keskiviikko 12. elokuuta 2015

"The Best Is Yet To Come"


Alle viikko lähtöön. Mihin tää aika oikein menee? Vielähän oli tammikuu ja ajattelin, että aikaa on vielä paljon ennen lähtöä.

Elokuun alku on mennyt melko rauhallisissa tunnelmissa tavaroita pakkaillen. Asunto alkaa pikkuhiljaa tyhjentymään laatikoihin, vaikka V ei olekaan vielä löytänyt itselleen asuntoa. Laukut on jo nostettu esille, mutta en ole vielä niihin pakannut mitään. Ehkä sitä jotenkin haluaa ajatella, ettei lähtöön oikeasti ole niin kauaa aikaa että niitä kannattaisi vielä pakkailla. Olen muutenkin sen tyylinen ihminen, että pakkaan kaiken viime hetkellä. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin koepakata laukun nähdäkseni saanko kaiken tarpeellisen ahdettua mukaan. Lentolippuihini kuuluu kaksi matkalaukkua ruumaan, mutta tarkoitukseni oli pärjätä yhdellä laukulla menomatkalla.


Pari viikkoa sitten vietin mukavaa aikaa veljeni luona ja nyt viikonloppuna veljentytöt kävivät yökyläilemässä meikäläisen luona. Tuli katsottua paljon lastenleffoja ja pelailtua pleikalla pitkin päivää. Tunsin olevani jo aika vanha kun makoilin sohvalla katsomassa pelin etenemistä ja yhtäkkiä havahduinkin siihen kun veljentyttö kyseli nukunko mä... En tietenkään nukkunut! :D

Tämän viikon teemana onkin sukuloiminen, sillä tarkoitukseni on käydä moikkaamassa kaikkia läheisimpiä sukulaisia ennen lähtöä. Minkäänlaisia jäähyväisbileitä kavereiden kanssa ei ole tiedossa, sillä kaikki kaverini ovat niin hajallaan ympäri Suomea, että sellainen olisi käytännössä melko mahdotonta. Olen kuitenkin nähnyt muutamia kavereita lähiaikoina ja vielä olisi tarkoitus käydä yhden kaverin kanssa jonkinlaisella jäähyväisillallisella Raumalla.
Unohdin kertoa viime postauksessa muutamasta asiasta. Ensinnäkin ANA:lta tuli viesti, että paluulento on taas kunnossa ja odotteluaika kentällä lyheni n. tunnilla, mikä on tietysti mahtava juttu :) Lisäksi unohdin mainita, että varasin lipun Formula 1- kisoihin! Odotan innoissani kyseistä viikonloppua, sillä olen pienestä pitäen halunnut päästä katsomaan kyseisiä kisoja. Viikonloppuna tuli tehtyä myös osoitteenmuutos, vaikka tarkempaa osoitetta en olekaan vielä saanut. Antamani osoite saa kelvata siis. Maistraatille pitää aina ilmoittaa yli 3kk muutosta ulkomaille, joten se on hyvä muistaa tehdä vaihtoon mennessä. Postin käänsin kuitenkin Suomeen, sillä en näe mitään järkeä kääntää postia toiselle puolelle maapalloa. Laskut saan kuitenkin verkkopankkiin ja mikäli jotain tärkeetä tuleekin postilla niin se voidaan minulle sitten skannata tai lähettää.

Sain tänään myös lisätietoa asunnoista (tai lähinnä vuokranmaksusta) ja arvioita sähkön ja kaasun hinnoista kuukausittain. Meidän pitää siis maksaa heti orientaatiossa kaksi ensimmäistä kuukautta käteisellä ja vuokran lisäksi n. 5000-8000 jeniä (n. 36-58€) sähköstä kuukaudessa (kesällä ja talvella lasku on isompi ilmastoinnin ja lämmityksen takia). Kaasulle arvioitiin hinnaksi 2000 jeniä (n. 15€) kuukaudessa.

Laitoin kyselyä koululle asunnosta sen verran, että saako asuntoihin tuoda vieraita vapaasti, sillä olisi kiva tietää voinko majoittaa mahdollisia suomalaisia vieraita omassa kämpässäni vai en. Vastausta siis odotellessa.2 kommenttia:

 1. Lähtösi lähestyy vääjäämättä. Itse joudun odottelemaan omaa lähtöäni vielä reippaan kuukauden. :D

  Onko jo iskenyt sellanen tunne että "Apua olen lähdössä vaihtoon Japaniin!!!"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdutukseksi voin sanoa, että se reipas kuukausi menee ihan silmän räpäyksessä! Eilen naureskelin kaverille puhelimessa, et mulla on sellainen olo et olisin kesän alussa astunut jonkinlaiseen aikaportaaliin ja tupsahtanut yhtäkkiä 2,5 kuukautta tulevaisuuteen :D

   Mitä tulee fiiliksiin, niin tosi rauhallisissa fiiliksissä oon ollut koko ajan. Oon toki innoissani, mutta oon varmaan ehtinyt tässä vuoden aikana löytää jonkinlaisen sisäisen zenin ku minkäänlaista jännitystä tai paniikkia ei tunnu olevan. Voi toki myös olla, etten vaan oo oikein vielä edes sisältänyt jääväni Japaniin tällä kertaa pidemmäksi aikaa :D

   Poista