maanantai 7. toukokuuta 2012

Tornadon tuhoja Japanissa

Ilmakuvaa tornadon aiheuttamista tuhoista. (KYODO PHOTO)

Aivan kuin viimevuotinen maanjäristys ja tsunami eivät olisi tarpeeksi, Japanissa koettiin eilen (6.5) Tokion lähellä, Ibarakin prefektuurissa hurja tornado, joka repi puita maasta ja heitteli autoja pitkin pisin aiheuttaen useita kymmeniä loukkaantumisia, sekä nuoren pojan kuoleman. Keisuke Suzuki (14) kuoli tukehtumalla kotitalonsa raunioihin. Vaikka suuremmilta ihmisvahingoilta vältyttiin, useita satoja rakennuksia koki eri asteisia vaurioita, ja yli 21.000 kotitaloutta kärsi sähkökatkoksista.

Tornado luokiteltiin neljänneksi suurimmaksi, eli Fujitan asteikolla "F2" asteiseksi. Muualla Japanissa koettiin myös voimakasta salamointia, mikä aiheutti ainakin yhden ihmisen kuoleman.

Kun tälläistä tapahtuu, sitä väistämättä miettii kuinka vaarallisella alueella Japani sijaitsee. Luonnonkatastrofia katastrofin perään. Vaikka tornadon aiheuttamat tuhot eivät ole mitään viimevuotiseen katastrofiin verrattuna, niin kamala olo tulee silti uutisia lukiessa. Kyllähän Suomessakin sattuu ja tapahtuu, mutta ei meillä ole kyllä mitään verrattuna Japaniin. Tälläisen asian suhteen taitaa todella olla lottovoitto syntyä Suomeen, vaikka kylmyyttä joutuukin sietämään. Mieluummin pakkasta, kuin maanjäristyksiä, tsunameja, tornadoja, taifuuneja ja ties mitä.

BBC:n kuvaa paikanpäältä voi käydä katsomassa täältä.
Mainichi Shinbun:in englanninkielinen uutisartikkeli, josta myös yllä olevat tiedot ammensin, löytyy täältä.

Ibarakin prefektuurin sijainti Tokiosta koilliseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti