maanantai 25. tammikuuta 2016

Ystävä vierailulla Osakassa

Palattuani Kesennumasta takaisin Osakaan olikin pian mukavat päivät edessä, sillä ystäväni joka opiskelee Thaimaassa (tai opiskeli, tällä hetkellä hänkin suorittaa työharjoittelua siellä) tuli tänne Osakaan EXOn keikalle ja samalla moikkaamaan minua. Tosin kyseinen viikko oli koulun puolesta todella kiireinen ja vähän jäi harmittamaan ettemme ehtineet hengata ihan niin paljon kuin olisin toivonut.

Ensimmäisenä päivänä lähdimme Tsuruhashiin etsimään Koreatownian ja vaikka emme tainneet sitä virallista townia löytääkkään niin siellä oli kyllä silti paljon korealaisia kauppoja ja ruokapaikkoja. Kiertelimme siellä hyvän aikaa ja kaveri sai kpop sälää mukavasti myös mukaan. Mahan alkaessa kurnia suuntasimme yhteen yakiniku paikkaan ystävällisen papparaisen ohjastuksella ja söimme siellä vatsat täyteen herkullista ruokaa. Myöhemmin tosin huomasin että olivat penteleet laskuttaneet meiltä tuplajuomat, mutta menköön tämän kerran. Olin jo kotona kun huomasin kuittia vilkaista enkä sentään niin kitsas ole, että lähden toiselle puolelle kaupunkia sellaisen takia.

Korealaisia kauppoja

Yakiniku!

Kookosjäätelöä. Omnom.
Samalla viikolla oli myös koulun retkin Panasonic-museoon ja Asahi olut-tehtaalle. Panasonic-museo oli osa Business culture and practises kurssia ja olut-tehdas random luokkaretki, minne mentiin kaikkien vaihtarien kanssa. Museo oli yllättävän mielenkiintoinen, sillä siellä oli paljon todella vanhoja esineitä ja oli mielenkiintoista lukea ja kuulla Panasonicin historiasta. Turisteille paikka on siitä vähän huono, että siellä on minimaalisesti englannin kieltä.Antiikkia.
Olut-tehdas tiesi tietysti päiväkännejä, sillä kierroksen jälkeen saimme tunnin ajan juoda niin paljon kun ehdimme Asahin tuotteita! Rakastuin erityisesti Asahin tummaan olueen. Kierros itsessään oli myös mielenkiintoinen, mutta japaniksi, joten kaikki vaihtarit ei aina pysynyt ihan perässä. Itsellänikin meni joitakin asioita ohi kun tuo sanasto ei ole meikäläisen vahvuuksia. Saimme kuitenkin hypistellä humalaa kirjaimellisesti käsissämme, mikä oli ihan hauska kokemus. Taskuun kapsahti myös muutama oluttölkki tehtaan kaupasta ja jatkotkin olin jo mielessä, mutta itse päätin kuitenkin mennä kotiin.

The gang.
Kaverini viimeisinä päivinä käytiin vilkaisemassa Fushimi-Inari- pyhäkkö, sillä hän halusi kovasti nähdä kuuluisat punaiset torii-portit. Itseasiassa kyseinen päivä oli vähän erikoinen, sillä järjestimme tavallaan ryhmätreffit sinä päivänä yhdelle suomalaiselle tytölle. Tai niistä siis tavallaan muodostui ryhmätreffit. Tai jotain. Jokatapauksessa meitä oli kauhea poppoo Kiotossa ja käytiin syömässä mm. thaimaalaisessa ravintolassa. Nämä treffit ei kuitenkaan olleet välttämättä ihan onnistuneet, sillä kommunikaatio ei oikein toiminut osapuolten välillä, sillä toinen ei hablannut englantia eikä toisen japanin kielen taidot olleet vielä sellaisella tasolla, että keskustelu olisi luonnostinut hyvin. Siinä sitten syömisen lomassa tulkkasin mm. kuinka japanilainen jätkä sanoi kaverilleni, että tämä on kaunistunut viime näkemän ymv. Se oli mielenkiintoista se.

Joulukuusi Universal Studiosin malliin
Ehdittiin käydä myös Universal Studiosissa ennen kuin kaverin oli aika palata lämpöiseen Thaimaahan. Oli todella mahtavaa, että hän tuli tänne sillä ei sitä oleta että kukaan lähtee näin kauan moikkaamaan ketään. Pitänee kuitenkin kiittää EXOa siitä, että he tulivat esiintymään Osakaan... Haha. Kaikkein parasta minulle oli se, että sai jakaa huoneensa toisen kanssa ja höpötellä niitä näitä iltamyöhään. Voimakkaimmin jäi mieleen kun istuimme odottamassa lentokenttäbussia ja tiesin etten näkisi häntä taas pitkään aikaan. 

2 kommenttia:

  1. Ihana teksti! Oli kyllä tosi mahtavaa tulla käymään ja nähdä sua pitkästä aikaa. Tuli myös samalla edes vähän nähtyä Osakaa ensimmäistä kertaa :) Toivottavasti tässä kevään aikana nähdään taas uudestaan!

    VastaaPoista