sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Chi's Sweet Home - Oma koti kullan kallis

No enhän minä sitten eilen illalla mitään ehtinyt kirjoittamaan mutta korjataan asia nyt heti aamusella :)

Tänään ajattelin siis kirjoittaa mangasta joka ilmestyi suomennettuna pari viikkoa sitten. Kyseessä on Sangatsu Mangan julkaisema Chi's Sweet Home, jonka japanista suomeksi on kääntänyt Antti Valkama. Japanissa sarja on ilmestynyt vuodesta 2004 lähtien ja tähän mennessä pokkareita on ilmestynyt yhteensä seitsemän osaa.
Oli mukava huomata että kansi oli jätetty samanlaiseksi kuin alkuperäisessä japanilaisessa mutta positiivinen yllätys oli myös itse manga, joka on kokonaan värillinen.
Sarjan päähahmona siis toimii kissanpentu Chi jonka edesottamuksia seurataan pitkin sarjakuvaa. Manga kuvaa hienosti asioita niin kissan kuin ihmistenkin näkökulmasta ja itse en voinut olla nauramatta lukiessani tätä! Itse huomasin että Chi muistuttaa hyvin paljon omaa kissaani mikä tietysti taisi tehdä kaikesta kaksin verroin huvittavampaa.
Sellainen huomionarvoinen asia tässä kyllä on että Chi ajattelee lässyttäen. Tai on käännetty ajattelevan lässyttäen, kuinka vain. Esimerkiksi "Se on Chiin saalis!" on "Te on Tiin taalit!" :D
Joitakin tämä saattaa vähän ärsyttää, häiritä tai ehkä oudoksuttaa mutta minusta se on ihan toimivaa ja hauskaa. Loppuun onkin vielä lisätty "Lyhyt johdatus chi-kieleen" mutta kyllä tekstistä selvän saa ilman ilman johdatustakin. Lopusta löytyy myös tapahtumapaikkana olevan asunnon pohjapiirros.

Kaikinpuolin tykkäsin tosi paljon ja suosittelen siis muillekin! Tutustumistarjouksena mangan saa hintaan 4,90€ ja jatkossa hintaa tulee olemaan ilmeisesti 6,90€.
Sellainen maininta vielä että sarjasta löytyy myös anime! Jaksot ovat ilmeisesti n. 3 minuuttia pitkiä ja pisimmät erikoisjaksot 10 minuuttia. Kaksi tuotantokautta löytyy joissa molemmissa 104 jaksoa sekä pisteenä iin päälle yksi OVA-jakso. Sitä sitten metsästämään jostain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti