torstai 21. huhtikuuta 2011

Cross Edge

Pelasin koko päivän pleikkarilla niin että silmätkin oli ihan punaiset. Juuri kun pääsin sanomasta etten ole hetkeen pelannut... Huoh. No nyt on tullut taas pelattua ja ehkä hieman liikaakin, mutta ei se mitään. Onhan mulla täs aikaa vielä opiskella... (Muistakaa kettuilla mulle kun kiroan viikon päästä etten ole opiskellut yhtään...)

Anyway, kyseessä on kohtuullisen koukuttava ja kiva peli nimeltään Cross Edge.
Näin tämän pelin kaverilla ja halusin sen myös itselleni, oli sen verran kiva kun pääsin kokeilemaan. :)
Kyllä sitä joutui odottamaankin, en muista enää mistä tilasin mutta lähemmäs kolme viikkoa jouduin kyyhöttämään postilaatikon luona sormet ristissä ennen kuin sain rakkaan pelin hellään huomaani.

Tämä peli on japaniksi puhuttu, mikä on aina plussaa, mutta ihmetykseni oli suuri kun hahmot alkoivat puhua ja kutsuivat päähenkilöä Yuutoksi vaikka selkeästi näytöllä luki York. Eikä tämä jäänyt yhteen hahmoon vaan monilla hahmoilla huomasin saman toistuvan. Ilmeisesti tässä Pohjois-Amerikka versiossa tai mikä lie, joku on päättänyt että eräiden hahmojen nimet on laitettava uuteen uskoon, mikä on käsittämätöntä. Luulevatko he etteivät pelaajat kiinnitä huomiota kun joku karjuu Yorkia Yuutoksi?
No, eipä tuollainen nyt maailmaa kaada, ainakaan kokonaan.

Peli alkaa ja kauhuksesi huomaat katselevasi samaa grafiikkaa mitä ollaan nähty viimeksi 1990-luvulla. Minä en tosin katsonut kauhulla, kyseessä on vain mielestäni hauska yksityiskohta mikä tekee pelistä... No, pelin näköisen. Jos joskus olet miettinyt pelatessasi että olo on kuin katsoisi elokuvaa, niin näin ei ainakaan käy Cross Edgen kanssa. Välillä saadaan nauttia dialogeista jotka ovat kyllä mielenkiintoisia mutta välillä rasittavia. Dialogeja ei pysty skippaamaan ja tekstit tulevat hitaasti eikä jaksaisi koko ajan naputella x-nappulaa. Startista saa auto-ominaisuuden mutta se ei nopeuta asiaa millään tavalla.

No, negatiivisten asioiden jälkeen voisin kertoa syyn miksi jaksan edes pelata tätä, ja minkä ihmeen takia väitän että peli on hyvä.
Taistelusysteemi on hieman erilainen kuin muissa pelaamissani peleissä. Se on hauska, ja toimiva, kaikessa yksinkertaisuudessaan. Pidän siitä että saa vähän käyttää omiakin aivojaan suunnitellessaan omia hyökkäyksiään. Tosin, eipä siinä paljon vaadita :D Pidän myös systeemistä joilla aseita kehitetään jne. Tosin pian menee hermot ellen saa uusia aseita... Myöskin kartalla liikkuminen ja sielujen etsiminen on ihan hauskaa hommaa, jos tykkää etsiä neulaa heinäsuovasta...

Peli ei paljoa maksa ja on minusta kokeilemisen arvoinen. Ilmeisesti peli on saanut aika huonoja arvosteluja maailmalla mutta en kadu tätä ostosta. Kyllä huonompiakin pelejä on nähty ja pelattu!

Sen verran vielä ääninäyttelijöistä että Yorkin ääninäyttelijä Satoshi Hino on ollut myös Narutossa ja Trinity Bloodissa, Mikon ääninäyttelijä Rina Satou Negima!?ssa ja Hayate no Gotokussa ja muitakin melko tunnettuja ääninäyttelijöitä löytyy. Ei siis mistään pikkutekijöistä ole kyse :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti