keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosikatsaus 2014

Näin vuoden viimeisenä päivänä on aika kurkata kuluneeseen vuoteen ja kerrata mitä kaikkea sitä oikein tapahtuikaan!

Tammikuu:
Tammikuussa minun piti ajaa joka viikko keskiviikkoisin Raumalta Vaasaan kandikurssin tunneille, mikä oli jokseenkin kettumaista. Lisäksi ahdisti mahdoton koulutöiden määrä ja kandin kirjoittaminen. Positiivista oli Japanin reissuun valmistautuminen.

Helmikuu:
Kohokohta oli tietysti Mian ja Markon näkeminen ja seikkailut Japanissa.

Maaliskuu:
Maaliskuussa myös hiljaista blogin suunnalla, mutta järjestin arvonnan blogin lukijoille. Jihaa! Ehkä ensi vuonna olisi jälleen aihetta moiselle? Blogi hiljaisuuden syynä oli kandin kirjoitus ja muut koulukiireet.

Huhtikuu:
Keväällä alkoi tapahtua myös blogin saralla enemmän: uusia reseptejä, muistoja Japanista sekä muuta mukavaa. Ehdin myös vihdoin kirjoittaa helmikuisesta japanilaisten vierailusta Raumalla, josta olen itse vastuussa ensi vuoden osalta. Raumalla järjestettiin myös Japani-päivä mikä oli tosi miellyttävä yllätys.

Toukokuu:
Tällöin starttasi prefektuurit-sarja, jota pyrin jatkamaan aina kun kiireiltäni ehdin. Tavoite "kaksi postausta kuussa" ei ole aivan toteutunut, mutta eipä tuo kai haittaa. Suosittuja postauksia olivat Kommelluksia Japanissa, joihin monet teistä kommentoivatkin. Ruokapostauksiltakaan ei vältytty. Sain kandin valmiiksi ja palautin sen tarkastettavaksi.

Kesäkuu:
Sain tietää, että kandiseminaarini pidetään vasta syksyllä ja sekös otti päähän! Lisäksi hommasin lisää välineitä japanilaisen ruoan valmistukseen ja pohdiskelin kuka minun mielestäni on kaikkien aikojen parhain anime-isä. Matkustin muuten Norjaankin, minkä mainitsen ohi mennen yhdessä postauksessa :D

Heinäkuu:
Heinäkuussa tuskastelin rusketusraitojen parissa ja empatisoin japanilaisia, jotka haluavat suojautua auringolta parhaansa mukaan.

Elokuu:
Vuorossa oli omia ja muitten ajatuksia japanilaisesta kesästä. Mielipiteitä oli monenlaisia.

Syyskuu:
Oli kandiseminaaria, Final Symphonya ja Traconia. Syyskuu suorastaan sujahti vauhdilla ja pian oltiinkin jo lokakuussa.

Lokakuu:
Sain tietää, että pääsen vuoden 2015 syksyksi Osakaan vaihtoon! Jihuu! Aloitin myös matkablogin kirjoittamisen sillä rakastan matkustelua ja tänäkin vuonna tuli matkustettua 5 eri maahan. Lokakuussa vuorossa oli Thaimaa.

Marraskuu:
Ja marraskuussa Istanbul, mutta blogin puolella keskityttiin japanin kieleen. Ostin uuden puhelimen ja sen myötä osallistuminen sosiaaliseen mediaan laajeni Instagramin myötä.

Joulukuu:
Matkustin Tukholmaan One Ok Rockin keikalle! Keikka oli mahtava ja reissu muutenkin ihan onnistunut lukuunottamatta lukuisista vastoinkäymisistä mitä kohtasimme matkalla. Jäin myös koukkuun kännypeli Valkyrie Crusadeen ♥

Kaiken kaikkiaan oli erittäin mukava ja matkustelua täynnä oleva vuosi. Blogin osalta vuosi meni myös mukavasti; sain uusia lukijoita ja mukavia kommetteja pitkin vuotta.

Facebookissa Matsukazea seuraavat saattoivatkin huomata, että vuoden kanji valittiin jälleen tänä vuonna. Tämän vuoden kanjiksi valikoitui 税 (zei), mikä tarkoittaa veroja. Tämä ei tullut sinänsä ainakaan minulle yllätyksenä, sillä verojen nousu Japanissa on ollut japanilaisten huulilla koko vuoden. Toiseksi jäi 熱 (netsu, atsu) mikä tarkoittaa kuumaa, mutta myös kuumetta. Tämä perustuu luultavastikin Japanin erittäin kuumaan kesään sekä Ebola-kuumeeseen, josta on uutisoitui paljon tämän vuoden puolella. Kolmanneksi jäi 嘘 (uso) eli valhe, mikä tulee luultavastikin mm. Nonomura Ryuutaroun itku-nyyhky showsta ja paljastuksesta että kuuro säveltäjä Samuragouchi Mamoru (joka ei välttämättä olekaan kuuro) on käyttänyt haamukirjoittajaa luodessaan suosituimpia sävellyksiään.

Oma vuoden kanjini on sanomattakin selvä: 旅 (tabi, ryo) eli matka/matkustaa.

Tämän postauksen myötä toivotan ihanaa uutta vuotta 2015 kaikille lukijoille ja toivon, että uusi vuosi tuo tullessaan ilahduttavia asioita itse kullekin. Pitäkää hauskaa ja juhlikaa jos siltä tuntuu, onhan kyseessä kuitenkin japanilaistenkin tärkein juhla!1 kommentti:

  1. Kiva kun jaksat olla näin... innoissasi Japanista. Itseäni jotenkin huvittaa noin epäironisesti japanijapanijapani-tyypit, mutta huvinsa kullakin.

    VastaaPoista