sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Mutkia matkassa.

Japanin matka lähestyy mukavaa vauhtia ja hommasin matkavakuutuksenkin tässä muutama päivä sitten (Eurooppalainen), eikä mitään ongelmia ollut ilmennyt ennen parin päivän takaista sähköpostiviestiä. Tuumasinkin, että tähän mennessä kaikki oli mennyt vähän liiankin hyvin.

Sain sähköpostia yhdestä paikasta, missä olimme suunnitelleet viettävämme yömme Tokion reissun aikana. Kyseessä oli guest house, joka ilmoitti sivuillaan ottavansa varauksia vastaan vasta kuukautta ennen saapumista. Olin heihin aikaisemminkin yhteydessä jne. mutta lopputulos oli se, ettei heillä sitten olekaan huoneita vapaana elokuussa.

Eihän hätä ole tietenkään tämän näköinen; kyllä Tokiossa paikkoja riittää. Kyse onkin nyt enemmän siitä, kuinka paljon olemme valmiita tuhlaamaan rahojamme, ja kuinka paljon vaadimme rahoillemme vastinetta.

Olen ollut yhteydessä useampiin guest house- tyylisiin paikkoihin, kuten myös dormitory- sekä apartment- paikkoihin. Hinnat vaihtelevat hurjasti, ja tilannetta vaikeuttaa jonkin verran se, että olemme liikkellä kolmen henkilön voimin ja haluaisimme joko yhteisen huoneen, (kolmen hengen huoneita ei ole monessa paikassa tarjolla), tai kahden hengen huoneen lisävuoteella. Dormitoryssä puolestaan toivoisimme pääsevämme samaan huoneeseen, mikä on melko hankalaa. Kalustetut asunnot puolestaan maksavatkin jo sitten enemmän, mutta niissä on paljon hyviä puolia, kuten yksityisyys, isommat tilat jne.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Sattuneista syistä toinen matkakumppaneistani ei ole vielä tietoinen pääseekö hän lähtemään samaan aikaan meidän kanssamme Tokioon, mikä tarkoittaa sitä, että hän saattaa saapua paikalle vasta viikon kaksi myöhemmin, ja se täytyy ottaa huomioon kämppää varatessa.

Onneksi tässä on vielä aikaa, joten stressi on vielä aika minimissä. Muutama varteenotettava paikka on löytynyt, ja vieläpä kohtuuhinnalla. Odottelen vielä vastauksia paikoista, joihin lähetin tänään sähköpostia, ja toivon parasta! Kirjoittelen sitten tästä asiasta uudestaan, kun selvyyttä on vähän lisää tullut. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti