sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Hakupaperit valmiina; piinaava odotus alkakoon

Pientä päivitystä vaihto-opiskeluista näin vaihteeksi.

Ensinnäkin sain vihdoin ja viimein sähköisen lomakkeen täytettyä ja lähetettyä sen eteenpäin. Äsken lähetin samaiset dokumentit myös kv-vastaavalle, joka ei muuten pääsisi hakemuksiin lainkaan käsiksi. Suosituskirjeet lähtevät suoraan postilla kohti Japania ja nyt alkaakin sitten se piinaava vastauksen odotus.

Hakupapereita
Kaverini päätti, että hän lähtee Japaniin myös elokuussa, joten ei tarvitse lähteä ihan yksin. Kyseessä on sama kaveri, joka oli kanssani Tokiossa vuonna 2012 ja hänen huonoksi onneksi matka-aika on jälleen elokuussa, eli pahimpaan mahdolliseen aikaan. Eipä tuo kuitenkaan liikoja haittaa, sillä olemme miettineet jo paljon kaikenlaista kivaa missä tulemme käymään sen lyhyen ajan mitä hän viettää Osakassa kanssani. Lähtöpäivä on siis lyöty nyt lukkoon eli 18.8 suunta on kohti Japania, ellei katastrofia pääse tapahtumaan. Koulu alkaa vasta 31. päivä elokuuta, joten minulla on hyvin aikaa lomailla kaverin kanssa ennen opiskeluiden alkua.

Olen ollut vähän yllättynyt siitä kuinka paljon on oikeasti hommaa tehtävänä ennen kuin se itse vaihto sitten toteutuu. Olen siis ollut tietoinen työn paljoudesta, mutta jotenkin sen alkaa sisäistämään vasta nyt kun näitä erinäisiä asioita on pitänyt ruveta itse selvittämään. Ensinnäkin pelkästään lentolippujen miettiminen on aiheuttanut minulle päänsärkyä, mutta eiköhän siitäkin selvitä ajoissa. Lisäksi se kuinka myöhään tulen saamaan Certificate of Eligibilityn ja viisumin on vaivannut päätäni.


Rokotukset olen hoitanut jo kuntoon ja hammaslääkärillekin olen menossa laittamaan purukaluston kuntoon ennen matkaa. Lisäksi hommasin jo jatkuvan matkavakuutuksen mikä on ollut mielessäni jo pitkän aikaa. Sitten pitääkin vielä miettiä mitä teen asunnolle elokuussa. Pohdittavaa on siis paljon!

Luin jokin aika sitten koulumme aikaisempien Japanin vaihtarien kokemuksia, mutta en saanut heidän teksteistään paljon mitään irti. Kaikki olivat ensikertalaisia Japanissa eivätkä osanneet japania lainkaan, joten kaikki tuntui tekstien mukaan olevan heille uutta ja mahtavaa. Sain kuitenkin niistä muuta hyödyllistä tietoa mm. asunnon hinnoista ja varustelusta. Asuminen tuleekin näillä näkymin maksamaan alle 400€/kk, mikä on mielestäni todella edullinen hinta. Valitsin siis ensimmäisenä vaihtoehtona oman asunnon, sillä host perheessä oleminen ei minua liiemmin houkuttele. Kaipaan kuitenkin omaa rauhaa ja näin vanhana tuntuisi vähän hölmöltä asua jonkun toisen nurkissa.

Kuulin myös OGU:n opettajalta Joelta, että kaikki asunnot ovat todella lähellä koulua (yhden tai parin aseman päässä) ja koulu ilmeisesti myös avustaa rahallisesti junakortissa siten, ettei kouluun kulkeminen tule maksamaan meille mitään. En ole kuitenkaan tästä vielä varma, joten se selvinnee syksyllä.

Rahallisetkin asiat ovat siinä mielessä kunnossa, että löysin kuin löysinkin kesätöitä. Huraa siis sille :)

Tällä hetkellä lähtöön on siis sellaiset 4,5kk ja veikkaan tuon ajan menevän niin nopeasti etten sitä edes kunnolla tajua. Tällä hetkellä mieli on hyvä ja olo toivoa täynnä. Saa nähdä millanen olo on elokuun alussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti