sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

"It is okay and no problem."

Kirjoitin viikko sitten blogitekstin, missä kerroin pienistä ongelmista Japanin reissumme majoittumisen suhteen.

Lähetin sähköpostia yli kymmeneen paikkaan, joista lopulta kaksi paikkaa valikoitui parhaimmiksi vaihtoehdoiksi; Yoshida House ja Tohto Guest House.
Näistä kahdesta valitsimme lopulta Yoshida House:n, jonka sijainti on parempi, ja hintakin edullisempi. He eivät myöskään vaatineet takuuvuokraa, mikä oli aika jees juttu. He olivat myös erittäin joustavaisia, sillä heitä ei haitannut, että yksi meistä saattaa saapua viikkoa paria myöhemmin.

Hintaa kuukaudessa tulee 74000¥ ja lisäksi sähkö 3000¥. Euroissa tuo olisi n. 730€+30€. Jos satumme kuluttamaan vähän enemmän sähköä, niin siitä maksamme sitten kuun lopussa ennen lähtöä. Tämän koko summan me sitten jaamme kolmeen osaan, eli hintaa tulee n. 253€ per nenä. Tällä hinnalla saamme siis: medium huoneen kolmella futonilla, telkkarin, ja langattoman netin. Huoneessa on myös ilmastointi, joka on käsittääkseni kolikoilla toimiva. Suihku- ja keittiötilat ovat sitten erikseen, ja yhteiset muitten asukkaiden kanssa.
Sijainniltaan Yoshida House on samalla suunnalla kuin guest house, jossa aluksi suunnittelimme olevamme. Tämä nykyinen on kaksi asemaa lähempänä Ikebukuroa, joten ei valittamisen aihetta :)
Asemalle on hiukan matkaa, mutta ei kuitenkaan liikaa. Sivustolla lukee, että kymmenen minuutin asemalle, ja asemalta puolestaan vartin junamatka Ikebukuroon. Jos kiinnostaa niin täältä voit katsoa tarkemmin.

Vähän jännittää millainen paikka on kyseessä. Netistä hieman vakoilin muitten mielipiteitä, ja ainakin henkilökuntaa on kehuttu kovasti ja muutenkin paikkaa perushyväksi. Ainoa täysin negatiivinen mielipide löytyi tästä blogista, jossa tyyppi haukkuu paikan täysin pystyyn :D
Emme onneksi ole nirsoja paikan suhteen, kunhan jossakin saamme yöt levätä.

Täytyy kyllä sanoa, että viime viikko oli melko mielenkiintoinen tämän sotkun takia.
Paniikki ei iskenyt missään vaiheessa, sillä aikaahan on kuitenkin vielä reilusti. Stressi puolestaan... Onneksi asiaa ei enää tarvitse murehtia sen enempää. Pelkään huomaavani vielä joku päivä harmaita hiuksia ohimollani >__<

Yoshida House:sta pitää vielä sen verran todeta, että paikka vaikuttaa hyvältä, ja sähköposteista saa ystävällisen fiiliksen, mutta vastaaminen heillä kestää välillä kohtuuttoman kauan. Olen sen takia saanut luultavasti muutaman ylimääräisen finnin naamaani. Legendaarisin maili, jonka olen ikinä varmasti saanut oli vastaus viestiin, jossa kysyin voiko yksi saapua myöhemmin, ja kerroin varaavani huoneen jos se onnistuu. Vastaukseksi saapui viesti: "It is okay and no problem. Manager."

O_o

Varmistin vielä, että huone on varmasti varattu, ja olihan se. Thank god. Nyt sitten vain odotellaan heinäkuun loppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti