keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Yamagata Scream - leffa suoraan Ö-mapista

Olin viikonlopun poikaystäväni ja hänen vanhempiensa luona. Jouduin viettämään siellä koko kesän ja sinne palaaminen tuntui tuskalta! Lukittuna neljän seinän sisään, päätämme katsoa yhdessä Takenaka Naoton Yamagata Scream.


Leffa on luokiteltu jonkin sortin kauhu-komediaksi mitä se kyllä olikin, tosin ehkä välillä vähän vääristä syistä. Tämä leffa oli niin pa*ka, etten hetkeen ole huonompaa katsonut!! Tarinan juoni menee jotenkin näin:
Olipa kerran (n. 800 vuotta sitten) samurai joukko, joka saattoi samuraiherraa ja hänen mielitettyään turvaan. Samurai herran tehtävä oli piilottaa eräs erittäin tärkeä miekka ja sen jälkeen elää elämänsä onnellisesti loppuun asti yhdessä hienostonaikkosensa kanssa.
Mutta ei, se ei onnistunutkaan ja samuraiherra haudataan elävänä ja hänen mielitettynsä joutuu kamalien miesten käsien kautta luostariin jossa elää loppu elämänsä nunnana.
Tarina siirtyy nykyisyyteen kun neljä lukion historiaseuran jäsentä saapuu samoihin maisemiin kuin samurait kauan aikaa sitten. He ovat tulleet opettajansa johdolla katsomaan temppeliä joka on rakennettu samuraiherran muistoksi.
Mutta kuinkas ollakaan, pienen kylän pormestari on päättänyt tuhota pienen temppelin ja rakentaa sen tilalle ison temppelin jotta ihmiset kautta maailman voisivat tulla sinne rukoilemaan, parisuhteen puolesta. Pormestari ja hänen apurinsa ovat mitä oudoimpaa sakkia eikä kylän parturi ja hänen isoäitinsä ole yhtään terveempää väkeä. Yksi lukiolaisneiti tekee myös lähempää tuttavuutta kummalliseen joukkioon joka puhuu "luonnon yrttien" puolesta.

Samuraiherra
Eikä tässä vielä kaikki, sillä pormestarin palkkaamat miehet tuhoavat temppelin, ja herättävät samalla "menneisyyden samurait". Kyllä, he nousevat merestä ja maasta zombeina tuhoamaan kaikki. Tuhoamalla tarkoitan että he muuttavat tappamansa ihmiset zombeiksi oksentamalla heidän päälleen sinistä mönjää joka saa uhrien ihon siniseksi sekä hiukset mustiksi ja pitkiksi.
Kun sitten itse samuraiherra herää ja näkee yhden lukiolaistytöistä, hän oitis tunnistaa tämän mielitettynsä reinkarnaatioksi ja haluaa tämän itselleen.
Epäonnistuneiden erikoisefektien ja ärsyttävän opettajansa osittaisella opastuksella tytöt pakenevat jahtaajiaan. Ajoittain näkyy vertakin, ainakin kun yhden miehen sukukalleudet repeytyvät irti. Jossain välissä samuraiherra saa "mielitettynsä" kaapattua ja aikoo viedä hänet mukanaa Yomiin, "kuolleiden maahan". Tällä välin yksi neuvokkaista lukiolaistytöistä on rakentanut kännykästään laserin jolla tappaa zombeja. Yksi tytöistä taistelee moottorisahalla samuraita vastaan. Parturipoika itkee vajassa isoäitinsä helmaan. Vaikka isoäiti onkin vähän vajaa hän ymmärtää lohduttaa lapsenlastaan laulamalla hänelle tuutulaulun joka saakin paikalle saapuneen samurain pään räjähtämään! Hienoa mummu!
Lukuisten kommelluksien kautta mummun tuutulaulu saa samuraitten päät säpäleiksi ja zombit järkiinsä, mutta kaksi samuraita on vielä jäljellä. He ovat pienessä temppelissä joka on rakennettu samuraiherran naisen muistoksi. Paikalla on myös tämän naisen reinkarnaatio, nuori lukiolaistyttö joka on katkeroitunut isälleen joka nai uuden naisen heti vaimonsa kuoleman jälkeen. Tämä tarmokas nainen näyttää samuraiherralle mistä Heisei kauden nuoret naiset on tehty ja kertoo miehelle kuinka itsekkäitä aikuiset ovat. Ettäs tiedätte! Toinen samuraista paljastuu petturiksi ja samuraiherra lähettää hänet kuolleiden maahan alta aika yksikön. Sinne hän palaa myös itse löydettyään naisensa muumioituneen ruumin buddhan patsaan sisältä.

Pelastustiimi
 Pelastustiimi (parturi ja muut tytöt) saapuvat paikalle juuri sopivasti näkemään kuinka samuraiherra nousee korkeuksiin yhdessä nuoren naisen kanssa joka on aivan samannäköinen reinkarnaationsa kanssa. Hoo!
Kaikki hyvin loppu hyvin. Paikasta tulee oikein turisti rysä jota viihdyttävät kiltit zombit, pormestari apureineen ja neljä lukiolaistyttöä parapara-showllaan. :D

Kyseessä oli niin kamala elokuva että en löydä edes sanoja kuvailemaan sitä. Näyttelijät olivat hirveitä ja itse ohjaajakin oli päättänyt näytellä yhtä samuraita itse. Tällä hetkellä minulla ei ole muuta sanottavaa tästä leffasta kuin se, että älkää nyt ihmeessä katsoko tätä :D Ellette sitten sattumoisin ole jumissa poikaystävänne vanhempien luona!1 kommentti:

  1. Tätä vaan kuvastaa yks suomalainen lause: Mitä vittua???????? vaikutti jo kyl niin paskalt että oli efektien lisäks viel lisättävä tää :D http://www.youtube.com/watch?v=1XlsOZnbKTg

    VastaaPoista