maanantai 15. syyskuuta 2014

Tukholma ja kandiseminaari

Heippa vaan kaikille taas pitkän ajan jälkeen!

Näin Traconin jälkeen on hyvä päivitellä mitä on oikein tapahtunut vähän pidemmälläkin aika välillä. Kuten arvata saattaa, kiireitä on edelleen (aina) pitänyt, mutta tylsän kesän jälkeen totesin, että loppujen lopuksi kiire taitaa olla se mikä pitää mut elossa. Valitettavasti joudun pätkimään tapahtumia useampaan/pariin postaukseen, sillä muuten yhtä postausta saisi lukea vuorokauden.

Tässä välissä on hyvä tiedottaa valmistumisestani, sillä olen jo hieman toipunut reissustani. Tein siis päivämatkan Tukholmaan yhdessä V:n kanssa 2.9. Matkaan lähdimme Silja Linellä ja saavuimme Tukholmaan aikaisin tiistai aamuna. Kävimme tsekkaamassa Gamla Stanin ennen kuin jatkoimme matkaa yhdessä opettajan ja yhden toisen oppilaan kanssa Tukholman yliopistolle. Siellä oli sitten luvassa heti aamu kymmeneltä kandiseminaarini.

En jännittänyt matkaa enkä seminaaria millään tavalla etukäteen, mutta kun seminaari lopulta alkoi, tajusin että minun olisi pitänyt olla löysät housuissa jo puoli vuotta etukäteen! :D Ei sitä tilannetta pysty kunnolla sanoin kuvailemaan. Uskokaa pois, olen yrittänyt. Parhain esimerkki minkä olen keksinyt on poliisikuulustelu. Murhasta, johon olet syyllinen.

Järkyttävä hiillostus 1,5 tunnin ajan, jonka aikana kaikki kunnia ja ylpeys huuhtoutui vanhojen lattialankkujen välistä Ruotsin maaperään. Sinne taisivat jäädäkin, mene ja tiedä. Toipuminen seminaarista on ollut hidasta mutta varmaa. Haluaisin lähettää terveiset rakkaalle opettajalleni, joka väitti ettei seminaaria tarvitse jännittää: Haista kukkanen!

Rafflesia-suvun kukka, millä on titteli maailman haisevin kukka. ( Ma_suska)

Loppu hyvin, kaikki hyvin: Pääsin läpi, vaikka työssäni oli heidän mielestään paljon korjattavaa. Minun pitääkin tehdä vielä heidän vaatimansa korjaukset ennen kuin he suostuvat lähettämään todistukseni Suomeen. Ruotsalaiset, pyh. Haluaisin tietää onko meno samanlaista Suomessa vai onko ruotsalaiset vaan todella noin kettumaisia? Ei minulla siis mitään oikeasti heitä vastaan ole, (köh) mitä nyt vain mietin ja kummastelen.

Seminaarin jälkeen olikin sitten jokseenkin outoa saada onnitteluita, käden rutistuksia, kukka käteen ja pyynnön valokuvista. Siinä vaiheessa olin enemmän H.Moilanen kuin koskaan aikaisemmin ja hyvä jos muistan edes kunnolla jälkipyykkiä. V:kin yritti kysellä seminaarin jälkeen miten meni, mutta en ollut saada sanaa suustani. Se on jo huolestuttava reaktio tälläiseltä papupadalta!

Seminaarin jälkeen palasimme keskusrautatieasemalle ja menimme sen lähettyvillä sijaitsevaan japanilaiseen ravintolaan lounaalle. Nälkä oli siinä vaiheessa kova, mutta järkytys vielä niin suuri että nuudelitkin maistuivat puulta. Kyllä se ihan kiva ravintola oli, eikä sapuskakaan maksanut lounaalla kuin vajaa 9€ per nenä. Porukkaa riitti aluksia, mutta hälveni siitä sitten melko nopeasti.

Tämän jälkeen suuntasimme vakipaikkaani eli Tegnerin kadun Japanska Torgetille. Kauppa oli kokenut jonkinlaista uudistusta, enkä löytänyt esimerkiksi yhtään mangaa mistään. Sen sijaan kaupasta löytyi edelleen astioita ja ruoka-aineita sekä alakerrasta ihana valikoima eri hintaisia kimonoita, sandaaleita ja muuta mukavaa vaatetukseen liittyvää. Kannattaa käydä tsekkaamassa. Lähin T-bana kyseiseen paikkaan on Rådmansgatan vihreän linjan varrella. Mukaan lähti teekuppi ja dorayakia, V nappasi matkaansa pikkuisen sakekupin.

Dorayaki, jossa sisällä tsubuan-täytettä.
Seuraava reissu Tukholmaan on 10.12, jolloin matkaan V:n kanssa ONE OK ROCKin keikalle. V ei siedä yhtään kyseistä bändiä, mutta vielä vähemmän ajatusta siitä, että harhailen yöllä yksin Tukholman kaduilla :D Itse taas en malta odottaa kyseistä reissua, sillä kyseisellä bändillä on iso paikka sydämessäni. Jotenkin aina tulee vain mieleen Tokion reissu ja leffareissu, missä ensimmäisen kerran kuulin heidän musaansa. Tuu jo joulukuu! ♥


Johanna

5 kommenttia:

 1. Hei, oletko nyt siis japanologian kandidaatti? Onnea. :D

  Löysin blogisi kun etsin tietoa FKF:stä, aion hakea sinne opiskelemaan ensi syksyksi. Kiinnostaisi tietää kuinka monta opiskelijaa sieltä on viime aikoina valmistunut kandiksi. Veljeni nimittäin opiskeli siellä pari kolmisen vuotta sitten, muttei vieläkään ole valmistunut (jonka takia vanhempani eivät oikein tykkää ajatuksesta, että menisin sinne opiskelemaan).

  Satutko myöskään tietämään, paljon tuonne on hakijoita ja karsitaanko hakuprosessissa paljon ihmisiä pois? En luultavastu pysty saamaan opettajalta tms suositusta hakemukseeni, ja pelkään että jään sen takia alakynteen hakuprosessissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuh, mutta todistusta vielä odottelen (kandia pitää korjata ja onkin kohta korjattu). :) Kiitos kuitenkin!

   Onhan sieltä valmistunut lähiaikoina aika moni. Tarkkoja lukuja en osaa sanoa, mutta kun tässä sormillani laskeskelin niin itse tiedäkin ainakin n.10 lähiaikoina valmistunutta. Omasta motivaatiosta ja jaksamisesta tuo valmistuminen on täysin kiinni, ei niinkään koulusta :)

   Hakijoita on ollut vaihtelevasti, joten on tosi vaikea sanoa kuinka paljon sinne on hakijoita. Uskaltaisin sanoa, että sisäänpääsy ei tule olemaan suuri ongelma vaikka et saisikaan suosituksia. Hyvä motivaatiokirje on mielestäni a ja o. Haluan kuitenkin korostaa, että kouluun pääsy voi käydä helposti, mutta se valmistuminen ei todellakaan ole itsestäänselvyys. Eli kannattaa tarkkaan miettiä riittääkö motivaatio koko koulun suorittamiseen, ettei mene sitten hyviä opiskeluvuosia sen takia hukkaan. Meitäkin aloitti 20 oppilasta ja viimeiselle vuodelle selvisi 4 henkilöä ajallaan. Itsekin jouduin uusimaan viimeisiä (kanji) kokeita uudelleen, joten kandin kirjoittaminen viivästyi vuodella. :/

   Pakko myöntää, että jäin kelailemaan kuka tämä veljesi mahtaa olla... Itsekin kun pari kolme vuotta sitten tuli siellä Vaasassa vielä opiskeltua :D

   Anyway, onnea hakuprosessiin mikäli sinne päätät hakea!

   Poista
  2. Oho, en huomannut että olit vastannut!

   Kiitos, aion hakea sinne nyt keväällä ja toivon mukaan pääsen. Jos valmistun kandiksi, niin olisi suunnitelmissa myöhemmin mennä opiskelemaan vielä muualle (kenties englantia) yliopistoon, kun kuulemma FKF:ssä opiskelu ei vie yliopiston tukikuukausia. Toivon mukaan pitää paikkansa (et satu tuntemaan ketään joka opiskelee yliopistossa/ammattikorkeassa japanologin kandin jälkeen?).

   Mutta voihan olla, että innostun ja lähden Ruotsiin opiskelemaan japanologian maisteriksi tai jotain, ei sitä koskaan tiedä. :D

   Veljeni Janne (tunnetaan myös nimellä Elffi) opiskeli muistaakseni 2011 vuoteen FKF:llä kandikussia vaille valmiiksi. Jyväskylässä hän asustelee ja opiskelee nykyään.

   Poista
  3. Juu, FKF:ssä saa toisen asteen opintotukea eikä minulla ainakaan ole ollut ongelmia opintotuen kanssa näin valmistumisen jälkeen (opiskelen ammattikorkeakoulussa).

   Jos vain kielitaito riittää niin kannattaa ihmeessä lähteä sinne Ruotsiin jatkamaan, mutta sitä ennen pitää tietysti selvittää nuo kolme vuotta (vähintään) Vaasassa ;) Tiedän myös muutaman muun, jotka ovat valinneet englanninkielen japanologian jälkeen, eikä sekään vaikuta ollenkaan pöllömmältä ratkaisulta.

   Jaa Janne vai? Eikös hän kandia tehnyt valmiiksi vai? Olin VaJaassa (Vaasan Japanologian Ainejärjestö) sihteerinä silloin kun hän oli puheenjohtajana.

   Pidän täällä kovasti peukkuja sinulle, että pääset Vaasaan opiskelemaan ja pääset opinnoissasi pitkälle! :)

   Poista
 2. Juu ei tehnyt valmiiksi, mutta toivottavasti ehtii vielä tulevaisuudessa, nythän sillä on Jyväskylässä opiskelut loppusuoralla joten saa nähdä milloin tuo ehtii. :D

  Kiitos kovasti neuvoista ja peukuista, toivon sulle kaikkee hyvää myös. <3

  VastaaPoista