tiistai 5. toukokuuta 2015

Vaihtoa odotellessa

Pientä päivitystä  vaihto-opintoihin valmistautumisesta.

Pitkällisen pohdinnan päätteeksi päädyin ostamaan muutoskelpoiset meno-paluuliput ANA:lta ja hintaa niille tuli päälle 700€. Meno on yhdellä välilaskulla Frankfurtissa, joten ei tarvi vaihtaa konettakaan kuin kerran. Paluussa onkin sitten yksi vaihto enemmän Tokiossa, mutta sitä en vielä murehdi kun voi olla että se koko paluupäivä tulee vielä muuttumaan.

Lisäksi sain tietää, että minut valittiin paikallisen Rotary-klubin stipendiaatiksi! Olin todella yllättynyt huomatessani sähköpostin missä asiasta minulle ilmoitettiin. Minua pyydettiin myös heidän kokoukseensa, missä minun pitää sitten kertoa itsestäni ja opiskeluistani ja suunnitelmistani Japanissa opiskelun suhteen. He ovat varanneet tälle kaikelle aikaa puoli tuntia, joten yritän nyt henkisesti valmistautua koitokseen. Esitelmien esittäminen ei ole minulle kuitenkaan mikään ongelma, joten hyvillä mielin odottelen kokousta. Kaiken tämän lisäksi minun pitää vaihdon jälkeen pitää myös jonkinlainen esitelmä heille (ja kenties muille?) vaihdosta ja siitä mitä kaikkea sitten lopulta teinkään siellä Japanissa.

Meillä oli myös viime kuussa pienimuotoinen lähtöorientaatio Raumalla, missä käytiin taas läpi asioita joita pitää hoitaa ennen vaihtoon lähtöä. On helpottavaa huomata, että olen hoitanut jo paljon asioita pois päiväjärjestyksestä, mutta samalla iskee stressi niistä asioista mitkä pitää vielä hoitaa. Lähinnä hoidettavana on vielä koulun kanssa joitakin asioita kuten kurssivalinnat Japanissa ja apurahahakemus.

Hommasin itselleni myös kansainvälisen opiskelijakortin mistä toivon olevan hyötyä Japanissa. Hirveästi etuja ei ainakaan netistä löytynyt, mutta jos sain viime kerralla alennusta ihan suomalaisella VR:n opiskelijakortilla niin uskon että saan tällä uudella kortilla myös.

Tarkoituksena on myös matkustella naapurimaihin vaihdon aikana ja surffailinkin netissä yksi päivä etsien edullisia lentoja mm. Koreaan ja Hong Kongiin. Huomasin, että Peach Aviationilla pääsee todella edullisesti Osakasta vähän joka puolelle.Okinawalle löytyi edestakaiset lennot 80€, Koreaan 130€ ja Hong Kongiin 150€, joten luvassa saattaa olla matkustuksen täytteinen puoli vuotta (mikäli vain koulun ohella ehtii tehdä ylimääräistä). Lisäksi haaveena on tutustua myös Japanin muihin alueisiin, mutta kulkuneuvona tulee luultavasti olemaan bussi lentokoneen sijaan.

Kaksi ensimmäistä viikkoa vietän tosiaan kaverini kanssa Kansaita kierrellen, sillä tämä on hänelle ensimmäinen kerta kyseisellä alueella. Sanoin hänelle, että koko kaksi viikkoa mennään täysin hänen ehdoillaan sillä itse ehdin kyllä kierrellä omia kiinnostuksen kohteita myöhemminkin. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että luvassa on sellaisia paikkoja missä kävin itsekin viime vuonna kuten Kinkakuji ja Fushimi-Inari pyhäkkö, mutta myös uusia kohteita kuten Arashiyama ja käsityökeskus. Lisäksi suunnitelmissa on mennä Universal Studios- huvipuistoon, mihin en viime reissullani loppujen lopuksi ehtinytkään. Olen harkinnut ostavani vuosipassin (n.150€), sillä olen kauhea huvipuistofani ja tiedän että tulen käymään kyseisessä paikassa useammankin kerran. Kertalipun hinta on 7200¥ eli tämänhetkisen kurssin mukaan n. 53€ ja verrattuna esimerkiksi Disneylandiin hinta on piirun verran korkeampi. Tosin Disneylandissä käydessäni kurssi oli niin kamala, että hintaa tuli euroissa melkein 70€  >__<".

Anyway, eniten odotan huvipuiston uusinta aluetta eli The Wizarding World of Harry Potteria! ♥


Hogsmeade ♥ Source: CNN
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti