lauantai 18. kesäkuuta 2011

Chrono Crusade

Konnichiwa!

Tänään ajattelin ottaa puheeksi yhden lempianimeistani josta on lähiakoina ilmestynyt suomennettu manga, Daisuke Moriyaman Chrono Crusade.
Animen olen katsonut jo pari vuotta sitten ja pidin siitä valtavasti joten olin tietenkin iloinen huomatessani että Punainen jättiläinen julkaisi mangan suomennettuna. Juha Mylläri on suomentanut sarjan japanista ja mielestäni on onnistunut siinä ihan hyvin, en ainakaan huomannut mitään kauheita kummallisuuksia. Tietysti ääniefektit on välillä vähän outoja mutta on ymmärrettävää kuinka vaikeaa niitä on kääntää, sillä Japanissa on ääniefektejä huimasti enemmän kuin Suomessa. Japanilaiset ääniefektit on jätetty myös näkyviin ja se on mielestäni oikein kiva. Kannet eivät ole alkuperäiset mikä luultavasti selittynee kirjoitusvirheestä joka alkuperäisissä kansissa oli.
Tarina on myös Chrono Crusadessa kiva; pidän siitä että tapahtumat sijoittuvat 1920-luvun Amerikkaan. Sinänsä monsterien jahtaaminen ei ole uutta ja hahmotkin ovat niitä perustyyppejä mutta tässä on kyllä sitä jotain. Manga on piirretty selkeästi sekä toimivasti ja hahmot on helppo erottaa toisistaan, mikä on ehdotonta plussaa. Tosin selkeästi ja selkeästi, pitänee myöntää että osassa 3 eräs taistelukohtaus oli hieman epäselkeä ja huonosti suunniteltu. Vielä en osaa sanoa kummasta pidän enemmän, mangasta vai animesta sillä molemmissa on hyvät puolensa. Pitää varmaan katsoa sarja uudelleen niin on helpompi vertailla. Animen ääninäyttelijöistä haluan jälleen kerran mainita hieman. Rosette Christopherin äänenä kuullaan Kawakami Tomoko joka on ollut monessa animessa, elokuvassa ja pelissä mukana. Valitettavasti hän kuoli tämän kuun 9. päivä munasarjasyöpään jonka kanssa hän oli taistellut jo pitkään. Ikää hänellä oli vain 41 vuotta. Kuitenkin hänen äänensä elää, esimerkkinä Kanon:in Sayuri Kurata ja Air:in Misuzu Kamio. Hän on ollut myös ääninäyttelijänä Trinity Bloodissa, Bleachissa, Pokemonissa, Tokyo Mew Mewissä... Listaa jatkuisi vielä pitkälle.
Chronon ääninäyttelijänä, Ishida Akira, onkin aikamoinen monitaituri. Hän ei ole mukana pelkästään animeprojekteissa vaan hänen ääntään voi kuulla ihan tavallisissakin, dubatuissa elokuvissa! Esimerkiksi, Titanicin Jack Dawson ja Harry Potterin Voldemort! Hänet voi myös bongata Berserk:issä, Gakuen Alice:ssa, Dragon Ball Z:ssa... Lista jatkuu jälleen loputtomiin. Hän on voittanut muutaman palkinnonkin, yllätys yllätys.
Punainen jättiläinen julkaisee Chronoa kerran kuussa hintaan 6,90€ ja osia tulee olemaan yhteensä kahdeksan. Ikäsuosituksena 12+ mikä on mielestäni ihan hyvä, sillä sarjassa on melko rajujakin kohtauksia.

Huomaa kirjoitusvirhe otsikossa

Suomenkielisen painoksen kansi


Sitten asiasta toiseen nimittäin... Animecon!!
Sain töistä vapaaksi kyseiset päivät eli 15-17.7. Minut voi siis tavata siellä! En vielä tiedä miten aion pukeutua, luultavasti en mitenkään erikoisemmin.
Odotan innoissani näkeväni Himekan! Hänen lauluaan kuullaan Valkyria Chroniclesin alkumusiikkina. Hän on kanadalainen laulaja joka haaveili animelaulajan urasta, lähti Japaniin ja voitti siellä kisan joka avasi hänelle tiet unelmiin. Jos jostain voi olla kateellinen niin tästä!
Tänä vuonna Animecon järjestetään Turussa ja se on täysin ilmainen. Joten kannattaa saapua sankoin joukoin paikalle!
Tracon on puolestaan Tampereella 3- 4.9 ja sisäänpääsymaksuna on 10€/päivä. Ennakkoon tilaamalla viikonlopun hinnaksi tulee 15€. Liput voi tilata täältä. Kunniavieraana Traconissa on myös Hopeanuolen piirtäjä/käsikirjoittaja Yoshihiro Takahashi! Tracon pidetään jälleen Tampere-talossa mikä osottautui viime vuonna loistavaksi paikaksi. Toivottavasti tänä vuonnakin olisi yhtä hyvät ilmat kuin viimeksi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti