Eli täytettä riittää hyvin kahteen, kolmeen annokseen, omelettejä pitää sitten paistaa niin monta kuin annoksiakin on :)

Kuva on otettu Japonskie pysznosci- nimisestä blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti