tiistai 8. tammikuuta 2013

福 - minun vuoden 2012 kanjini.

あけましておめでとう!今年もよろしくお願いします ー *\(^o^)/*

Oikein hyvää ja ihanaa uutta vuotta 2013 kaikille lukijoille!

Näin uuden vuoden kunniaksi on kiva vilkaista taaksepäin ja muistella mitä kaikkea tapahtuikaan vuonna 2012...

★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。

Tammikuu:

Henkilökohtaisella tasolla tammikuu oli erittäin jännittävää aikaa, sillä silloin varasin lentolippuni Japaniin. Unelmani oli vihdoinkin käymässä toteen, enkä malttanut odottaa reissuun lähtöä. Japanilaiset puolestaan saivat juhlia tammikuussa Daiki Itoun ensimmäisiä mäkihypyn maailmancupin osakilpailuvoittoja Sapporossa.

Helmikuu:

Tajusin olevani jidaigeki-fani. Kävin myös ensimmäistä kertaa maistamassa Magokorossa herkullista sushia ^_^
22. helmikuuta Yomiuri Shinbun raportoi Obayashi-nimisen japanilaisen yrityksen uskomattomasta tavoitteesta rakentaa avaruushissi vuoteen 2050 mennessä. Haasteita ei tästä projekstista puutu ja kustannuksia ei vielä tuolloin ainakaan lähdetty arvioimaan.

Maaliskuu:

Maaliskuussa olin selkeästi mietteliäällä päällä. Pohdin paljon erilaisia asioista mielessäni ja näitä ajatuksia siirtyi myös blogiin mm. kirjoituksissa Yaoin synkkä puoli sekä Anime ja sen aiheuttama giri-päänsärky.
Japanissa JAL (Japan Airlines) vastaanotti ensimmäisen Boeing 787-8 Dreamliner koneensa, mutta käyttöön se otettiin vasta huhtikuussa. Itseasiassa kyseisellä konetyypillä aloitetaan lennot välillä Helsinki-Tokio maaliskuussa 2013 :)
Maaliskuussa tuli myös vuosi täyteen Tohokun maanjäristyksestä ja sen aiheuttamasta tsunamista.

Huhtikuu: 

Hmm. Mitä tein huhtikuussa? Luultavasti opiskelin ja kävin töissä. Ei mitään mieleenpainuvaa paitsi JYJ:n uudet biisit ♥
Huhtikuun alussa Japania koeteltiin ennätyskovilla tuulilla, jotka kaatoivat rekkoja ja vaativat kaksi uhria. Kuun alussa olivat myös kirsikankukat kukoistuksessaan, tosin ehkä hieman myöhässä kylmän talven takia.

Toukokuu:

Tämä kuukausi meni pelkkään pelaamiseen, sillä Sengoku Basara koukutti pahemman kerran. Toukokuussa alkoi myös kesäloma, mikä tarkoitti niska limassa puurtamista töissä Japanin matkan eteen. Sekuntiakaan en kadu niitä päiviä, joita vietin töissä suodakseni itselleni lihavan lompakon loman ajaksi!
Japanissa oli mahdollista nähdä rengasmainen auringonpimennys, jolloin aurinko näkyy taivaalla eräänlaisena tulirenkaana. Netti on pullollaan mitä upeimpia kuvia kyseisestä ilmiöstä, minkä toivoisin joskus itsekin näkeväni. :)

Kesäkuu: 

Kuukauteen sisältyi mm. pääsykokeet sekä ihkaensimmäinen reissu Desuconiin. Valmistelut Japanin matkaa varten olivat kuumeisesti käynnissä; guest housen etsiminen oli kiihkeää ja matkavakuutuksenkin hommasin ajoissa.
Twitterissä Japanin kuumimpiin trendeihin kuuluivat sellaiset sanat kuin taifuuni ja jalkapallo. Taifuunit ovat melko harvinaisia kesäkuussa, mutta 19. päivä pääsaarelle iski 4 asteen taifuuni, jonka seurauksena yksi kuoli ja 52 loukkaantui 15 eri prefektuurissa. Jalkapallo oli puolestaan kuuma aihe mestaruusotteluiden vuoksi.

Heinäkuu:

Mietin paljon vähemmistöjen tilannetta Japanissa, mikä heijastui myös blogiin bloggauksessani ainuista. Myös koulukiusaaminen pisti miettimään, miten asiat ovat täällä ja toisaalla.
9. päivä Japanissa otettiin käyttöön uusi järjestelmä alien-korttien tilalle, mikä aiheutti melkoista päänvaivaa yhdessä jos toisessa. Eikä pelkästään ulkomaalaisissa :D

Elokuu:

Unelmasta tuli totta ja astuin Japanin maankamaralle ensimmäisen kerran. Kuukausi oli yksi upeimmista kokemuksista ja se opetti minulle paljon Japanin kulttuurista, mutta myös jotain omasta itsestäni ja ympärillä olevista ihmisistä. Elokuun kruunasi Rurouni Kenshin- elokuva.
Olympialaiset olivat tietenkin heinä-elokuun puheenaihe, eikä Japani tyhjin käsin kisoista kotiin lähtenytkään: 38 mitalia, joista 7 kultaa, 14 hopeaa ja 17 pronssia. Kauhistuksen aihe oli silti mm. Japanin kehno menestys judossa.

Syyskuu:

Alkukuu meni jonkinlaisessa sumussa. Yhtäkkiä ei ollutkaan mitään mitä erityisesti odottaa. Yhtäkkiä kaikki olikin jo takana päin. Kesti hetken ennen kuin sain itseni jälleen kokoon ja tajuamaan, että kukaan ei estä minua palaamasta Japaniin. Koulu alkoi jälleen ja sain muuta ajateltavaa. Kiinnostukseni Shinsengumiin heräsi.
Amnesty oli syyskuussa huolissaan hirttotuomiosta, joita toimeenpantiin niin elo- kuin syyskuussa kaksin kappalein. Syyskuuhun mennessä tuomioita oli langetettu jo seitsemän. Kuolemanrangaistusta syyskuussa odotti Amnestyn mukaan 131 rikollista. Syyskuussa toinen tuomittu oli nainen, ja ensimmäinen hirtetty nainen sitten vuoden 1997.
Syyskuuta varjosti myös saarikiista Kiinan ja Japanin välillä.

Lokakuu:

Tuskastelin katsomattomien animeiden kanssa. Aikaa ei tuntunut riittävän mihinkään muuhun kuin työntekoon. Tuntui, ettei jokapäiväisessä elämässä yhtäkkiä ollutkaan mitään Japaniin liittyvää. (Kyllä sitä on, sitä ei vaan aina huomaa).
Etelä-Korea sotkeutuu saarikiistaan Kiinan ja Japanin välillä. 
Shinzo Aben vierailu Yasukuni- pyhäköllä kuumensi vaihteeksi naapurimaiden tunteita. Yasukuni-pyhäkkö on rakennettu keisarin puolesta taistelleiden kunniaksi, ja sen nimiluetteloissa on monia nimiä joihin lukeutuu myös sotarikollisia. Aiemmin naapurimaiden tunteita on kuumentanut Jun'ichiro Koizumi (ex-pääministeri) samaisilla vierailuilla.

Marraskuu:

Kauan odotettu paketti saapui Japanista! Ja katseltua tuli myös Initial D:tä jonkin verran... 
Uusia sanoja joita opin oli:  北斗七星 ja ラッカセイ. (Otava ja maapähkinä). Otava tuli vastaan jossakin draamassa mitä V katseli, ja maapähkinä puolestaan wikipediasta kun katselin jotain juttua pähkinöistä. (Katson aina wikipediasta sivut myös japaniksi, että oppisin uusia sanoja).
Japani valmistautui joulukuussa pidettäviin parlamenttivaaleihin. 
Marraskuussa oli myös shichigosan, jolloin juhlitaan 7- ja 3-vuotiaita tyttöjä, sekä 5- ja 3 vuotiaita poikia. Tuolloin voi nähdä paljon ihastuttavia pikku neitejä ja herroja parhaimmissa puvuissaan kaduilla ^_^

Joulukuu:

Vuoden viimeinen kuukausi meni sellaisella hujauksella, ettei siitä ole oikein mitään muistikuvaa edes. Joululahjaksi sain sytävältäni hienon kellon missä numerot on kanjeilla ja taustalla hieno japanilainen maalaus :)
Liberaalidemokraatit saivat murskavoiton parlamenttivaaleissa ja syrjäyttivät Yoshihiko Nodan johtaman demokraattisen puolueen. Shinzou Abe nousi pääministeriksi 26. joulukuuta toiseen kertaan. Edellinen pääministeri kausi oli vuodesta 2006 vuoteen 2007.

 ★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。☆*★*♪。

Japanilaisethan valitsevat joka vuosi vuoden kanjin ja tämän vuoden kanjiksi valikoitui 金 (kin). Merkki tarkoittaa kultaa, eikä ihme että se valikoitui voittajaksi kaikkien ehdotusten joukosta. Japani sai enemmän mitaleita kuin koskaan aikaisemmin kesäolympialaisista, ja Kioton yliopiston professori Shinya Yamanaka sai Nobelin lääketieteen palkinnon "erilaistuneiden solujen muuntamisesta uudelleen pluripotenteiksi soluiksi"

Seihan Mori, Kioton Kiyomizu- temppelin pääpappi julkistamassa vuoden kanjia.

Tästä vuodesta onkin sitten vielä vaikea sanoa yhtään mitään. Toivon, että tieni vie minut jälleen Japaniin, mutta suunnitelmissa on reissu Italiaankin. Koulun osalta toivon tietenkin menestystä, jotta saisin sen pois alta mahdollisimman nopeasti. Mitä tulee animeen ja mangaan, niin pyrin katsomaan animea enemmän ja ostamaan enemmän japaninkielistä mangaa. 

Sen verran haluan vielä lopuksi mainita vuodesta 2012, että minulle itselleni se oli mahdollisuuksien vuosi. Sain huomata, että haluamalla tarpeeksi kovaa jotakin ja tekemällä sen eteen 110% töitä kaikki on mahdollista. Saavutin viime vuonna paljon sellaisia asioita, joita en uskonut koskaan saavuttavani, niin pieniä kuin suuria asioita. Tajutessani sen, ymmärsin kuinka paljon vielä onkaan tekemättä! Toivon, että kaikki lukijatkin saavat joskus kokea tämän hienon positiivisen tunteen, joka työntää vauhdilla kohti uusia seikkailuita. Sen vuoksi vuoden 2012 kanjini on fuku eli suuri onni. 

Kiitos myös kaikille lukijoille ja nauttikaa vuodesta 2013!
☆*:.。. o(≧▽≦)o .。.:*☆

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti