maanantai 31. elokuuta 2015

Orientaatioviikko, start!

Nyt on pyöritty niin monessa paikassa, että huh huh! Joistakin paikoista aion tehdä erillistä postausta jossakin vaiheessa, mutta nyt olen ollut niin kiireinen, ettei ole ollut toivoakaan blogin kirjoittamisesta aikaisemmin kuin tänään.

Eilen olikin sitten superaikainen herätys, sillä lähdin aikaisin aamulla saattamaan ystävääni lentokentälle. Onneksi pääsimme suoralla bussilla pelipaikalle, joten ei tarvinnut pelata laukkujen kanssa yhtään ylimääräistä. Kaverin mentyä turvatarkastuksesta suuntasin itse alakerroksen Starbucksiin missä minun oli määrä tavata Daniel, yksi OGUn työntekijöistä.

Hetken odotettuani Daniel saapui paikalle ja näin myös ensimmäiset vaihtarit minun lisäkseni, yksi jätkä Suomesta ja toinen Hollannista. Yhdessä matkasimme sitten bussilla Ibarakiin, missä meitä odottikin jo aikamoinen joukko oppilaita sekä Joe, yksi OGUn opettajista, jonka olin jo tavannutkin Suomessa alkuvuodesta projektin parissa.

Suunta jatkui junalla yhtä matkaa "ooyasanin" eli vuokranantajani kanssa hänen asunnolleen, missä tapasin myös hänen poikansa, joka on ilmeisesti vastuussa meistä opiskelijoista. Hoidettiin siellä muutama asia kuntoon minkä jälkeen "oniichan" vei minut uuteen kotiini näyttäen samalla lähistöltä kaikki tärkeimmät paikat.

No millainen uusi kämppäni on? Pieni, mutta tosi söpö! Täällä oli myös aikalailla kaikki tarpeellinen, mitä tarvitsen opiskelijaelämän käynnistämiseen. Löytyy kylpyamme ja telkkari, pesukoneenkin testasin äsken ja hyvin toimii. Täällä sitä nyt sitten ollaan ja koitetaan tottua japanilaiseen elämänrytmiin. Kaupassa käynti on hitusen tuskaa kuumalla säällä varsinkin näin alussa kun on niin paljon ostettavaa, mutta onneksi conbini on n. 50 metrin päässä. Koulukin näkyy junaradan toisella puolella suoraan ikkunastani. Ei siis huolta ruuhkaisista aamujunista! Jipii!


Tänään aamulla suuntasin yhtämatkaa toisen suomalaisen tytön kanssa koululle, missä meidän orientaatioviikko käynnistyi vauhdilla. Niin paljon informaatiota, että aivot sauhusivat jo puolessa välissä päivää. Lounaalla tutustuin saksalaiseen tyttöön ja hänen japanilaiseen tuutoriinsa ja molemmat vaikuttivat ihan mukavilta. Tapasin myös kaikki muutkin suomalaiset, sillä meidän on määrä pitää yhteinen esitelmä Suomesta ensi lauantaina. Meillä oli heti yhteinen sävelmä esityksen laadusta, mutta siitä lisää sitten myöhemmin.

Tapasin myös toisen OGUn opettajan Darrylin, johon tutustuin viime vuonna Suomessa, koulun projektin myötä tälläkin kertaa. Hän kertoi mielenkiintoisesta projektista mikä on mahdollisesti toteutumassa lähiaikoina ja kysyi olisinko kiinnostunut osallistumaan siihen. Projektiin otetaan kuulemma seitsemisen henkilöä mukaan ja hän ajatteli kysyä minua kiitoksena avusta Suomen päässä. Kirjoittelen asiasta lisää myöhemmin, mikäli projekti toteutuu :)

Päivän lopuksi oli tasokoe, missä oli kysymyksiä kieliopista sekä kaksi esseetä kirjoitettavana. Voin sanoa, että pitkän päivän päätteeksi tehty tasokoe ei mennyt ihan nappiin. Huomenna on luvassa kanjikoe heti aamulla, joten pää toimii toivottavasti hitusen paremmin. Torstaina on luvassa myös lyhyt haastattelu japaniksi, mutta en ole suuremmin siitä vielä huolissani. Lähinnä huolestuttaa orientaatioviikon rankkuus, sillä meillä on todella pitkiä päiviä ja lisäksi illoiksi kaikenlaista ohjelmaa useampana päivänä. Ja heti ensi viikosta alkaa koulu täysillä. Apua.

Toivottavasti säilyn hengissä siihen asti. Tähän väliin kuvia seikkailuistamme ympäri ämpäri:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti