torstai 6. elokuuta 2015

Lähtö hulinaa

Heinäkuu vierähti niin vauhdilla, etten ehtinyt päivitellä edes blogia. Tarkoitus oli kyllä kirjoittaa aiemmin, mutta itsepäinen päätökseni olla kirjoittamatta ennen kuin saan enemmän tietoa kämpästäni Japanissa johti siihen, että sainkin odottaa postauksen kirjoittamista kauemmin kuin osasin odottaa.

Mitä heinäkuussa siis tapahtui?

Heinäkuun puolessa välissä sain ilmoituksen Certificate of Eligibilityn saapumisesta Osaka Gakuin yliopistolle. He postittivat sen Suomeen ja muutamassa päivässä käsissäni olikin lappu, minkä saamisesta olin unelmoinut jo muutaman vuoden. Lapun mukana tuli myös pientä käytännön informaatiota koskien koulun alkamista sekä muita käytännön asioita ennen saapumista Japaniin.

Kurssilista päivitettiin myös koulun sivuille ja näillä näkymin näyttää siltä, että otan kolme kurssia kielen opiskelun lisäksi. Kurssit joita olen valitsemassa liittyvät talouteen, yrittäjyyteen ja bisneskulttuuriin. Päivät eivät näyttäisi olevan mahdottoman pitkiä ja koulukin alkaa joka päivä 9:00 eli ei tarvitse ihan aamuaikasella taivaltaa koulun tielle.Kävin Helsingissä anomassa viisumini ja reissu sujui oikein hyvin. Lähdin aikaisin aamulla Raumalta bussilla kohti Helsinkiä ja saavuin perille jo kymmenen aikoihin aamulla. Japanin suurlähetystö on n. 20 minuutin kävelymatkan päässä Kampista Unioninkadulla (lähellä Kauppatoria), joten ei tarvinnut murehtia välimatkoista lainkaan. Olin ilmoittanut tulostani etukäteen varmuuden vuoksi ja sainkin hyvät opastukset puhelimitse mitä tehdä ja mitä ottaa mukaan suurlähetystöön. Mukaan tarvitsin COE:n ja passin lisäksi viisumihakemuksen, minkä tulostin netistä, passikuvan ja 21€ käteistä rahaa.

Sain myös ohjeet ilmoittaa vahtimestarille tulosta, sillä vahtimestari vapauttaa hissin ja vasta tämän jälkeen hissillä pääsee lähetystön kerrokseen. Lähetystössä oli pari turvamiestä ja metallinpaljastin mikä yllätti minut täysin, sillä en ollut edes ajatellut sen enempää minkälainen turvallisuustaso siellä on. Ihan hyvä, voin sanoa näin jälkikäteen.

Itse viisumin saamiseen meni vähän päälle tunti, ja odotellessani lähdin kiertelemään kauppatorille ja tuomiokirkolle, sillä en ole kertaakaan aikaisemmin liikkunut Helsingissä kyseisellä alueella. Tapasin myös hyvän ystäväni, jonka kanssa vietinkin sitten loppupäivän kierrellen ja kaarrellen pitkin Helsinkiä. Lounaalla kävimme Kita-nimisessä japanilaisessa ravintolassa, missä söimme herkullisen sushibuffet-lounaan.

Tuomiokirkko ♥
Kaiken tämän lisäksi sain sovittua, että saatan kaverini elokuun lopussa lentokentälle ja koulun porukka voi kaapata sieltä sitten minut mukaani ja viedä asunnolleni. En halunnut aiheuttaa lisävaivaa kenellekään, joten ajattelin että asia hoituu parhaiten tällä tavalla.

Ja sitten se asunto. Vieläkään ei ole tullut tarkempia tietoja, mutta sen verran sain infoa lypsettyä, että tiedän asunnon sijaitsevan Aikawan alueella lähellä koulua. Vuokra on 42000 jeniä kuussa, mikä on tämän hetkisen kurssin mukaan n. 310€. Koululta luvattiin ilmoittaa tarkempia tietoja heti kun he saavat asuntojen omistajalta huonenumerot kaikille. Odottelu siis jatkuu, mutta ihan kiva saada edes jotain suuntaa missä asunto sijaitsee. Eniten odotan tietoa kuitenkin asunnon varustelusta, että tiedän pakata mukaan kaiken tarvittavan.

Aikawan asema © Google Maps
Alle kaksi viikkoa lähtöön ja tunnelma on rauhallinen. Lähinnä murhetta tuottaa muuttolaatikoiden täyttäminen ajoissa, ettei V:n tarvitse yksin pakata kaikkea. Ensi viikko on viimeinen työviikko ja kiitos pekkaspäivän, työviikkoni loppuu jo torstaihin. Viimeinen viikonloppu meneekin sitten varmaan aikamoisissa hulinoissa ja maanantaina lähdemmekin jo puolen päivän jälkeen kohti Helsinkiä. Niin se aika vain menee.

Hankittiin muuten viimeinkin V:n kanssa bonsai-puut! Mistään hienoista yksilöistä ei ole kyse, mutta eiköhän niistä jotakin saada aikaiseksi. Oma puuni alkoi heti kellastumaan ja tiputti ainakin 50% lehdistään, mutta mullan vaihto ja tarkka kastelu on tuottanut tulosta ja tänään huomasin paljon uusia silmuja. :)  Ja vielä lopuksi paras uutinen: Finnairilla pyöri vielä viikko sitten kesätarjoukset ja V:kin osti lentoliput uudeksi vuodeksi Osakaan ♥ Taitaa tulla paras uusivuosi ikinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti