tiistai 3. kesäkuuta 2014

Kesäloman alku kuvina

Yhyy. En ole saanut mistään kesätöitä ja tylsistyn kuoliaaksi kotona. Olen siivonnut ja järjestellyt kämpän jo monta kertaa uudelleen (ja sekoittanut sen vielä useammin), pelaillut paljon pelejä, pyöritellyt peukaloita, lukenut hämäriä novelleja Haruki Murakamilta ja vaikka mitä muuta.

Odottelen yhdestä tietystä paikasta erityisen paljon yhteydenottoa, joten peukut pystyyn!

Koska olen tosiaan tylsistymässä kuoliaaksi, niin päätin napata muutaman kuvan kämpästäni ja peleistä mitä olen viime aikoina pelannut + muuta randomia, ehkä Japaniin jotenkin liittyviä juttuja. Jep, puran tylsyyteni tänne blogiin. Jipii. No ehkä ensi kerralla kirjoitan oikeesti jotain asiaa.

Tales of Graces
Tämän kuvan nappasin itseasiassa Facebookin arkikuvahaasteeseen jo kauan aikaa sitten. En itse ole ehtinyt kyseistä peliä kauheesti pelailla, vaan homman on hoitanut tuo parempi puolisko. Minä olen toiminut lähinnä vain tulkkina :D Mutta nyt kun on tylsää niin voisin jopa koittaa tätä pelailla. Buah.



Omenapuu ♥
Naapurin (ei meidän naapurin) omenapuu kukki mukavasti viikko, puoltoista sitten. Oli pakko napata kuva. Toisen naapurin pihassa kukki aiemmin jo muutama puu, jotka näyttivät kovasti kirsikankukilta, mutta en mene vannomaan. Pakko näistä on nauttia täällä kun Japaniinkaan ei tähän hätään päässyt! :P

Erään illan eväät.
Hömppää ♥ Tälläset lyhyet hömppämangat on just kivoja; näitten kanssa menin pötköttelemään sängylle ja läskistyttämään itteeni. Ei mitään mullistavia sarjoja, mutta voisi aikansa kai huonomminkin kuluttaa?

Maggari.
Tässä siis pötköttelin. Ja pötköttelen joka yö. Valitettavasti pehmot joutuvat aina yöksi lattialle nukkumaan :( Ison nallen viekussa on vähän vieraampia ja tutumpia hahmoja. Nemuneko on valitettavast jäänyt jonkun alle piiloon :D Ja ei, en ole mikään kauhea pehmonalle ihminen, joten näitä kavereita ei ole paljon. Ne vähäisetkin mitä mulla oli pentuna jouduin heittää roskiin kun oksensin niiden päälle. Yhyy.

Kyou kara Maou! - peli
Yeah, anime on vieläkin kesken ja sen lisäksi pelaan tätä peliä. Mulla ei taida olla elämää tällä hetkellä? No ainakin tulee uutta sanastoa (vaihteeksi):

主人公 (shujinkou) = päähenkilö/main character
救世主 (kyuuseishu) = pelastaja/savior
めでたしめでたし = (medetashi medetashi) "he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti" eli tyypillinen loppu tarinalle. And they all lived happily ever after (traditional ending to stories).
見張り (mihari) = vartija/guard
原石 (genseki) = malmi/ore

Eteisen harmoniaa.
Nämä taulut tervehtivät tulijaa meidän eteisessä. Tosin toinen noista päätti heittäytyä tänään (vaihteeksi) lattialle, enkä ole vielä jaksanut vaivautua laittaa sitä takaisin. Tuhma canvas-taulu, tuhma. Meidän asunto ei tosiaankaan ole mikään sisustusihme, mutta eipä sillä väliä. Olen yrittänyt saada jokaiseen huoneeseen edes vähän jotain japanilaista juttua, mutta keittiön olen jättänyt suosiolla rauhaan. Ja se taitaakin olla yksi kivoimmista paikoista koko kämpässä :D

(Hups, puhuin läpiä päähän. Onhan meillä keittiön pöydällä tabletit, joissa on jotain mukamas-olevinaan-kanjeja.)

Nyt pitääkin sitten pakata ja suunnata hakemaan meidän pikku kisuliini hoidosta. Täällä lanitettiin koko viikonloppu, joten kisu pääsi anoppilaan hoitoon. Tai pikemminkin lomalle...

Johanna

2 kommenttia:

  1. Hohoo, Cowboy Bebop-juliste bongattu! ^3^
    Minusta tuo Verenhimoiset vintiöt-manga on tosi hauska etenkin hulvattoman käännöksen ansiosta! "Näin meillä manalassa!" ;'D Olisi hauska lukea japaninkielinen alkuperäisteos ihan vain nähdäkseen millaisia ratkaisuja kääntäjä on tehnyt esim. pikkuvampyyrien hauskoissa sanakäänteissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kyseisen julisteen olen aikoinani ostanut paremmalle puoliskolle. Hän on sarjan suuri fani :D

      Mangan käännös on kieltämästä onnistunut! :) Pitkästä aikaa oikein odotin seuraavaa pokkaria. Paljon hauskoja sanankäänteita ja tarinakin on hauska. Mielestäni viime pokkarissa oli paljon hyviä kohtia varsinkin viimeisessä kappaleessa ^_^

      Poista