sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Lisäinfoa odotellessa

Sää ei ole hirveästi suosinut meitä suomalaisia ja välillä tsekatessani Osakan lämpötiloja toivon, että voisin jo lähteä sinne.



Koko ajan se päivä on silti lähempänä. Yksi asia mikä sai minut tajuamaan, ettei lähtöön loppujen lopuksi ole enää kovinkaan kauaa oli Mian ja kumppaneiden saapuminen Suomeen. En ole heitä vielä tavannut, mutta odotan sitä innolla. He palaavat takaisin Japaniin vain noin viikkoa ennen kuin itse lähden kohti Osakaa, joten kun he saapuivat Suomeen ajattelin mielessäni: "Apua, sitten kun he lähtevät takaisin, minulla on enää viikko jäljellä armonaikaa!".

Nyt viikkoni menevät lähinnä vain töissä ja siinä, että yritän kontrolloida shoppailuhimojani. Miten säästäminen voikin olla näin hankalaa? Apurahahakemuksesta tuli aiemmin tässä kuussa viestiä ja se on nyt täytetty ja lähetetty eteenpäin. Olen myös onnistunut laittamaan viestiä jo englanninkielisestä vakuutustodistuksesta ja todistuksesta kelan tuista. Jäljellä olevaa tehtävää on nyt lähinnä viisumin anominen, matkustusilmoituksen tekeminen sekä asunnon luovuttaminen eli asioita, jotka pystyn hoitamaan vasta paljon myöhemmin.

OGU:lta tuli jo virallinen hyväksymiskirje missä kerrottiin, että lisätietoa kämpistä on tulossa myöhemmin. Odottelen jo innolla infoa niistä, sillä haluan tietää millaisessa paikassa asun opiskeluideni ajan. Kuulin viime vuoden vaihtarilta, että hänelle oli lähetetty erilaisia vaihtoehtoja, joista hän oli saanut valita mieleisensä. Hän oli kuulemma ottanut halvimman ja siten pienimmän kämpän, mikä oli varusteltu mm. sängyllä ja kokoontaitettavalla pöydällä. Kokoa kämpällä ei kuulemma ollut nimeksikään, mutta se ei tule minulle yllätyksenä; onhan japanilaiset asunnot tunnetusti ahtaita.


Sain myös mielenkiintoisen viestin ANA:lta, jolta ostin lentoliput Japaniin. He ilmoittivat, että paluulentoni München-Helsinki osuus on peruttu, eikä heillä ole vielä tietoa korvaavista lennoista. Ohjeissa käskettiin ottaa heihin yhteyttä, mutta heidän nettisivuillaan ei ole mitään kunnollisia ohjeita minne. Päätin siis antaa asian olla ja selvitellä asiaa jahka pääsen Japaniin, sillä asian hoitaminen on huomattavasti helpompaa paikan päällä. Tosi ärsyttävää, mutta en ole jaksanut asiaa sen enempää stressata vielä, sillä paluulentoihin on joka tapauksessa aikaa vielä yli puoli vuotta. Ja voihan olla että joudun joka tapauksessa muuttamaan vielä paluulennon päivää, kuka tietää.

Varasimme Helsinki-Vantaan GLO-hotellista huoneen lentoani edeltäväksi yöksi, sillä muuten joutuisimme lähtemään keskellä yötä Raumalta kohti Helsinkiä, mikä ei ole kauhean mukava ajatus. Unta tuskin tulee paljoakaan, mutta ainakin saa hiukan levähtää ennen aikaista lentoa. Hotelli on lentoaseman yhteydessä, joten minulla ei ole matka eikä mikään hotellilta turvatarkastukseen.

© Glo Hotels
Alle kaksi kuukautta reissuun. Välillä katselen meidän Masu-kisua ja tuumin mahtaako se muistaa enää minua kun tulen takaisin. Ajatus on raastava. Keskusteluni V:n kanssa kääntyvät usein reissuuni ja siihen kuinka odotan, että hän tulee käymään Osakassa. Meillä on jo paljon suunnitelmia mitä haluamme nähdä ja kokea, enkä malta odottaa että pääsen näyttämään hänelle paikkoja. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti