lauantai 28. huhtikuuta 2018

Japani 2018 - ensimmäiset päivät

Meni vähän pidemmälle tämä blogin päivittäminen kuin toivoin, mutta nyt sain virallisesti viimeisen koulujutun tehtyä, joten on aika käydä täällä läpi mitä ihmettä siellä Japanissa oikein tapahtuikaan.

Ensiksi tälläinen lyhyt postaus kuvineen ensimmäisistä päivistä ihanassa Japanissa ♥ Ilmathan siis suosivat meitä ihan huolella, sillä saapuessamme lämpöä oli n. 20 astetta! Oli se vaan niin ihanaa jättää talvinen Suomi taakse ja heittää kesävaatteet niskaan. Japanilaiset tosin kulkivat vielä tyytyväisesti talvivaatteissa.


Kuva kämpän ulkopuolelta

Näkymää parvekkeelta
Meillä molemmilla oli aika kova jet lag, joten ensimmäinen päivä meni aivan koomassa, mutta seuraavana päivänä jaksettiinkin sitten jo lähteä vähän tutkiskelemaan paikkoja. Käytiin maistelemassa heti sushia ja muutenkin tutkittiin mitä kaikkea kivaa meidän läheltä löytyykään. Siellä tuli vastaan pyöräkauppoja, kirppis ja hieno alkomahoolikauppa, mistä päätettiin ostaa myöhemmin mukaan juomista.

Käytiin myös Toyota rent-a-car paikassa kyselemässä autonvarauksesta, mutta vuokraus tyssäsi siihen, ettei kuskilla ja vuokraajalla, ts. Villellä ollut omalla nimellä luottokorttia. Yritin tarjota omaani ja sanoa, että käytämme sitä yhteisesti, mutta ei kelvannut heille. Ihmeteltiin tätä kovasti, sillä pari vuotta sitten vuokrasimme auton onnistuneesti Kobesta Toyotalta, ja siellä minun korttini kelpasi ongelmitta. Tähän vain sanottiin, että jokaisessa prefektuurissa on omat säännöt. Ihme touhua sanon minä. Kävimme sitten seuraavana päivänä Nissanin autovuokrauspaikassa ja sieltä saimme varattua auton nopeasti ja ilman minkäänlaisia ongelmia. Palvelu oli ensiluokkaista ja kaikki sopimukset ja ohjeistukset löytyivät myös englanniksi EIKÄ meiltä kummaltakaan vaadittu luottokorttia. Pitänee luottaa siis jatkossa Nissaniin enemmän näissä asioissa.
Jet lag paistaa kasvoilta :D

Kotiasema

Hankyu Kyoto- linja - matkalla sukuloimaan


Buffetista vähän raamenia
Myöhemmin samaisena päivänä lähdettiin sukuloimaan, sillä tuliaiset piti saada turvaan pakkaseen mahdollisimman nopeasti. Käytiin samalla syömässä buffetissa, mistä löytyy vähän kaikenlaista ruokaa. Tykästyttiin Villen kanssa tekemään meidän "omat raamenit" - toisin sanoen saatiin uittaa meidän nuudelit itse kuumassa vedessä. Paikka oli jo koristeltu keväisesti kirsikankukan oksilla, eikä siinä kauhean montaa päivää mennytkään kun saimme nauttia ihan oikeista kirsikankukista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti