torstai 2. lokakuuta 2014

Ensi vuonna sattuu ja tapahtuu! ♥

30.9 taitaa olla jatkossa mun onnenpäivä. Ensinnäkin tilaamani Supernatural-paita saapui parahisti tuolloin ja pakkohan sitä oli testata heti... Aivan ihana ostos, vaikka itse sanonkin! Mutta se ei pelkästään nostanut tuota päivää onnenpäivieni listalle vaan se mitä kuulin yhdeltä opettajalta koulussa.

Itseasiassa tiistai oli toooosi kiireinen koulussa. Meillä on meneillään nyt kansainvälinen projekti yhteistyössä saksalaisen ja amerikkalaisen koulun kanssa, ja osa saksalaisista tuli Suomeen projektin kick.off tapaamiseen. Sitä siinä sitten työstimme kun tämä mainitsemani opettaja kurkkasi luokkaan sisään ja näytti minulle peukkua.

Ja en voinut uskoa sitä todeksi.

Muotoilin huulillani: "Oikeesti?" ja sain vastaukseksi nyökyttelyä. Tämä ei kuitenkaan riittänyt vakuuttamaan minua. "Entä ehdot?" Opettaja vakuutti, että ne on samat kuin viime vuonna.

Mistä ihmeestä on siis oikein kyse?

Noh, kirjoitinkin tänne aikaisemmin keväällä kuinka Japanista palattuani täällä oli japanilaisia vieraita koululla. He tulivat kahdeksi viikoksi intensiivikurssille tänne ja hommaa veti yksi oppilas, joka sai kyseisestä hommasta opintopisteitä.

Minut valittiin siis vetämään samaa projektia tänä vuonna :) Siitä oli puhetta jo keväällä sekä japanilaisten opettajan, että meidän opettajan kanssa ja nyt se siis todella on päätetty, että pääsen siihen hommaan. Tarkkaan en vielä tiedä mitä toimenkuvaan kuuluu, mutta periaatteessa kaikki mahdolliset järjestelyt ja ohjelmat intensiivikurssin aikana. Woah!

Intensiivikurssin järjestäminen on toki coolia, mutta vielä mahtavampaa ja antoisampaa työstä tekee niiden muutamien opintopisteiden lisäksi palkinto, minkä saan tekemästäni työstä. Ei, se ei ole rahaa eikä ylimääräisiä pojoja, eikä mitään muutakaan vastaavaa. Ehei, se on jotain paljon, paljon parempaa.


Pääsen vaihtoon Osaka Gakuin yliopistoon yhdeksi lukukaudeksi.

Tänne vajaan vuoden päästä ♥
Voi sitä riemun tunnetta mitä tällä hetkellä tunnen! Toisaalta olen yllättynyt kuinka rauhallisesti asiaan suhtaudun, ja pystyin esimerkiksi jatkamaan työskentelyä ihan normaalisti projektin parissa heti uutisten saatuani (yläfemmojen jälkeen). Pakkohan siitä oli kuitenkin tiedottaa maailmalle mahdollisimman nopeasti ja olenkin saanut mielenkiintoisia reaktioita jo aikaiseksi. ;) Rakas äitini alkoi melkein itkemään ja syytti, että aion hylätä hänet Suomeen. Niinpä niin. Siitähän tässä onkin kyse. Anoppilassa oltiin iloisia, mutta pohdittiin, että "kyllä se vaan on pitkä aika tuo 4 kuukautta".

Eli mistään vuoden pituisesta vaihdosta ei ole kyse, vaan kyseessä on yhden lukukauden vaihto ensi vuoden syksyllä. Salaa ehkä toivon, että voisin tehdä työharjoitteluni samaan syssyys Japanissa, mutta siinä tapauksessa aika venyisi 7 kuukauteen ja se on kyllä jo aikamoinen aika näin parisuhteessa elelevälle. Toki olemme puhuneet, että pääseehän sinnekin vierailemaan, ja Skypekin on onneksi olemassa.

Aikaa siis vaihdon alkuun vielä on ja sitä ennen on tuo projekti hoidettavana. Odotan jo kauhulla mahdollista paperisotaa, mutta olen iloinen että vältyn nyt "kilpailulta", eli minun ei tarvitse erikseen käydä läpi mitään hakuprosessia. Normaalistihan tieto mahdollisesta vaihtopaikasta tulee vasta vuodenvaihteen jälkeen, joten nyt jännitetäänkin sitten minne kaverit pääsevät :)

Olen jo aikaisemminkin kolunnut läpi Osaka Gakuinin nettisivut ja lukenut mitä kiinnostavia kursseja heillä on. Jännitän myös kovasti minkä tasoiseen kieliryhmään minut laitetaan. Haluaisin kovasti vähintään Intermediate ryhmään, mutta saa nähdä, pitää kyllä kertailla varmuuden vuoksi ensi kesällä kanjeja ja kielioppia. Muita kiinnostavia kursseja, joita ainakin tänä vuonna on tarjonnassa olisi:

Bisnes kulttuuria

Populaarikulttuuria
Multikulturalismia, keskittyen Japanin vähemmistöryhmiin

Yksi kurssi mikä kiinnostaisi todella paljon olisi Osakan-murteesta, mutta se on vain Intermediate ja Advanced-tason opiskelijoille. Pelkään, etten pääsekään Intermediate ryhmään ja siten tuolle kurssille :( 

Listan kaikista kursseista (englanniksi) löydät täältä. Linkistä voi muutenkin tarkastalle yliopiston englanninkieleisiä sivuja. Yliopiston sijainnin näet täältä.

Tosiaan, tämä vaihtohan alkaa vasta ensi vuonna siinä syyskuun alussa, joten aikaa tässä on vielä vaikka muille jakaa. Aion kirjoitella prosessista tänne blogiin ja tietenkin sitten itse vaihtoajasta. Kannattaa pysyä siis (niin sanotusti) kanavalla! ;)

Johanna

2 kommenttia:

  1. Vautsi! Onneksi olkoon! \(^o^)/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Tätä päätöstä onkin jo odoteltu hetken aikaa. Onneksi tuli onnellinen loppu odotukselle. ^_^

      Poista