tiistai 4. syyskuuta 2012

♪ Where the dreams come true... or not.

28.8 ja Tokyo Disneyland. Erinäisten junakokeilujen jälkeen saavuimme viimeinkin Maihaman asemalle, ja kuljimme ihmismassan mukana Disneylandin porteille. Jonoa ei ollut lähes ollenkaan, ja saimme ylikalliit lippumme (6200 jeniä!!!) ostettua helposti. Pieni kuvaussessio, ja astuimme sisään Disneyn ihmemaahan.


Heti ensimmäiseksi pääsimme hämmästelemään kuvausporukkaa, joka kuvasi jotain draamaa/elokuvaa tms. heti sisäänkäynnillä. Olihan se melko mielenkiintoista nähdä kuinka kolme tyttöä muuttuivat silmänräpäyksessä pirteiksi koulutytöiksi, jotka osoittelivat kaikkea innostuneena. Tytöt tosin tuntuivat todellisuudessa olevan todella tylsistyneitä, mikä ei kyllä näkynyt heidän näytellessään :)

Olimme varautuneet pitkiin jonoihin, ja niitä todellakin riitti. Kävimme kuitenkin upeassa 3D- showssa, missä Aku sekoili hieman Mikin taikahatun kanssa... 3D oli loistavasti toteutettu, ja välillä päälle tuli vettä, tai yllättäviä tuulenpuuskahduksia. Erityisen hauskaa oli kuulla Disney- hahmojen japanilaiset äänet, jotka olivat mielestäni erittäin hyvät. Ei tuntunut ollenkaan väärältä kuunnella japanilaista Aku Ankkaa tai Arielia.

Tokyo Disneyland on jaettu erilaisiin alueisiin, ja niitä lähdimme kiertelemään järjestyksessä. Ensimmäisten joukossa oli Toontown, mikä oli kokonaisuudessaan tosi vekkuli, täynnä hassuja taloja ja tienviittoja. Fantasylandissa päädyimme johonkin kamalaan sisätiloissa olevaan venejuttuun, jonka aikana joka puolella tanssi nukkeja, jotka lauloivat yhtä ja samaa laulua kaiken maailman kielillä. Älkää vain menkö siihen. Näen edelleen painajaisia kyseisestä laulusta.Karuselli piti tietenkin testata, ja sen jälkeen olisimme menneet kummituskartanoon, mutta kuinkas kävikään? Paikka oli remontissa, joten jäi sitten kummitukset näkemättä. Pettymys oli valtava. Muutenkin paikka oli ollut vähän kuivahko, joten ketutuskäyrä alkoi nousta vaarallisiin lukemiin. Löysimme kuitenkin Westernlandistä hassun höyryjuna- laitteen, mikä kierteli pitkin maita ja mantuja esitellen viidakkoa, jossa asui amerikkalaisia intiaaneja... Mielenkiintoista. Loppuhuipennukseksi päädyimme miljoonia vuosia menneisyyteen, dinosaurusten keskelle. Kävimme tämän jälkeen syömässä kallista ruokaa, jonka jälkeen suuntasimme Adventurelandin Pirates of the Caribbean- veneilylle. Jono oli pitkä, mutta siedettävä. Ja venereissukin osoittautui hienoksi upeine aidon näköisine hahmoineen. Esimerkiksi Jack Sparrow ja Barbossa olivat ulkonäöltään ja eleiltään niin aitoja, ettei mitään rajaa. Reitti oli melko pitkä, jonka aikana nähtiin mm. Black Pearl, ja Barbossan johtama tulitus. Tulituksen aikana kuvitteelliset tykinkuulat jysähtelivät veteen ja saivat veden pärskymään ympärillämme uhkaavasti. Hienosti toteutettu koko kokonaisuus, täytyy myöntää.

