keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

海遊館- retki vedenalaiseen maailmaan

Ensimmäinen reissuni Osakan suuntaan oli päivä Osakan akvaariossa eli kaiyûkanissa.


Lähdimme matkaan yhdessä Mian kanssa ja juna-asemalta ostimme Osaka kaiyû- lipun, millä pääsi itse akvaarioon ja kulkemaan koko päivän julkisilla liikennevälineillä Osakassa. Hintaa lipulla on aikuisille 3000 jeniä, mikä on vaivaiset 21€ nykyisellä kurssilla. Itseasiassa Mian tyttären Marien piti tulla poikansa kanssa meidän mukaamme, mutta sattuneista syistä menimmekin sitten vain kahdestaan. Junalla siis keskustaan päin, siellä vaihto metroon (chuô-linja) ja suunta kohti Osakako-pysäkkiä.

Osakako-pysäkiltä on noin 5 minuutin kävelymatka akvaariolle, mutta kyllä me Mian kanssa kulutettiin siihen enemmän aikaa kun puhuttiin kaiken näköistä ja kuviakin yritin napsia säännöllisesti. Akvaarion vieressä sijaitseva maailmanpyörä oli valitettavasti huollettavana, joten sen kokeileminen piti jättää seuraavaan kertaan.

Sää oli todella suotuisa ja ihan ensimmäiseksi metsästimmekin Mialle aurinkolaseja akvaarion yhteydessä olleesta "kauppakeskuksesta". Sieltä löytyi kyllä kaikkea muuta kuin aurinkolaseja ja mukaan tarttuikin poikaystävälle aivan mainio tuliainen, nimittäin kirkkaanpunainen fundoshi, tälläinen perinteinen japanilainen miesten alusvaate. Sain päättää itse minkä kuvion haluan kankaaseen painettavan ja selvähän se oli, että samuraihin sen oli liityttävä...


Shoppailujen jälkeen pääsimmekin sitten itse asiaan, eli ihastelemaan kaikenlaisia mereneläviä; oli tietenkin erilaisia kaloja, mutta myös saukkoja, hylkeitä ja delfiinejä. Ja tietenkin akvaarion maskotti  jinbei-zame, eli valashai. Oli se vain komea, mutta ilmeisesti siellä on joskus ollut vielä isompi yksilö kuin tämä minkä minä näin.

Meillä meni ihan älyttömästi aikaa akvaariossa, sillä katselimme kuinka saukkoja ruokittiin ja delfiinejä esiteltiin, ja kuinka rauskut liitelivät vedessä haiden sun muiden Tyynenmeren tulirenkaan eläimistön kanssa. Suosittelen kyllä käymään täällä jos vain tilaisuuden saatte! :) Kierroksen lopussa sai myös koskettaa rauskuja ja haita, mikä oli todella jännittävää.
Akvaario kiertelyn jälkeen shoppailimme vielä vähän ja löysinkin yhden todella hienon liikkeen, missä myytiin kaikkea ninja- ja samuraisälää! Sieltä mukaan tarttui Shinsengumi-happi ja lippu, sekä muovinen miekka xD Loppu akvaarioreissu meni muutenkin vähän hullutteluksi... Mulla on ihan hassu täti tuolla Japanissa! Meillä oli niin hauskaa hupsutellessa ja kuvia otellessa. Maistoin myös ensimmäistä kertaa okonomiyakia, mikä oli minun mielestä ihan hyvää, vaikka olimmekin vähän järkyttyneitä palvelusta jota saimme. Okonomiyakikin oli ilmeisesti pakasteesta... (Sain kyllä maistaa parempaa okonomiyakia myöhemmin).

Asemalle kävellessämme vastaan pyöräili muuten sumopainija! Tunnistin koosta ja kampauksesta ;)

Paluumatkalla poikkesimme myös Osakan linnalla. Osakan linna valmistui 1598 Toyotomi Hideyoshin käskystä, mutta Hideyoshi itse kuoli samana vuonna ja linna siirtyi hänen poikansa haltuun. Linnaa on korjailtu paljon matkan varrella ja viimeisin restaurointi saatiin valmiiksi 1997. Ikää tällä pytingillä siis on jo 400 vuotta.

Valitettavasti linna oli jo kiinni, mutta kuuleman mukaan linnan sisäosa ei olekaan sinänsä mikään nähtävyys; se on laitettu kokonaan uusiksi ja jonkinlainen museo sieltä ilmeisesti löytyy, mutta ei sen kummempaa. Joten tyydyimme ihastelemaan linnaa ulkopuolelta ja hulluttelemaan entistä enemmän. Tuloksena oli juntti-samurai keskellä Osakan linnan pihaa, Shinsengumi-lippu liehuen ja muovimiekka heiluen. Leikki ikä on koko ikä?

Junttisamurai, V:n mukaan :D Ja mä kun luulin olevani komea kuin Hijikata konsanaan ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti