tiistai 22. syyskuuta 2015

TOEI Kyoto Studio Park / 東映太秦映画村

Tällä viikolla Japanissa on Silver Week eli hopeinen viikko, toisin sanoen lomaa! Eilen oli Keiro no Hi eli vanhojen ihmisten kunnioittamisen päivä ja huomenna on syyspäiväntasaus mistä lähtien täällä alkaa virallisesti syksy :) Aluksi ajatuksenamme oli lähteä pidemmällekin reissulle loman aikana, mutta valitettavasti hinnat ovat taivaissa julkisten lomapäivien aikana, joten olemme tyytyneet matkaamaan lähiympäristössä. Eilen tiemme veikin meidät jälleen Kiotoon, tällä kertaa tosin Edo-kauden maisemiin.

TOEI Kyoto Studio Park on Kiotossa sijaitseva teemapuisto, missä on mahdollista tutustua Edo-kauden meininkiin kävelemällä pitkin Edo-kylän katuja ja ihastelemalla näyttelijöitä, jotka ovat pukeutuneet ajan mukaisiin asuihin. Kylä on myös ainoa paikka Japanissa, missä vierailijat voivat vapaasti seurata elokuvien ja tv-ohjelmien kuvauksia lavasteissa. Meillä kävikin tuuri, sillä kuvaukset olivat käynnissä vierailumme aikana ja näimme mm. kyläläisiä, joita kuvattiin kävelemässä kaduilla.


Studio Parkiin saapuminen käy kätevästi bussilla, joskin Kioton keskustasta se ottaa hieman aikaa ja ainakin me jouduimme odottamaan jostain syystä bussia todella kauan. Sanjo-Keihanilta puistoon vie Kioto bussit nro 63, 64, 65 ja kaupunkibussi 11, Kioton asemalta Kioto bussit nro 72, 73, 75 ja kaupunkibussi nro 75, Kawaramachilta pääsee Kioto bussilla nro 61 pelipaikalle. Sisäänpääsy puistoon oli aikuisilta 2200 yeniä eli noin 16,5€, mikä ei mielestäni ole paha hinta ollenkaan.

Paikka ei itsessään ole mikään hirveän laaja, mutta tekemistä riittää koko päiväksi. Kylässä on mahdollista nähdä paljon erilaisia esityksiä samuraitaisteluista Oiran-kulkueeseen, mutta harmiksemme saavuimme paikalle melko myöhään, joten missasimme suurimman osan esityksistä. Ehdimme kuitenkin Location Studionin esitykseen, missä näytettiin kuinka elokuvia pystytään kuvaamaan lavasteissa. Menee ihan kylmät väreet kun muistelen kuinka huikea esitys oli! Yleisö pystyi katsomaan kuinka näyttelijät näyttelivät lavasteissa ja samalla näkemään monitoreista miltä sama näyttää televisiossa. Näyttelijät kävivät "ohjaajan" kanssa läpi kohtausta kohta kerrallaan, samalla demonstroiden kuinka nuolet saadaan vaijerien avulla osumaan tiettyihin paikkoihin ja miten elokuvaveitsillä pystytään huijaamaan silmää sorminäppäryydellä ja ajoituksella. Eikä siinä vielä kaikki, vaan lopuksi näyttelijät (ninja ja Shinsengumi-tyyppi) näyttelivät kohtauksen keskeytyksettä! Silmät oli suorastaan pullahtaa irti päästä kun ninja heittäytyi oikeasti katolta alas köyden kanssa ja aloitti hurjan näköisen taistelun samurain kanssa. Niin siistiä, ettei sitä pysty sanoin kuvailemaan!
Kiertelimme kylän läpi melko nopeasti, mutta jätimme käymättä monet pienet kohteet kuten 3D teatterin, Ninja mysteeritalon ja muita vastaavanlaisia kohteita. Sen sijaan jonotimme n. 45 minuuttia kummitustaloon ja voi jumantsuikka kun se oli pelottava! Jonoon mennessämme kukaan ei ajatellut, että paikka olisi oikeasti pelottava, sillä jonossa oli myös pieniä lapsia ja ikäraja taisi olla 3-vuotta. Jonon edetessä huomasin kuitenkin japanin kielisen varoituksen, missä luki mm. ettei paikasta pääse pois muuta kuin menemällä se rohkeasti läpi vaikka kuinka pelottaisi. Toisessa lapussa luki, ettei paikka sovi sydänongelmaisille ym. vastaaville joille pelko voi käydä kohtaloksi. Siinä vaiheessa aloimme miettiä tilannetta uudelleen, mutta itse pysyin rauhallisena sillä tykkään kauhuelokuvista enkä pelästy kovinkaan pienestä. Mutta auta armias kun päästiin sinne sisälle! En paljasta sen enempää paikan sisällöstä, jotta jännitys säilyy muillekin, mutta voin kertoa että sisällä oli niin groteskia juttua ja oikeita näyttelijöitä, että tulimme ulos vapisten kuin haavan lehdet. Kuljimme kaverin kanssa koko matkan tiukasti toisesta kiinni pitäen ja kirkuen puolet matkasta. Alku oli vielä ihan ok, mutta sitten meni sellaseksi touhuksi, etten edes muista kaikkia kohtia kunnolla koko paikasta kun rukoilin vaan että päästään elossa pois koko paikasta. Tuli paikasta ulos myös hysteerisiä lapsia, joten ei ihme että Japanista tulee ne hyytävimmät kauhuleffat ku muksut karaistaan jo nuoresta pitäen moiseen meininkiin :D

Juttelimme jonossa myös kuinka haluaisimme mennä Fuji-Q Highlandiin, sillä siellä on maailman pelottavin kummitustalo. Saa nähdä miten siitä selvitään kun täälläkin meinasi pissa lirahtaa pöksyyn.

Kummitustalon jälkeen hotkaistiin pehmikset naamaan ja suunnattiin Ninja-esitykseen, mikä oli huikea akrobaattinen esitys, missä näyttelijät pomppivat kuin aropuput paikasta toiseen höyhenen kevyesti upeiden erikoisefektien höystämänä. Suosittelen showta kaikille! Muuten päivä meni lähinnä kuvien ottamiseen ja - henkilökohtaisesti - samurainäyttelijöiden kuolailuun sekä Shinsengumi-kaupan koluamiseen. Paikka oli kyllä jidaigeki-fanin unelma mesta ♥

8 kommenttia:

 1. OMG OMG OMG X 9000 *_*
  Mä en kestä! Jumalauta tuo paikka näyttää ja kuulostaa mahtavalta!! O_O Mä haluun tonne ja heti! D: En edes tiennyt että tommoinen paikka oli olemassa Japanissa joten kiitos tästä postauksesta; yks lisää matkakohde löytyi huehuehue ~

  Hrhgjhjghrjgh... *kierii maassa*

  ☆ Shiro Samurai's Cosplay & Circle Lens Blog ☆
  ☆ Facebook Cosplay Page ☆
  ☆ Ink & Sword Lifestyle Blog ☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oon kyllä itsekin ihan innoissani paikasta ja olen jo luvannut mennä toistamiseen kyseiseen paikkaan... Toivon näkeväni Oiran-kulkueen seuraavalla kerralla ♥ Lisäksi jossakin puistossa on jonkinlainen näyttely Hakuoukista, mutta ei ollut tällä kertaa aikaa tsekata sitä.

   Poista
 2. Oiih, kuulostaa niin hienolta noi kaikki esitykset!
  Ja kuulotaa aika karmivalta, että joku oikeesti vie lapsia tollaseen oikeesti pelottavaan kummitustaloon o_o; Mitä hitsiä japanilaisvanhemmat!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä vähän ihmeteltiin kun siellä oli tosi pieniä lapsia vanhempien kanssa ja tosi moni itki peloissaan vanhempien sylissä heidän tullessa ulos talosta. Osa muksuista ei tosin ollut moksiskaan vaan tulivat hymy huulilla ulos. Tulevia psykopaatteja kenties? 😀

   Poista
 3. Voi ei! Tuonne on päästävä. Tai noh, olen halunnut tuonne jo vuodesta 2009 mutta aika ei ole riittänyt ja matkaseuralla ei ole ollut kiinnostusta. Mutta nyt kyllä vannon käyväni tuolla vaihdon aikana! Rakastan tuollasia paikkoja!

  Kummitustaloon minua tosin ei saada vaikka maksettais! Pelkään (tai jopa vihaan) länsimaisiakin kummitustaloja niin voin vaan kuvitella kuinka pelosta halvaantunut olisin sikäläisissä kummitustaloissa. Saat siis aplodit tältä suunnalta siitä hyvästä että uskalsit mokomaan paikkaan mennä ja selvisit vielä hengissä uloskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saat tällä kertaa seuraa myös mukaan! Itsellä on käynyt nyt sen verran hyvä tuuri, että kavereilla on suurimmaksi osaksi sama maku niin ei ole yksin tarvinnut mennä minnekään :)

   Kuten sanoin, en yleensä pelkää kummitustaloja, joten tottakai halusin kokea japanilaisen version... ja vaikka se pelottavaa olikin niin olen iloinen, että se tuli koettua. Kyllähän noi kummitustalot on kuitenkin sen verran japanilainen juttu ;)

   Poista
 4. Voi vitsit että kuulostaa kivalta paikalta! Ehdottomasti tuonne jos joskus japaniin pääsisi.
  Voi ei, kaikki kertoilevat tuollaisista japanin kummitustaloista, mutta eivät ikinä valota spoilaantumisen takia ikinä sisältöä :D. Tekisi niin mieli kuulla vähän että mitä kaikkea siellä oli ja henk kohtaisia kokemuksia että minkäs skaalan kauhuja on odotettavissa. Luin joskus jostain sairaalakummitustalosta joka oli kuulemma niin hirveä että sieltä myös tuli ihmisiä itkien ulos. On ne kyllä taitavia pelottelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Paljastuksia liittyen kummitustalon sisältöön:*

   Kummitustalo oli rakennettu niin että takaisinpäin ei voinut mennä, vaan loppuun asti piti kävellä. Teemana oli mielestäni jonkinlainen massamurha vanhassa japanilaistyylisessä talossa; verta ja päättömiä ruumiita joka puolella, päitä löytyi pitkin matkaa roikkumasta ties mitä. Lisäksi ääniefektejä, äkillisiä sihahduksia ja oikeita näyttelijöitä, jotka syöksyivät kohti pimeistä nurkista sun muualta. Kaikessa pelottavuudessaan paikka oli mahtavasti tehty ja tosi aidontuntuinen, kuljettiin huoneesta toiseen juosten välillä karkuun ties mitä. :)

   Tuo sairaalakummitustalo kuulostaa just siltä Fuji-Q:n kummitustalolta, mitä on tituleerattu maailman pelottavammaksi kummitustaloksi. Sinne siis seuraavaksi!

   Poista