lauantai 30. kesäkuuta 2012

Asiaa animesta, ja vähän muustakin!

Viimeaikaiset bloggaukseni ovat keskittyneet lähes kokonaan muihin asioihin kuin animeen ja mangaan. Korjatakseni tämän tilanteen aionkin nyt kertoa lyhyesti yhdestä animesta, jota olen viime päivinä katsonut.

ACCEL WORLD (アクセル・ワールド)


Accel World on itseasiassa aika mälsä tapaus, mutta onpahan tullut seurattua. :D Aivan ensimmäinen jakso oli jollakin tapaa kiinnostava, mutta siitä se alamäki sitten alkoikin. Mechaa, virtuaalitodellisuuksia, hieman haaremia... Päänsärky oli valmis. Välillä kiroan itseäni, sillä pakkomielteeni on katsoa kaikki sarjat loppuun, olivat ne sitten hyviä tai huonoja.

Accel World  on alunperin light novel, josta tehtiin ensin  kaksi mangaversiota, ja lopulta animeversio. Anime alkoi pyöriä 6. huhtikuuta, ja jatkuu edelleen.

Kuten voimme arvatakin, sarjan päähenkilönä toimii nuori poika. Hänen nimensä on Haruyuki Arita, ja se mikä tekee hänestä hieman erilaisen kuin muissa samantyylisissä sarjoissa on hänen ulkonäkönsä.

Haruyuki Arita
Joo, ei mikään joka tytön unelma.

Tästä huolimatta tyttö nimeltään Kuroyukihime kiinnostuu Haruyukista (syistä jos toisista), ja esittelee hänelle aivan uuden tyyppisen pelin: Accel World:in. Accel World on eräänlainen virtuaalitodellisuus, missä jokaisella on oma avatar. Nämä avatarit jaetaan eri väreihin, joista jokaisellä värillä on hyvät ja huonot puolensa. Haruyukin avatar on nimeltään Silver Crow, ja kuten nimikin jo paljastaa, hänen värinsä on metalli. Metalli onkin Accel Worldissä yksi arvostetuimpia värejä, ylläri pylläri.

Haruyukin avatar Silver Crow

Seikkailu on valmis, kun Haruyuki tutustuu Accel World:in ihmeelliseen maailmaan vaaroja uhmaten ja päästelleen suustaan niin kauheita imelyyksiä, että yksi jakso päivässä on minulle jo aivan liikaa. Taistelukohtaukset puolestaan ovat välillä miellyttävääkin katseltavaa, ja lähes jokainen jakso on päättynyt jos jonkin asteiseen cliffhangeriin.

Sivuhahmoja on jonkin verran, mutta 11 jakson aikana heistä ei ole saanut vielä kunnon otetta. Haruyukin kaksi parasta ystävää ovat olleet alusta asti kuviossa, ja petturuuttakin ollaan heidän puoleltaan nähty, mutta siinä se sitten onkin ollut. Toivottavasti näistä kahdesta kaveruksesta tulisi vielä juttua vähän syvällisemmin. Alkuvideosta näin voisi ainakin päätellä.

Alkumusiikki on myöskin se yksi asia, mikä on todella hyvää tässä sarjassa. Kappale on Chase the World ja sen esittää May'n (メイン). En missaa alkumusaa kertaakaan :)

Kuroyukihime
Näin kesken sarjaa on vielä paha sanoa lopullista arviota sarjasta. Accel World on täynnä kliseitä ja imelää keskustelua, mutta myös actionia ja ihmissuhteita. Odotukset eivät ole järin korkealla, mutta toivotaan että sarja yllättää positiivisesti! :)

Tästä pääset katsomaan sarjan alkuvideon!

HUOMIO HUOMIO!!

 

Tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet huomata pientä muutosta sivun vasemmassa reunassa. Olen lisännyt Matsukazen nyt myös Facebookkiin, joten kaikki tykkäämään sivustosta! Facebookissa olisi tarkoitus julkaista vähän pienempiä juttuja, mitä ei välttämättä blogiin tule laitettua. Sieltä pystyt myös seuraamaan reaaliaikaisemmin tulevaa reissuani Japaniin (ainakin toivottavasti), vaikka pyrinkin kirjoittamaan myös blogiin ahkerasti matkan aikana :) Tällä hetkellä tuo Facebook- juttu on hieman erilainen kuin olisin halunnut sen olevan. Yritän säätää sitä vielä paremmaksi, jahka löydän aikaa siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti