sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Orientaatioviikon päätös

Orientaatioviikko oli ohjelmantäytteinen, eikä aikaa jäänyt paljonkaan muuhun kuin uuden informaation imemiseen ja uusiin ihmisiin tutustumiseen. Buddyjä on vaikka muille jakaa ja minulla on ainakin älyttömiä vaikeuksia muistaa kaikkien heidän nimiä, saatika sitten vaihtareitten nimiä, joista iso osa on Aasiasta... Pikkuhiljaa hyvä tulee. Lähes kaikki tyypit ovat olleet mukana, mutta toki näin isoon porukkaan mahtuu myös tyyppejä joista ei oikein ota selvää :D

Mitä tulee testeihin niin itkin verta kanjikokeessa ja tärisin lievästi haastattelussa, mutta pääsin Upper-Intermediate ryhmään (toiseksi ylin ryhmä) ja siihen tähtäsinkin, joten ei ne testit sitten niin huonosti ilmeisesti menneetkään! Meillä on eri ryhmät kieliopille ja kanjeille ja vaikka luulin etteivät ne vaikuta toisiinsa niin myöhemmin kuulin, että jos ero on huomattava kielellisen osaamisen ja kirjoittamisen välillä niin se on huonompi homma. Kielioppiryhmissä kuitenkin oletetaan opiskelijan osaavan tietyn määrän merkkejä ja jos merkkien kanssa on ongelmia niin ei pääse välttämättä "oman tason" kielioppiryhmään. Näin kävi yhdelle suomalaiselle, joka osaa puhua mielettömän hyvin japania, mutta ei ole juurikaan opiskellut kanjeja. 

Eilen oli koululla tervetulojuhlat ja meidän piti esitellä omaa maatamme erilaisten esitysten muodossa. Monilla oli perinteinen PowerPoint höystettynä esimerkiksi maistiaisilla, mutta me suomalaiset repäisimme ja esittelimme kuinka hullua kansaa olemme pienimuotoisen "näytelmän" muodossa. Esittelimme mm. saappaanheittoa, eukonkantoa ja ilmakitaran soittoa, sekä tietysti kuinka intohimoista lätkäkansaa olemme ;) Myöhemmin juhlassa saikin vetää napansa täyteen erilaisia pieniä ruokalajeja ja ihastella buddyjen tekemää videota orientaatioviikostamme. Toivotaan, että video julkaistaan jossain niin voin linkitellä sen myöhemmin tänne blogiin.
Illalla olikin sitten luvassa ilotulituksia japanilaisessa hengessä ja ihania pikku sädetikkuja sun muita tuli polteltua iloisissa tunnelmissa läheisen joen rannalla. Myöhemmin suunnattiin myös izakayaan nomihoudaihin, eli baari-ravintolaan juomaan yhdellä summalla niin paljon kuin ehtii. Meillä taisi olla 120 minuutin setti ja itse maistelin mm. umeshua, erilaisia sawaa (makulonkero tyylinen)- juomia, ja jotain ihmeen appelsiini-viina sekoitusta, mutta aloin epäilemään juomien prosenttimääriä jossakin vaiheessa kun ei noussut päähän mikään :D Kyllä niissä prosentteja taisi silti olla, sillä yksi suomalainen kaveri oli nomihoudain jälkeen sen verran tuitelissa, ettei siihen kuntoon ihan vedellä päästä... Umeshu oli kyllä tajuttoman hyvää ja suosittelen kaikkia maistamaan sitä! Umeshu on japanilaista likööriä, mikä valmistetaan uuttamalla ja sisältää japaninaprikoosia. Todella makeaa, mutta lasillinen menee ihan mukavasti huiviin.


Onneksi päätin ottaa oman asunnon host perheen sijaan, sillä nyt ei tarvi murehtia mihin aikaan tulee kotiin tälläisten iltojen päätteeksi. Todella monet host perhe-tyypit lähtevät aikaisin kotiin, sillä eivät halua olla häriöksi tulemalla myöhään takaisin. Itse en enää osaisi elää lainkaan "kotiintuloaikojen" alla.

Tänään onkin sitten ensimmäinen kokonainen vapaapäivä ja suunnitelmissa oli lähteä shoppailemaan, mutta sää näyttää taas olevan pahenemaan päin. Tuskinpa se silti estää meitä lähtemästä, sillä näissä pienissä kämpissä ei kauaa jaksa istuskella lähtemättä jonnekin.

Until next time,

Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti