sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Natsume yuujinchou

Hello taas everyone! On vierähtänyt jo tovi kun viimeksi kirjoitin ja ajattelin korjata asian tänään. On ollut kiirettä ja pitäisi alkaa valmistautua jo loppukokeisiinkin, kunnolla. No se siitä, mennäänpä asiaan.
Natsume yuujinchou ( 夏目友人帳, Natsume's Book of Friends) on viimeisin anime jonka olen katsonut, tosin vasta ensimmäisen tuotantokauden. Kiinnostuin tästä animesta koska näin internetissä kuvan tästä hahmosta:

                                              Nyanko-sensei

Aloin siis katsomaan tätä animea sen takia että siinä on kissa. Olin jo pitkään etsinyt animea jossa olisi kissat jollain tavalla mukana joten voitte kuvitella että olin hyvin iloinen. Ensimmäisestä tuotantokaudesta löytyy 13 jaksoa, ohjaajana Takahiro Omori. Yritän kertoa lyhyesti liikoja paljastamatta mistä on kyse. 
Natsume, on ollut aina hieman erilainen lapsi. Toisin kuin valtaosa ihmisistä, Natsume kykenee näkemään "henkiä" tai miksi niitä nyt olisi hyvä kutsua. Natsume on kiertänyt sukulaiselta toiselle vanhempiensa kuoltua ja on nyt päätynyt kaupunkiin jossa hänen isoäitinsä aikoinaan eli. Paikalliset "henget" ovat hänestä erityisen kiinnostuneita eikä Natsume saa heiltä rauhaa kunnes paikalle ilmestyy Nyanko-sensei! Tämä laiskanpulskea veijari ei olekaan mikä tahansa kissa vaan myöskin "henki" joka on kiinnostunut Natsumen hallussa olevasta kirjasta, jonka Natsume peri isoäidiltään Reikolta. Natsume tekee päätöksen jonka pohjalta tarina alkaa siis edetä. 
Kyseessä on melko hidastempoinen, draamamainen anime jossa käsitellään paljon päähenkilön elämää, tunteita jne. Sekaan on heitetty toimintaa kuten aiheeseen sopiikin mutta mistään toiminta-animesta ei ole kyse.
Mukaan mahtuu kyyneleitä (joita minä vuodatin ainakin jaksossa 8) kuin huumoriakin, varsinkin kun Nyanko-sensei on kysymyksessä. Itse päähenkilö on symppis hahmo, aina puolustamassa heikompiaan ja auttamassa muita kun tarve vaatii. Kyseessä on ihan ok anime, itse olisin toivonut enemmän toimintaa mutta sarjaa toimii silti ihan mukavasti.
Pidin visuaalisesti hyvin paljon sarjasta. Ehdottomasti plussaa siitä kuten hyvistä ääninäyttelijä valinnoista.
Natsumen ääninäyttelijänä on kokenut tekijä Kamiya Hiroshi jonka voi bongata One Piece:stä, Fate/Stay Night:ista kuin Hamtaro:sta, tosin vain yhdestä jaksosta. Tällä miekkosella on kokemusta animesta, peleistä, elokuvista sekä radiojuontajana toimimisesta.
Nyanko-sensein ääninäyttelijänä Inoue Kazuhiko, joka saattaa olla joillekin tuttu Chrno Chrusade:n Aionin, Fruits Basket:in Hatori Sohman tai mm. Gravitation:in Eiri Yukina! Tämä herra on taipunut moneksi ja minun täytyy tunnustaa että pidän hänestä hyvin paljon. Ääninäyttelijänä siis. Krhm.
Musiikista haluisin sanoa sen verran että se oli kyllä mukavaa vaihtelua, ainakin alku- ja loppumusiikit. 
"Issei no sei" Shuuhei Kitan esittämänä on mielestäni oikein mukava, tosin vaati ehkä pari kuuntelu kertaa ennen kuin ymmärsin kuinka hyvä se todella on. Loppumusiikkina "Natsu yuuzora" Kousuke Atarin esittämänä. Hänen musiikkiaan soi myös Bleachin kolmantenatoista loppumusiikkina. Tässä teille kuultavaksi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti