maanantai 25. maaliskuuta 2013

漢字の試験 ja muuta mukavaa

Mulla on keskiviikkona kanjikoe.

Kyllä, olen lukenut ja lukenut, ja jos totta puhutaan niin tilanne ei vaikuta ollenkaan niin katastrofaaliselta kuin jouluisen kokeen alla. Koe on nimittäin kahdessa osassa; keskiviikkona on ensimmäinen osa ja toinen osa vasta toukokuussa! Tähän keskiviikkoiseen kokeeseen tulee 4 kappaletta + 2 復習 (review) kappaletta Intermediate Kanjibook Vol.1 ja Vol.2 kirjoista, ja näissä kappaleissa on yhteensä 113 kanjia opeteltavana. Ei siis mikään mahdottomuus. Jos koe on samaa luokkaa kuin viimeksi, niin pääsen taatusti läpi. Tukholman yliopistolla on vain aina välillä ollut tapana yllättää, joten odotan jännityksellä ylihuomista. Periksi ei anneta vaikka mitä lyötäisiin eteen!

Tässä Intermediate Kanjibook Vol.2- kirjan merkkejä.
Itse asiassa minulla pitäisi olla ensi kuussa myös kielioppikoe, mikä on osa tätä yllätysmomenttia Tukholman yliopiston suunnalta. Minä kun kuvittelin, että minulla on maksimissaan kolme koetta näin keväällä: pari kanjikoetta sekä käännöskoe. Onneksi laitoin opettajalle sähköpostia asiasta, josta kävi ilmi tämä muutos kokeiden määrässä ja ennen kaikkea sisällössä. Minähän olen siis tällä kurssilla istunut jo viime vuonna, mutta suoritan kokeita vasta nyt. No ilmeisesti tunneilla on käyty läpi nyt jostain J501- kirjaa, jonka kieliopista on ensi kuussa tulossa koe. Ei hyvä. Ei ollenkaan hyvä. Pidetään peukkuja, että Tukholman päässä ollaan myötämielisiä ja saan suorittaa kurssin "vanhaan malliin". Opettajani lupasi selvittää asiaa, joten katsotaan keskiviikkona mitä uutisia hänellä on tästä asiasta. :)

No, on tässä muutakin tehty kuin tuskailtu opiskelun kanssa.

Pyysin Päivin lähettämään minulle Japanista herkkuja ja paketti tuli supernopeasti verrattuna viime kesäiseen mangapakettiin, mikä tosiaan kiersi maapallon varmaan kolme kertaa laivassa ennen kuin saapui perille :D Tämä herkkupaketti oli astetta pienempi ja siten edullisempi lähettää ihan perinteisellä lentopostilla. Olisikohan hintaa lähettämiselle tullut joku 15€ ja sisällölle suunninpiirtein saman verran. Mitä siellä paketissa sitten oli? Katsotaanpas:


Tämän näköisiä herkkuja sieltä paljastui. Annoin Päiville vapaat kädet ja kerrassaan loistava paketti sieltä kyllä saapui. Toivoin vain kahta asiaa erityisesti: Milkyjä sekä kaki-"pähkinöitä", joihin rakastuin Tokiossa :D Paketin ehdottomasti hauskin pussi oli 濃厚トマト- pussi, eli tomaattikarkkeja! Enpä ollut tullut ajatelleeksi, että tomaatistakin voisi tehdä karkkia.

Kaki- pähkinät.
Tänään otin sitten toden teolla selvää, mitä nämä ihanaiset intohimon kohteeni ovat, koska makunystyräni pystyivät heti kertomaan, etteivät nämä oikeasti ole pähkinöitä. Kyseessä onkin siis eräänlaisia riisikakun palasia, joissa on tuollainen maustekerros. Nimensä ne saavat muodostaan, joka muistuttaa kakin eli persimonin siementä :)

En malta odottaa, että pääsen maistamaan näitä herkkuja ♥

Kerrottakoon nyt vielä lopuksi, että olen jälleen hakenut opiskelemaan, mutta en tällä kertaa Vaasaan. Pitkällisen pohdinnan ja harkinnan jälkeen hain Raumalle ammattikorkeakouluun englannin kieliseen tutkintoon International Business and Marketing Logistics, sekä suomenkieliseen tutkintoon kansainvälinen kauppa. En oikeastaan tiedä kumpaan haluan enemmän, mutta suomenkielisessä tutkinnossa olisi mahdollisuus erikoistua Aasian kauppaan, mikä olisi tietysti hieno juttu. Saa nähdä kuinka käy. Englanninkielisen tutkinnon pääsykokeet ovat jo ensi kuussa (iik), mutta suomenkielisen sitten vasta kesäkuussa. Opintosuunnitelmat vaikuttivat molemmissa todella mielenkiintoisilta, mutta katsotaan nyt miten käy. Muutama vuosi sitten en olisi kyllä uskonut ikinä hakevani moisiin koulutuksiin, mutta kummasti sitä mieli muuttuu matkan varrella :) Mielin kuitenkin kansainväliseen työhön, joten tässä olisi nyt sitä ideaa...

2 kommenttia:

 1. Siis hetkinen? Miten nuo FKFän kevään koeaikataulut oikein menevät nykyään? Olisin aikonut mennä suorittamaan tuon ikuisesti riippumassa olleen Japanska2sen kanjikokeen, mutta kun en ole saanut aikaiseksi kysyä rakkaalta senseiltämme kyseisen kokeen aikataulua, olen ihan hukassa että ehdinkö edes takaisin Suomeen sitä suorittamaan vai joudunko uusinta/kokoomatentissä suorittamaan. Jos näin niin kivat Tukholmalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis nuo koesysteemithän ovat menneet täysin uusiksi. Nykyään noita kokeita on useampi ja ne on jaettu pidemmälle aikavälille. Tämä suorittamani Japanska IV:n kanjikoe oli Japanska IV:n ensimmäinen kevään koe, seuraava on huhtikuussa (kielioppi) ja sitten toukokuun alussa tekstikoe ja lopussa vielä yksi kanjikoe.

   Ystäväni suorittaa tällä hetkellä Japanska II:sta ja hänellä on ainakin ollut jo yksi kanjikoe, joten voi olla että joudut menemään tuonne uusintaan, tai sitten kokoomatenttiin... Kannattaa pistää senseille viestiä niin saat asian järjestykseen :)

   Itseasiassa kuulin myös opiskelijatoverilta, että tuota kurssien läpäisemistä on hieman "kevennetty", tarkoittaen sitä, että tietyistä osa-alueista voi reputtaa yhden ja saa silti suorittaa seuraavan kurssin. Toisin sanoen, mikäli esimerkiksi kanjit ei mee läpi, mutta kaikki muut jutut menee (kielioppi,käännös etc.), niin se ei estä suorittamasta seuraavaa kurssia :)

   Poista