perjantai 29. heinäkuuta 2011

Dynasty Warriors

Olin edellispäivänä kaupoilla ja käteeni eksyi peli nimeltä Dynasty Warriors Strikeforce. Hintaa pelillä oli hieman päälle 30€ ja päätin ostaa sen. Minulta löytyy myös Dynasty Warriors 6 Empires pelihyllystäni ja sitä onkin tullut hieman pelailtua, mutta ei mitenkään hullun paljon. Olen pelannut myös aiemmin Warriors Orochia mikä oli sekin ihan kiva hakkaamispeli.
Ajattelin hieman kertoa teille millaisista peleistä on kyse, ja mitä olen niistä pitänyt.

Dynasty Warriors pelisarjoissa suurinosa (ellei jopa kaikki) pelihahmot ovat oikeasti eläneet mutta eri aikakausina, eri maissa jne. Oli hieno huomata kuinka pystyit heiluttelemaan miekkaa Oda Nobunagalla tai keihästä Toyotomi Hideyoshilla! Dynasty Warriors 6 Empires-pelissä tarkoituksenasi on yhdistää Kiina yhden keisarin alle, joko hänen oikeana kätenään tai itse keisarina. Aluksi valitset pelihahmon joita on useita vaihtoehtoja. Löytyy niin miestä kuin naista ja jokaisella on oma aseensa. Voit myös vaihtoehtoisesti luoda täysin oman hahmon.


Aseina näkyy mm. miekkaa, keihästä, nuijaa, viuhkaa ja ruoskaa. Tämän jälkeen valitset valtakunnan jonka keisaria haluat palvella. Jokaisella valtakunnalla on omat etunsa; joltakin löytyy tallit, toisella taas voi olla kauppa. Kolmannelta voi löytyä aseseppä sekä harjoituspaikka. Talleilta voit ostaa hevosia, kaupasta jalokiviä joita tarvitset kehittääksesi asettasi. Asesepällä kehitetään aseet ja harjoituspaikassa kehität mm. omaa juoksu- ja uimisnopeutta.
Alkaessasi palvella keisaria pääset tekemään tehtäviä joita itse keisari määrää sekä lisätehtäviä joista saat rahaa sekä jalokiviä. Tehtäväsi on mahdollisimman pian valloittaa muut valtakunnat ja yhdistää Kiina.

Peli etenee kuukausittain eteenpäin. Joka kuukausi sinulla on käytössäsi kaksi Action-palluraa joiden mukaan voit suorittaa tehtäviä tai tapahtumia. Jotkin vievät yhden palluran, toiset kaksi. Kun et voi enää tehdä mitään valitset "END" ja siirryt kuukauden eteenpäin jolloin saat käyttöösi jälleen kaksi Action-palluraa.
Joka kolmas kuukausi keisari pitää neuvoston kokouksen jossa päätetään seuraavan kolmen kuukauden tapahtumat. Keisari antaa sinulle myös tehtävän ja sinulla on kolme kuukautta aikaa suorittaa se.
Tämän lisäksi sinulla on mercenary-tehtäviä joita tulee pelin edetessä myös lisää. Näissä tehtävissä saat kehitettyä itseäsi ja kerättyä jalokiviä sekä rahaa. Opit myös uusia taktiikoita silloin tällöin ja niistä on sitten hyötyä seuraavissa tehtävissä. Jos sinulla on custom-hahmo saatat saada uusia vaatekappaleita joita voit sitten käydä hahmollesi vaihtamassa.
Pelattuasi muutaman taistelun (ja joskus vähän enemmänkin) saat liittolaisia. Event-valikkoon tulee kohta jossa kysytään haluatko ystävystä tietyn officerin kanssa. Kun hyväksyt sen, seuraavissa taisteluissa sinun on mahdollista ottaa hänet mukaasi ja jos sinulla sattuu olemaan tarvetta kaksinpelille niin ystäväsi voi tarttua kapulaan ja pelata yhtenä liittolaisistasi!
Jossain vaiheessa Event-valikkoon tulee kohta jota painamalla sinua pyydetään syöksemään keisari vallasta ja pelastamaan ihmiset. Jos et hyväksy tätä, et saa enää toista tilaisuutta. Hyväksyessäsi, joudut taisteluun keisariasi vastaan ja voitettuasi sinusta tulee keisari. Ellet voita, palaat vagrantiksi ja joudut etsimään uuden keisarin jonka alaisena palvella. Levelisi pysyy samana vaikka näin tapahtuisi. Päästessäsi keisariksi peli muuttuu Ruler modeen. Tällöin joudut käyttämään strategiakortteja joka kolmas kuukausi ja action-pallurat muuttuvat recources-palluroiksi. Näitä palluroita voi olla 7-8, en muista tarkalleen.


Valitsit sitten jatkaa keisarin alaisena tai pelata keisarina itsenä, päätehtäväsi on suorittaa kaikki tehtävät jotta saisit vallattua uusia alueita, puolustettua sekä kerättyä tavaraa. Tätä jatkuu kunnes olet saanut kaikki alueet vallattua tai kunnes vuosi on 300 AD. Jos tuohon mennessä et ole saanut kaikkia vallattua, häviät.
Pelissä pystyt helposti kehittämään itseäsi ja aseita. Aseisiin pystyt lisäämään erikoisominaisuuksia, kuten Ice joka sitten jäädyttää porukkaa taistelukentällä. On myös mahdollista lisätä muita erikoisefektejä jotka eivät ole automaattisia vaan tulevat käyttöön napin painalluksesta taistelukentällä.
Paljon jäi varmasti kertomatta tuosta pelistä mutta eiköhän tuossa ollut nyt jonkinlaista osviittaa siitä mitä peli pitää sisällään... Tästä pääsemmekin sitten uusimpaan, eli Strikeforceen jota en ole vielä kunnolla ehtinyt pelaamaan joten en pysty siitä vielä kovin hyvin kertomaan. Pistän kuitenkin hieman ensivaikutelmaani ja sen sellaista.
Valitsin itselleni Zhen Ji-hahmon, minulla kun on pakkomielle naispuolisiin taistelijoihin...


Kun peli sitten alkaa huomaat seisovasi keskellä pientä kylää ja peli kertoo sinulle hieman mitä kaikkea sieltä löytyy. On kauppaa, koulua, aseseppää jne. Heti tuntui oudolta koska oli tottunut käyttämään ukkoaan vain taistelutilanteissa ja nyt juostiin pitkin kyliä myös. :)
Halusin palavasti testata taistelutilannetta joten suuntasin kylän ilmoitustaululle jossa on kaikki extratehtävät. Ennen taistelua on mahdollista asettaa kortteja (joita minulla ei vielä ollut) ja muuttaa aseitaan ja kaikkea muuta josta en vielä ymmärtänyt yhtään mitään.
Taistelut alkavat aina aloituspaikasta jossa ei ole vihollisia. Päästäksesi eteenpäin sinun on ylitettävä hohtavan sininen "raja" jonka jälkeen ruudulle ilmestyy loading-merkki ja hetken kuluttua olet siirtynyt eteenpäin. Taistelunäppäimet ovat samat kuin aikaisemminkin eli neliötä ja kolmiota, kolmiosta tulee ns. special iskusarja, tosin iskusarjaksi sitä ei voi alussa sanoa koska et ole vielä kehittänyt asettasi etkä itseäsi. Siinä sitten hakkailin kentän läpi tyyppejä kunnes ilmestyy viimeinen tyyppi joka pitäisi hoidella. Tämä vain sattuu olemaan joku ihmeen hohtava örkki joka pomppii joka puolelle ja hakkaa meilkein minut tohjoksi! Hädissäni painelen nappeja että saisin musou:n toimimaan ja yhtäkkiä Zhen Ji on muuttunut tämän näköiseksi:

Asiaa! Huomaan pystyväni pomppimaan nyt älyttömän korkealle ja iskuni ovat aivan toista luokkaa. Nopeus on käsittämätön enkä meinannut pysyä ollenkaan mukana. En edes tajunnut missä vaiheessa voitin tuon "hohtavan örkin". 
Palattuani taistelusta huomasin keskellä kylää tyypin jolle sitten puhuin ja sain häneltä ensimmäisen strategiakorttini mutta ei minulla ole vieläkään hajua missä sitä kuuluisi käyttää. Ilmeisesti kylää pystyy kehittämään noilla korteilla ja tosiaan ennen taistelua voit asettaa sen toimimaan. Taistelussa kerätään tavaroita joita käyttämällä voit sitten kehittää aseitasi ja itseäsi mutta en ole vielä ehtinyt niin hyvin pelata että tietäisin miten tuo oikein toimii. Poikaystäväni on pelannut peliä nyt aika paljon ja hän pitää siitä todella paljon. Minä itse en oikein vielä tiedä sillä peli on alusta asti vaikea ja vaikeammin omaksuttava kuin muuta sarjan pelit. Taistelutilanteessa hahmot liikkuvat niin nopeasti etten pysy perässä ja taistelut kestävät KAUAN. Strikeforce on vain mielestäni niin sekava että ei ole tehnyt mieli tarttua ohjaimeen ja pelata. Ehkä sitten vielä joskus tajuan kuinka kiva peli Strikeforce onkaan mutta tällä hetkellä pelaan mieluummin jotain muuta :)

Dynasty Warriors Strikeforce


Dynasty Warriors 6 Empires


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti