lauantai 31. maaliskuuta 2012

Ajatukset Japanissa (ja vähän muuallakin).

Pääsiäislomani alkoi eilen ja nyt vuorossa on työntäytteiset kolme viikkoa. Tässä vaiheessa on hyvä ettei meillä tunneta sellaista käsitettä kuin hiihtoloma, vaan saamme sitten näin kevään kynnyksellä vähän pidemmän loman.

Koulussa olemme päässeet jo pahimman yli. Jäljellä on enää yksi kanjikappale, jonka käymme sitten loman jälkeen läpi. Meidän piti ilmeisesti käydä läpi tämän lukukauden aikana enemmänkin kaunokirjallista tekstiä, mutta sattuneista syistä niitä ei sitten käytykään läpi. Käymme luultavasti läpi jotain kivoja pikkutekstejä, jotta tekeminen ei loppuisi kesken, ja "kerrytetämme sanavarastoa", kuten senseimme sanoi. Mielenkiinnolla vain odotan mitä sanastoa voi kertyä kirjallisuudesta, jossa on zombeja. Ihan oikeasti, taas zombeja? :D

Hain tänä vuonna myös Vaasan yliopistoon, tavoitteena päästä lukemaan englannin kieltä. Valintakoeaineistot tulivat muutama päivä sitten selville, ja nyt ahdistaa. Koulutusohjelmien uudistuksen vuoksi myös valintakoe on erilainen kuin aikaisemmin, mikä on suoraan sanottuna syvältä. Nyt ei ensinnäkään haeta enää lukemaan englanninkieltä, vaan koulutusohjelma on nimellä viestintä, nykysuomi ja englanninkieli, mikä tarkoittaa sitä, että valintakokeessa on kysymyksiä kaikista kolmesta alueesta. Ennen riitti että luettiin englanninkielinen kirja, ja valintakokeessa sitten vastattiin kysymyksiin koskien kyseistä kirjaa. Minun piti hakea jo viime vuonna, mutta en sitten ehtinyt. Kunpa olisin, sillä nyt harmittaa vietävästi. Lähinnä sen takia, että haluan vaihtoon Japaniin ja Vaasan yliopiston kautta se onnistuisi helposti, mutta pääsy koko yliopistoon tuntuu nyt lähinnä mahdottomalta. Valintakoe on 8.6, joten tässä on nyt pari kuukautta aikaa yrittää parhaansa ja lukea ahkerasti.

8.6 alkaa myös Desucon, johon olemme päättäneet lähteä yhdessä J:n ja M:n kanssa. Eeppisyyden nimissä päätimme että lähdemme matkaan autolla, ja yövymme teltassa koko reissun ajan. Valintakoepäivän takia emme tuskin ehdi itse tapahtumaan vielä ensimmäisenä päivänä, mutta seuraavat kaksi päivää olemme sitten menossa mukana. Tämä tulee olemaan ensimmäinen kerta meille kaikille Desuconissa, joten odotamme innolla reissua.

Desucon tulee olemaan mukava virstanpylväs odottelussa, sillä Japanin reissu lähestyy koko ajan. Aika ei ole vielä hidastunut odottelun takia, mutta kesästä voi tulla pitkä ja tuskallinen. Olen yrittänyt olla ajattelematta reissua liikaa, mutta se on yllättävän vaikeaa. Aina välillä ajatus karkaa Japaniin ja yritän miettiä mitä kaikkea kivaa haluisin tehdä ja ostaa siellä. Liikoja ei viitsi kuitenkaan etukäteen suunnitella, vaan mennään sitten päivä kerrallaan siellä reissussa.

Olen kahta peliä myös lähipäivinä kuolannut, enkä ole osannut päättää ostanko ne netistä, vai jaksanko odottaa että pääsen Japaniin ja ostan kyseiset pelit sieltä. Toinen on tietenkin Final Fantasy XIII-2 ja toinen Valkyria Chronicles 3. Jälkimmäistä ei ole tuotu Euroopan markkinoille, minkä vuoksi ostan sen luultavasti Japanista. Final Fantasy taas... En tiedä maltanko odotella elokuuhun asti, että saan sen käsiini!

Final Fantasy XIII-2 Serah

Senjou no valkyria 3 Unrecorded Chronicles
Pitänee tyytyä tällä hetkellä pelaamaan Valkyria Chronicles 2:sta, mikä sattuu olemaan vielä kesken... Vaikkakin loppu häämöttää jo uhkaavasti! Olenkin päättänyt, että pääsiäislomaani kuuluu työnteon lisäksi Valkyria, sekä Harry Potter and the Order of the Phoenix. Plus valintakoeaineisto. Huoh.

4 kommenttia:

 1. Aika mulkkua edes yrittää hyväksikäyttää yliopiston vaihtomahdollisuuksia. Jos pääsisit sisälle, veisit jonkun oikeasti opiskelemaan haluavan paikan. Jos edelleen pääsisit vaihtoon, veisit senkin paikan jonkun ansaitsevan, vaihtoa tutkintoonsa tekevän, oikean opiskelijan sijaan. Kuluttaisit joka tapauksessa yliopiston rahoja, ja valmistumattomuutesi olisi rumentamassa tilastoja ja vaikeuttamassa muiden elämää, kun päättäjät suuressa viisaudessaan yrittävät säädöksillään nopeuttaa opiskelijoiden valmistumista ja vähentää opintojen keskeyttämisiä. Täytyykin käydä kv-toimistolla juttelemassa, jos vaikka Japanin kohteet rajattaisiin suosista esim. vain kandeille.

  Niitä muitakin kanavia päästä Japaniin tosiaan on...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, ja olen pahoillani että vastaan vasta nyt. Pääsiäislomalla olen ollut huomattavasti vähemmän koneella.

   Olet oikeassa siinä että on "mulkkumaista" hakea yliopistoon pelkän vaihdon toivossa, ja on erittäin ikävää jos tekstistäni saa sellaisen käsityksen. On totta, että toivon hartaasti pääseväni vaihtoon Japaniin, mutta toivon myös pääseväni opiskelemaan englannin kieltä.

   En ole suorittanut lukiota, joten valintani tulee perustumaan täysin valintakokeeseen. Se puolestaan tarkoittaa armotonta lukemista, jota en tekisi ellen todella haluaisi opiskella kyseisessä yliopistossa.

   Pahoittelen vielä kerran. o(_ _)o

   Poista
 2. Hey Dude No offence! Mut tuskin se sinne yliopistoon pelkästään Japanin takia menee kun on kumminkin kesällä jo menossa Japaniin, lue koko hiton teksti ennen kun kommaat tyyppi (tekis miel sanoo jotain muut mut sivystyneisyyden takia en sano tai vi**u sanon JJ ei näet ole sivistynyt)DORKA! Ja tuskin myöskään jouhanna tekee ammattikoulu pohjalla moninverroin töitä että pääse edes sisään yliopistoon pelkän Japanin takia painottaen JONNE HÄN ON JO MENOSSA KESÄLLÄ! Älä arvostele tuntemattomia ihmisiä pelkän tekstin takia jota et ole edes näyttänyt lukevan loppuuun aika mulkkua se jos mikä...................... :[

  VastaaPoista
 3. JJ_Black: Hei Dude No offence, mutta luin kyllä ihan loppuun asti. Luitko itse kohdan "Minun piti hakea jo viime vuonna, mutta en sitten ehtinyt. Kunpa olisin, sillä nyt harmittaa vietävästi. Lähinnä sen takia, että haluan vaihtoon Japaniin ja Vaasan yliopiston kautta se onnistuisi helposti, mutta pääsy koko yliopistoon tuntuu nyt lähinnä mahdottomalta"? Jos eniten harmittaa se, että nyt ei ehkä pääsekään vaihtoon Japaniin Vaasan yliopiston kautta, eivätkö hakumotiivit ole muka hieman epäilyttävät? Eikö silloin mahdollisuus vaihtoon ollut se tärkein tavoite?

  Muilla kanavilla päästä Japaniin en tarkoittanut jotain kesälomareissua, jonka periaatteessa kuka tahansa ei-aivan-persaukinen voi halutessaan itselleen kustantaa, vaan stipendejä ja muita ohjelmia, joiden kautta voi päästä Japaniin esimerkiksi opiskelemaan tai tekemään töitä eri pituisiksi ajoiksi eri säätiöiden ja muiden tahojen kustannuksella. Se, että blogin kirjoittaja "ON JO MENOSSA KESÄLLÄ" Japaniin, ei mielestäni kumoa mitään yllämainitun lainauksen sisällöstä tai ole muutenkaan relevanttia. Olisiko tähän sopiva päätös nyt sitten "DORKA!"?

  jouhanna: Jos oikeasti haluat päästä opiskelemaan englantia, toivotan onnea pääsykokeisiin. Tekstistäsi saa juuri tuon yllä lainaamani pätkän vuoksi kuvan, että ensisijainen syy hakemisellesi on halu päästä vaihtoon. Hakisitko siis tuohon ohjelmaan, vaikka Vaasan yliopistolta ei olisi mahdollista lähteä vaihtoon Japaniin? Valitettavasti FKF:n opiskelijoiden keskuudessa tuntuu yleisesti olevan upea idea hakea yliopistolle vain vaihto mielessä ilman aikomustakaan suorittaa edes alempaa korkeakoulututkintoa loppuun. Varmasti harmittaisi sinuakin, jos tänä vuonna pääsisit itse aivan varasijoille asti, mutta opiskelupaikan nenäsi edestä vieneissä olisi yksi tai useampia sellaisia, jotka eivät aikoisikaan jäädä opiskelemaan.

  En sano tätä siksi, että olisin katkera jäätyäni itse ilman opiskelupaikkaa: pääsin sisälle parhailla pisteillä. Pääsin myös vaihtoon Japaniin ilman, että olisin joutunut taistelemaan paikastani jonkun loisen kanssa (tai no, samaan aikaan sinne lähti kyllä yksi sellainen...). Olen vain äärimmäisen kyllästynyt ihmisten itsekkyyteen, omaan napaan tuijottamiseen ja röyhkeyteen. Voin vain toivoa, että tosissaan opiskelemaan haluavat osaavat ja jaksavat tsempata pääsykokeisiin. Niin ja tietenkin vain vaihtoon hinkuvien FKF:n laumojen hillitsemiseksi ehdottaa niitä nykyistä kovempia vaatimuksia Japanin vaihtokohteille.

  Pääsykoe näyttää tosiaan aineistoa myöten menneen aivan uusiksi (ainakin näin englannin kannalta), mutta ei siinä onneksi ole kovin paljoa luettavaa. Aivan nippelitietoja eivät tapaa kysyä, vaan oma ajattelu ja kyky analysoida on se, mitä painotetaan. Muista vain perustella hyvin kaikki väitteesi, ja sillä pääsee jo pitkälle.

  VastaaPoista