sunnuntai 23. elokuuta 2015

Nähtävyyksien kiertelyä = jalat muussina

Vajaa viikko ollaan nyt pyöritty kaverin kanssa pitkin pisin ja jo tässä vaiheessa jalat alkavat huutaa hoosiannaa pienimmästäkin askelluksesta. Sinänsä huolestuttavaa, nimittäin yli viikko pitäisi vielä paikkoja kierrellä oikein olan takaa.

Oltiin melkoisen poikki reissaamisen jälkeen, mutta onnistuttiin laittamaan unirytmi kuntoon yhdessä yössä. Yleensä olen kärsinyt jonkin verran jet lagistä, ja toki olimmekin normaalia väsyneempiä, mutta mitään suurempia ongelmia ei ole ollut. Lähdimmekin ekana aamuna jo läheiseen Fushimi-Inari pyhäkköön kuljeksimaan ja katselemaan ja myöhemmin kävimme myös Osakan puolella Umedassa ja Shinsaibashissa.

Umedassa kävin Yodobashi Camerassa ostamassa kameran itselleni ja Shinsaibashissa käytiin shoppailemassa ja kuvaamassa Glico-mies. Huomasin myös, että Glico-mies oli täysin uudistettu nykyaikaisemmaksi! Vanha oli mielestäni jotenkin niin paljon hienompi, mutta ei tämä uusikaan toki huono ollut. :)

Eilen kävimme myös Narassa tsekkaamassa Todai-ji ja kuuluisat peurat, ja kaverini tekikin lähempää tuttavuutta yhden bambin kanssa saaden muistoksi hampaankuvat takaliskoonsa. Yritin etukäteen kyllä varoitella, ettei peurojen syöttäminen ole välttämättä erityisen turvallista, mutta eihän toinen nyt osannut varautua ihan noin läheiseen kontaktiin :D Kannattaa oikeasti olla varuillaan, sillä ne peurat on oikeasti tosi ahneita ja yrittää tutkia laukut ja taskut (ja selkeästi takataskutkin) herkkujen varalta.
Yllä olevat kuvat on otettu uudella kameralla ja ihan hyvältä ne tuntuu näyttävän. Jonkin verran koin aluksi valottumisongelmia, mutta niistäkin on päästy nyt yli. Kiotosta ottamani kuvat kyllä epäonnistuivat melkoisesti, mutta eiköhän tuonne ehdi mennä myöhemmin uusia ottamaan. Kiotossa olemme tosiaan ehtineet käydä parissakin eri kohteessa, mutta niistä on sitten luvassa erillinen postaus myöhemmin. Instagramia seurailevat tietävätkin jo osittain mistä paikoista on kyse :)

Tänään pyörittiin vain läheisessä ostarissa ja yritettiin säästellä edes hiukan jalkojamme, mutta kännykkä näyttää silti, että askelia tuli kepeät 10 000. Kyllä tuo kävely ihan liikunnasta käy tässä kuumuudessa. Vettä pitää muistaa juoda säännöllisesti, sillä lämpötilat ovat päivittäin 30 asteen molemminpuolin. Vettä on satanut normaalia enemmän, mutta täällä vesisateet ovat melkeinpä luojan armahdus ihmiskunnalle, sillä lämpötila laskee yleensä hitusen sateen aikana. Kosteaa on satoi taikka paistoi ja se tekee ilmasta tietysti entistä sietämättömän. Onneksi sisätiloissa on ilmastoinnit niin ei tarvitse kärvistellä 24/7.

Tässä kaikki tällä erää. Huomenna suunta luultavasti Osakaan suuntaan, mutta siitä sitten myöhemmin mahdollisesti lisää.

2 kommenttia:

 1. Tuli tuossa katseltua uutisia ja siellä taisi Goni-taifuuni juuri ylittää Japanin (kaikki kunnossa? O__O;;). Miten vaihtareita on ohjeistettu taifuunien/mullistusten varalta? Miten itse olet varautunut luonnonmullistuksiin mitä Japanissa nyt voikaan sattua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elävien kirjoissa ollaan, kiitos kysymästä! Goni tosiaan ylitti Japanin eilen Etelä-Japanissa Kyûshûn kohdilta, mutta säästyimme pahimmalta täällä Osakassa. Aamusta asti päivä oli melkoisen tuulinen ja sadealuekin ylsi tänne asti illalla.
   Mistään myrskystä ei ihan täällä Osakassa ollut kyse, sillä Suomen syysmyrskytkin ovat mielestäni pahempia.

   Koulu ei ole vielä alkanut, joten en osaa sanoa koulun ohjeistuksista vielä. Sähköposteissa tai infopaketissa ei mielestäni oltu erityisesti mainittu mitään mullistuksista. Henkilökohtaisesti olen varautunut tekemällä matkustusilmoituksen Suomen ulkoministeriöön (erittäin tärkeää tehdä matkustettaessa riskialueille) sekä seuraamalla lähes päivittäin Japan Meteorological Agencyn tiedotuksia ja varoituksia. Taifuuni on siitä hyvä ilmiö, että sen liikkumista pystytään arvioimaan nykyään hyvin tarkasti jopa päiviä eteenpäin. :)

   Poista