Kiertelimme monessa paikkaa, enkä rupea tässä yksityiskohtaisesti kaikkea selittämään. Jossain vaiheessa kuitenkin pääsyimme jonottamaan Tomorrowlandissa Space Mountain- nimiseen sisävuoristorataan. Jonottaa jouduimme kauhistuttavat 1,5 tuntia, ja kun sitten viimein pääsimme kyseiseen laitteeseen... No ensinnäkin, koko jonotuksen ajan oli varoiteltu, että vuoristoradan aikana on pimeää ym. mutta meidän kyydin aikana oli täysin kirkasta, ja näimme koko rakennelman talon sisällä. Ja sitten vaunumme pysähtyi keskelle rataa. Hetken ihmeteltyämme kuului kuulutus, jossa sanottiin jotain mitä emme kunnolla ymmärtäneet. Ymmärsimme kuitenkin, että joutuisimme odottamaan n. 20 minuuttia. Vaunu oli erittäin ahdas, ja olin jo muutenkin joutunut sullomaan itseni istuimelle, eikä asentoni täten ollut mikään paras. 15 minuutin kuluttua paikalle saapui vihdoin kaksi työntekijää, jotka varmistivat että kaikki olivat kunnossa, ja käynnistivät laitteen uudestaan. Korvaukseksi tästä kaikesta saimme yhden lipun, jolla pääsi minne tahansa laitteeseen jonon ohi. Lyhyesti: Jonotimme 1,5 tuntia laitteeseen, joka ei toiminut, ja saimme yhden lipun korvaukseksi siitä. Maksoimme yli 60€, että pääsimme Disneylandiin, ja iltamme oli kulunut jonottaessamme kyseiseen laitteseen. Ketutuskäyrä kilahti maksimiin, ja suuntasimme samantien vaatimaan parempaa hyvitystä, turhaan.

Pettyneinä suuntasimme sitten suosituinpaan laitteeseen, ja kävelimme polleasti kolmen tunnin jonon ohi. Ketutus helpotti hieman, sillä laite osoittautui ihan hauskaksi. Kyseisen laitteen jälkeen istuimme katselemaan Electric Parade- paraatia, jonka olin pienestä pitäen halunnut nähdä. Paraatin muodosti siis kaikenlaiset erilaiset Disneyhahmoiset vekottimet, jotka oli valaistu upeilla valoilla. Valitettavasti kamerastani loppui jo alkumetreillä akku (joka osakseen lisäsi ketutusta), mutta onneksi kaverit saivat paljon kuvia :)

Paraatin jälkeen suuntasimme kotiin satojen muiden ihmisten tavoin, ja pääsimme kotiin hyvissä ajoin. Hieman harmitti kyllä päivän tapahtumat, mutta toisaalta olin myös tyytyväinen. Olin halunnut nähdä ja kokea Disneylandin, eikä päivä täysin katastrofi kuitenkaan ollut. Törkeän kallis hinta paikalla kuitenkin oli, joten en lämpimästi voi sitä suositella kenellekään. Minulle Disneyland oli jonkinlainen "Once in a lifetime"-kokemus, ja jos joku haluaa tulevaisuudessa sinne mennä, niin minä skippaan paikan suosiolla. Eri asia on sitten DisneySea, jota voin ehkä harkita.

Oli muuten yllättävää, kuinka jotkut japanilaiset näyttivät siltä kuin he kävisivät Disneylandissä joka päivä. Osan kassit olivat täynnä erilaisia Disney- pehmoleluja, ja muutenkin monet ostivat erilaisia Minni/Mikki- korvia ym. oheistavaraa. Niin tytöt, kuin pojatkin. Paraatin aikana kävi myös ilmi, että Minni ja Mikki ovat muutenkin japanilaisten lempihahmoja, sillä desibelit nousivat hurjiin lukemiin heidän ilmestyessä näkyviin. Itse olen vannoutunut Aku- fani, joten päästin sisäisen lapseni esiin huiskuttaessani ja huudellessani Akulle paraatin aikana :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti