keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Leipomista, koulua ja japanin kielen innokasta opiskelua!

Viikko jatkui vauhdikkaana japanilaisten seurassa. Keskiviikkona 25.2 oli luvassa kokkaamista Winnovassa, paikallisessa ammattikoulussa. Siellä he saivat päälleen ihanat kokin vaatteet ja pääsivät tekemään mm. karjalanpiirakoita ja laskiaispullia. Radiostakin käytiin heitä moikkaamassa ja jutun voitte käydä kuuntelemassa täällä. Itse en jäänyt kuitenkaan paikan päälle vaan pidin ansaitun vapaapäivän! Opettaja oli ystävällisesti luvannut mennä hakemaan heidät ja päivän muu ohjelma olikin vain oppitunteja. Illalla he menivät vielä katsomaan läheiselle farmille poroja! Siitä he olivat kuulemma olleet innoissaan ja minua harmitti kovasti etten päässyt mukaan niitä katsomaan. Minulla oli kuitenkin keskiviikko illalla tunnit Huittisissa, enkä halunnut niitä perua.

Torstaina puolestaan vierailimme paikallisella ala-asteella, missä saimme osallistua aamun kuvataiteen ja musiikin tunnille. Kyseinen koulu on siitä erikoinen, että se on harjoittelukoulu paikalliselle opettajan koululle, joten musiikin tunnin tulikin vetämään opettajaharjoittelija.

Kuvaamataidon tunti oli todella hauska ja huomasin suurta eroa siihen ala-aste meininkiin mitä meillä aikoinaan oli. En tiedä onko nyt kyse siitä olimmeko vähän erilaisessa koulussa vai siitä että ajat ovat muuttuneet. Pidin erityisesti siitä, että tässä koulussa aletaan käyttämään englantia jo heti ensimmäisellä luokalla vaikka varsinaiset englannin tunnit alkavatkin vasta kolmannella luokalla.

Vieraamme olivat täysillä mukana ja osallistuivat aktiivisesti tunteihin. Kuvaamataidon tunnilla he piirsivät yhdessä lasten kanssa ja lapset ottivat vieraat heti omikseen. Ei tietoakaan ujostelusta! Erityisesti Ryota kiinnosti poikia ja heidän välilleen syntyi heti jokin yhteys. Oli tosi söpöä nähdä kuinka nuori mies tulee niin hienosti toimeen lasten kanssa ♥ Itse olen ihan avuton lasten kanssa, ja nytkin pitäydyin vain valokuvaamisessa.

Valitse mieleinen kuva...

... ja piirrä mitä tapahtui ennen...


... ja jälkeen kuvan ottamisen.

Lapset vähän "tuunasivat" Ryotan luomusta! :D
Musiikkitunti oli todella hauska ja tuli todella nostalginen fiilis kun lauleskelimme mm. matkustan ympäri maailmaa- laulua (laukussa leipää ja piimää vaan...) ja hauskaa oli myös yrittää selittää kaikille mistä on kyse missäkin vaiheessa. Onneksi kuvis ja musiikki ovat kuitenkin sellaisia ettei ole niin väliä vaikka mitään ei ymmärtäisikään.

Oli muuten tosi outoa kun tunnit kesti vain sen 45 minuuttia! :O

Pihalla sitten vieraat pääsivät vielä vähän ottamaan kuvia lasten kanssa kunnes olikin sitten jo aika jatkaa matkaa. Myöhemmin päivällä opettelimme yhdessä käyttämään Preziä, mikä on Powerpointin kaltainen ohjelma, missä voi tehdä erilaisia esityksiä. Prezi on vain älyttömästi laajempi ja sillä saa paljon vaikuttavampaa jälkeä (ainakin ammattilaisen käsissä).

Hesburgerkin käytiin testaamassa ja tuntuivat tykkäävän siitä paljon. Myöhemmin kyllä kuulin Joen vertaavan Hesburgeria ja Burger Kingiä keskenään sanoen niiden olevan samankaltaisia. Koin lievän järkytyksen tässä vaiheessa. Itse en voi sietää Burger Kingiä, mutta hillitsin kuitenkin itseni enkä alkanut käydä burger-sotaa ;)

Illalla vieraamme osallistuivatkin sitten oppitunneilleni kansalaisopistossa ja meillä oli todella hauskaa! Jaoin luokan kolmeen ryhmään ja pistin jokaiseen ryhmään natiivin, jonka kanssa ryhmäläiset saivat sitten harjoittaa taitojaan. Kaikki ganbaroivat aivan valtavasti ja oli todella ihana nähdä kuinka kaikki yrittivät parhaansa. Risa oli todella vaativa opettaja, mutta oppilaat vain tykkäsivät siitä. Tunnin jälkeen vieraat kertoivat, että tunnilla oli kivaa, mutta oli kuulemma tosi vaikea alkaa yksinkertaistaa puhetta ja vaihtaa arkikielestä vähän kohteliampaan puheeseen.

Kirsti opiskelee ahkerasti Shiorin ja Ryotan avustuksella kansalaisopistolla.


Loppuviikon kuulumiset luvassa myöhemmin jahka ehdin kaiken purkaa tekstin muotoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti