keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Japanilaiset pannukakut

Leivontapostaukset ovat olleet hieman jäissä hetken aikaa, mutta suuren kysynnän vuoksi päätin julkaista yhden ehdottomista lempiresepteistäni! Minun on pitänyt postata tämä jo monen monta kertaa, mutta aina se vain on unohtunut. Mutta ei hätää, sitä saa mitä tilaa!

Kyseessä on siis japanilaiset pannukakut. Japaniksi tälläisiä pannukakkuja kutsutaan nimellä hottokeeki ja monet valmistavat niitä suoraan kaupasta ostettavista "lisää vain vesi/maito"- seoksista. Aivan vastaavanlaisia meillä täällä Suomessa ole, mutta eipä hätää, sillä tämä resepti on superhelppo ja halpa valmistaa.

Japanissa näitä tarjoillaan usein aamupalalla ja nämä ovat kyllä yllättävän täyttäviä. Japanilaiset rakastavat fuwafuwaa eli pehmeyttä ja sitä nämä todellakin ovat. Peittoaa suomalaiset pannarit mennen tullen!


Tarvitset:

3dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
ripauksen suolaa
1 kananmunan
3,5 dl piimää
2 rkl sulatettua voita
n. 0,6 dl sokeria
Vaahterasiirappia tai esim. vaaleaa siirappia

Ohje:

1. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola hyvin yhteen.
2. Vispaa pienemmässä kulhossa kananmuna ja sulatettu voi yhteen.
3. Lisää piimä ja sokeri muna/voi-seokseen.
4. Kaada kyseinen sekoitus jauhoseokseen.

Valmis taikina
5. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. (Tämä oli hieman ongelmallista omalla hellallani edellisessä asunnossa, sillä 3 oli liian alhainen ja 4 liian kuuma) Kannattaa antaa pannun kuumeta rauhassa, että se on varmasti kuuma.
6. Sulata vähän voita pannulla.
7.  Kaada vähän vajaan 2 desin verran taikinaa pannulle n. 30cm korkeudesta. Tämä edesauttaa kauniin pyöreän muodon saavuttamista.
8. Paista, kunnes näet paljon kuplia ilmestyvän taikinaan. Siinä menee pannun ollessa oikean lämpöinen n. 3 minuuttia.

Kuplat alkavat näkyä
9. Käännä ja paista vähän aikaa niin että toinenkin puoli saa väriä.
10. Lopuksi pannukakkujen päälle voi sirotella vähän tomusokeria ja tarjota siirapin kera. Om nom!

Valmiit pannarit ♥
Muista kertoa kuinka itse onnistuit ja miltä maistui jos päätät tätä kokeilla! ^_^

Resepti on bongattu suosikki ruokablogistani Just One Cookbookista.

Edit. Tein tässä itsekin näitä pitkästä aikaa ja huomasin, että taikina tarvii sellasen puoli desiä enemmän piimää, että koostumus on vähän parempi. Muutin sen ohjeeseen jo :)

****

For the English version of this lovely Japanese Buttermilk Pancake recipe you can enter: Just One Cookbook.
I promise you don't regret it! These pancakes are just so soft and tasty that they will melt in your mouth!

♫ Johanna ♪

5 kommenttia:

  1. Ovatko nämä sama asia kuin dorayaki? Ne maistuvat ainakin namilta punapaputahnan kanssa. Varmasti nämäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos kommentistasi!

      Dorayakin ja pannukakkujen taikina on hieman erilainen, joten eri asiasta on kyse :)

      Aikomus on laittaa Dorayakin ohje tänne myös jossakin vaiheessa, samoin kuin punapaputahnan. Ne kun ovat myös minun ehdotonta namia ♥

      Poista
  2. Kiitoksia ohjeesta. Sopivan helppo tällaiselle ei niin paljoa keittiössä viihtyvälle ^^ Hyviä tuli. Siis nämä todellakin päihittää suomalaiset pannarit! <3 Pikkuvelikin ahmi näitä hyvällä halulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä, ja hyvä jos maistuivat pikkuveljellekin! ;)

      Poista
  3. Hei!

    Kun ensimmäisen kerran kokeilin tuota reseptiä huomasin että, 2 desin verran taikinaa pannulle oli hankalaa paistaa pannulla.
    Toisella paisto kerralla kokeilin laittaa 1 desin verran sitä taikinaa ja paistoin niitä vähemmän kuin kolmen minuutin aikana.
    Sitten kolmannella kerralla kokeilin tuota reseptiä muuntaa gluteenittomaksi eli en laittanut taikinaan tavallisia vehnäjauhoja.

    Kun tein tuon taikinan kaksin kertaisena annoksena, käytin puolet perunajauhoja ja toiset puolet gluteenitonta jauhoseosta lisäksi käytin jotain kohotusta varten jauhetta, jota käytetään gluteenittomissa leivonnaisissa, en muista sen aineen nimeä.

    Tein tuon taikina gluteenittomaksi koska miun yhdellä kaverillani on vehnä-allergiaa.

    Ja laitoin taikinaan lisäksi vaniljasokeria/vaniilisokeria lisätäkseni makua.

    Miun äiti ja isoveli tykkäsivät, ja siitä gluteenittomasta kaverini tykkäsi.

    Nämä hottokeekit voittaa todellakin suomalaiset letut! Mie tykkään <3

    VastaaPoista