sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Lähtöorientaatio Tampereella

Olimme perjantaina yhdessä kaverini kanssa Tampereella järjestetyssä lähtöorientaatiossa, mikä on tarkoitettu ulkomaille vaihtoon ja/tai harjoitteluun lähteville opiskelijoille. Tapahtuman järjesti yhteistyössä Satakunnan ammattikorkeakoulu, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu, ja lähtijöitä ilmestyikin mukavasti kaikista kouluista Tamkin tiloihin aamuyhdeksäksi.

Aamu alkoi kahvituksella, minkä jälkeen siirryimme juhlasaliin kuuntelemaan pitkästyttäviä luentoja erilaisista aiheista kuten konsuliasioista sekä terveydenhuollosta. No, jäi luennoista hieman käteen jotain, vaikka esimerkiksi ulkoasianministeriön edustaja maalailikin kaikenlaisia kauhukuvia mieliimme kertomalla esimerkiksi kuinka he hoitavat ulkomailla kuolleet takaisin Suomeen... Terveydenhoitaja puolestaan pelotteli meitä kaikilla mahdollisilla taudeilla mitä voimme maailmalta saada ja muistutteli rokotuksien tärkeydestä (mitä ei pidä tietenkään kiistää).

Lisäksi kuulimme kahden entisen vaihtarin kokemuksia Lontoosta, mutta eipä siinä ollut juurikaan mitään tärkeää infoa meikäläiselle. Sen jälkeen saimme kuulla jälleen kerran kulttuurishokista ja kuinka tunnistaa oireet ym. Olemme kuunnelleet valehtelematta jo viisi kertaa aikaisemmin kulttuurishokista siitä lähtien kun aloitimme opiskelun Raumalla, joten asia on jo erittäin hyvin vatvottu.

Ruokailun jälkeen siirryimmekin sitten maakohtaisiin ryhmiin ja pääsin tapaamaan muita Japaniin lähtijöitä. Mikäli käsitin oikein niin osa on menossa Tokioon ja osa Akitaan Osakan lisäksi. Konkarina oli minulle entuudeltaan tuttu henkilö ja hän kertoi sitten opiskelustaan Osakasta ja antoi vinkkejä muille. Oli ihan kiva kuulla miten hän oli tietyt asiat hoitanut ja sain hieman lisätietoa myös viisumiasioista mikä on painanut mieltäni kovasti. Olen kuitenkin saanut nyt kuulla useammaltakin taholta, että itse viisumin anominen Helsingissä käy käden käänteessä, joten taidan vihdoinkin uskaltaa ostaa lentoliput hyvillä mielin :)

Aika paljon tuli sellaista asiaa mikä oli minulle entuudestaan tuttua, mutta sain hyödyllistä tietoa mm. kursseista, asumisesta ja muista käytännön asioista mitä pitää hoitaa Japaniin saavuttaessa. Kuulin myös, että pitää olla älyttömän hyvä kielitaito jos mielii ottaa samoja kursseja japanilaisten kanssa tai saada työharjoittelupaikan... Oli myös kiva nähdä kaksi muuta Osakaan lähtevää opiskelijaa, vaikka emme sitten enempää jutellut. Meitähän lähtee siis Samkista yhteensä neljä opiskelijaa ja muista kouluista oli paikalla n. 7 opiskelijaa. Korean ryhmä oli samassa luokassa ja heitä oli suunnilleen saman verran tai vähän enemmän.

Kaiken kaikkiaan päivä oli ehkä vähän turha sellaisille, jotka ovat jo entuudestaan matkustellut ja käynyt kohdemaassaan, vaikka sainkin joitakin hyödyllisiä tietoja ongittua ilmoille. Päivä kesti sellaiset kuusi tuntia ja olin ihan poikki sen jälkeen vaikka mitään erityistä emme tehneetkään. Kivasti piti sitten vielä ajaa Raumallekin sen jälkeen.

Tapahtuman nettisivuille oli muuten lisätty myös kätevä check-list, mihin voi ruksia hoidettuja asioista:


Katselin jälleen lentolippujakin ja taidan vihdoin ja viimein olla siinä tilanteessa, että liput ovat kohta hankittuna. Onpahan sitten ainakin yksi vaihe taas hoidettuna :)

5 kommenttia:

  1. Hei!
    En tiedä muistatko minua FKFltä, olin yksi sempaista. (Ja asun tällä hetkellä Päivin kanssa samassa kämpässä Vaasassa. ;D)
    Piti vain pysähtyä kommentoimaan kun huomasin että olet lähdössä Osakaan vaihtoon. Olen _ehkä_ itsekin lähdössä vaihtoon ja jos hyvin käy niin pääsen Osakaan. En tosin OGUn vaan Handai:hin. Odottelen tässä vain päätöstä MEXTiltä ja vastausta toive yliopistoiltani. :)
    Mutta kiva että Japanissa olisi sitten enemmältikki suomi-tuttuja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän mä sinut muistan! Pidän peukkuja että pääset Osakaan, olisi tosi kiva olla samoissa maisemissa :) Ootko vuoden vai puolen vuotta jos pääset?

      Poista
    2. Vuoden verran olisi tarkoitus olla. :D

      Poista
    3. Oi, vitsi vähänkö hienoa! Mäkin toivon että löydän harjoittelupaikan kevääksi niin saa viettää vähän kauemmin aikaa muissa maisemissa ;)

      Poista
    4. Pidetään peukut että löydät harjoittelupaikan. (^__^)b

      Poista