keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Mikäs tässä ollessa.

Ärsyttää koska en ole saanut kirjoitetuksi tänne mitään järkevää pitkään aikaan. Voisin perustella tätä kiireillä, mutta todellisuudessa aikaa on ollut - aiheita ei niinkään. Haluan pitää blogini aktiivisena, mutta tällä hetkellä se ei sitä kauheasti ole. Pahoittelut siitä.

Mazda RX-7 ♥
Mitä tulee animen saralle, niin olen saanut muutaman sarjan alta pois, joskin tilallekin on tullut muutama uusi... Aiemmassa kirjoituksessa mainitsemani Shinsekai yori, sekä Sukitte ii na yo. Lisäksi katselin Initial D Fifth Stagen ensimmäisen jakson, joka yllätti positiivisesti vaikka negatiivisiakin puolia löytyi. Plussaa oli ehdottomasti kokonaisvaltaisen tyylin säilyttäminen. Niin piirrustus- kuin ohjaustyylikin oli juuri sitä Initial D:tä mitä vanhatkin olivat. Mitä tulee taas Ryousuken hahmoon niin en voi olla ihmettelemättä miksi ihmeessä hänestä on tehty lähes tunnistamattoman näköinen verrattuna muihin hahmoihin. Lisäksi en voinut olla ihmettelemättä ensimmäisen jakson aihetta, joka oli enemmänkin fillerin tyylinen kuin kunnon jakso. Siinä mielessä huomaa, että animen kerronnassa on tapahtunut selkeää muutosta sitten neljännen kauden.

Koulu puolestaan rullaa tasaiseen tahtiin eteenpäin.
Kanjikoe on 13.12 ja olen alkanut valmistautua siihen jo pikkuhiljaa. Olen vihdoin löytänyt tehokkaan tavan opiskella niitä! Pyysin töistä kolme viikkoa palkatonta vapaata, jotta voin keskittyä täysillä lukemiseen. Vielä ensi viikko töitä ja sitten alkaa teho-opiskelu :) Oman opiskelun ohella olen avustanut J:tä lukemaan kokeisiin ja täytyy myöntää, että perusteiden kertaaminen ei ole koskaan pahitteeksi. Jotkut kielioppi asiat alkavat olla sellaisella tasolla, että niitä ei enää mieti, ja sitten niitä miettiessä alkaakin ongelmat :D

Apuvälineeni ^__^
Ai niin! Tuosta Sukitte ii na yo:sta vielä sen verran, että olen hieman hämilläni mangan ja animen erosta. Tarina on kyllä yllättävän sama ja etenee samaa tahtia kuin mangassa, mutta Kurosawa (miespäähenkilö) on kuin eri ihminen! Mangassa herra tiedostaa hyvin, että on suosittu, puhuu suoraan asiat ym. samanlaista. Tuntuu, että animesta on poistettu kaikki tuo. En tiedä miten selittäisin sen.

Otetaan pari esimerkkiä: Kurosawa ei anna mangassa eräälle tyttölle puhelinnumeroa, koska tyttö halusi että Kurosawa antaa numeronsa. Animessa hän puolestaan kommentoi, ettei vaihtanut numeroita koska hänen ei ole pakko niin tehdä. Mangassa Kurosawa kommentoi päähenkilötytön pikkareita, animessa ei. Mangassa näkyy melko intiimejä kohtauksia love hotelleissa, animessa ei.

Ensin ajattelin, että animen esitysaika on varmasti melko aikaisin, koska tällaiseen oltiin päädytty. Väärin ajateltu. Anime esitetään yhden aikaa yöllä. Liekö kyseessä tiukentuneet lait animen ja mangan suhteen, vai mikä? Anime toimii ilman noita edellä mainittuja, mutta en voi olla ajattelematta että Kurosawa on vähän väritön tällä hetkellä. Hänessä ei ole mitään erikoista tai kivaa mikä vetoaisi minuun.

Iiiiiiihana ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti