torstai 9. elokuuta 2012

Ueno Zoo päivä :)

Eilen oli vuorossa siis Uenon eläintarha, joka täyttää tänä vuonna 130 vuotta. Se onkin Tokion vanhin eläintarha, ja sieltä löytyy 464 eri eläinlajia edustettuna 14.3 hehtaarin kokoisella alueella. Uenon eläintarha löytyy Uenon puistosta, Taitôn kaupungin osasta.

Saavuimme pelipaikalle kolmen aikoihin, ja tajusimme eläintarhan portilla paikan menevän kiinni jo viideltä. Päätimme kuitenkin mennä katomaan paikkaa, koska sinne saakka olimme kuitenkin tulleet. Pääsymaksu oli 600 jeniä (n.6€), eli kyseessä ei ollut todellakaan kallis paikka. Esimerkiksi Korkeasaareen maksaa aikuiselta maitse 10€ ja vesitse 16€.


Koska aikaa oli rajoitetusti, päätimme käydä katsomassa meidän mielestämme mielenkiintoisimpia eläimiä, ja ehdimme näkemään kahden tunnin aikana lähes kaikki mitä halusimmekin. Viimeisen puolentunnin aikana osa eläimistä vietiin jo sisätiloihin, ja jotkin sisätilat suljettiin, joten ihan kaikkia emme ehtineet katsastaa.

Ehdimme kuitenkin nähdä pandat, jotka olivat iso syy eläintarhaan tuloomme. Pandathan ovat nykyään erittäin harvinaisia, ja niitä on luonnossa n. 1600 yksilöä, eläintarhoissa ja tutkimuslaitoksissa n. 200 yksilöä. Pandat olivat kyllä ylisöpöjä, jättikokoisia pehmoleluja, joita olisi halunnut vain rutistaa ja kovaa :D Siellä ne istuivat mutustelemassa bambua tyytyväisesti ja katselivat tylsistyneesti meitä turisteja, jotka napsivat kuvia hullun lailla.Pandojen jälkeen kävimme ottamassa kuvia pagodasta, joka on ollut aikoinaan osa paikalla seissyttä Kan'ei-ji nimistä temppeliä. Pagodathan ovat tälläisiä monikerroksisia torneja, joita on rakennettu Aasiassa yleensä buddhalaisten temppeleiden yhteyteen.


Pagodan jäkeen suuntasimme katsomaan norsuja, leijonia ja tiikereitä, ja niitten jälkeen näimme gorilloja. Gorillat olivat kieltämättä aika pitkästyneen oloisia... Jatkoimme matkaa, ja päsimme vihdoin jääkarhujen luo. Tai oikeastaan jääkarhun, sillä yksi siellä vain seisoa tönötti läkähtymispisteessä. Hieman mietitytti miten raukkaparka jaksaa moisessa kuumuudessa, mutta oli sillä ainakin kylmää vettä missä uiskennella :) Jääkarhujen jälkeen näimme myös pingviinejä, jotka olivat kalanlemun ympäröimiä, ja kirahvin, joka oli kyllä melkoisen pitkä.

Mur.

Kiersimme viiteen asti ympäri eläintarhaa, ja poistuimme sitten lopulta toisesta uloskäynnistä ja lähdimme kiertämään Uenon puistoa. Siellä oli mm. melko iso lampi, missä saattoi mennä polku- ja soutuveneillä, ja löytyi sieltä myös myyntikojuja, missä oli kaikenlaista käytettyä tavaraa. Istuimme myös syömään jäätelöä, ja katselimme kuinka vieressä ollut pikkutyttö veteli itekseen parempiin suihin ison kasan kakigooria. Sitä minne se kaikki mahtui, jaksan edelleen ihmetellä.

Maisemat olivat kyllä aikamoisia, sillä toisella suunnalla kohosi korkeita taloja, vastakkaisella suunnalla puolestaan temppeleitä. Oli hieno istuutua hetkesi istumaan ja katsella maisemia hyvän jäätelön kera. Ilmakin sattui olemaan juuri hyvä, ei hiostanut tai ollut liian kuuma. En tiedä sitten alkaako tähän kuumuuteen vihdoinkin tottua, vai onko täällä oikeasti ollut vähän viileämpiä päiviä. :DLähdimme sitten Uenosta pois ja jäimme hetkeksi kiertelemään Ikebukuroa. Emme ole vielä hirveän myöhään olleet missään, joten halusimme hieman kävellä ja katsella meininkiä illemmalla. Kävimme karaokessa laulelemassa tunnin verran (siellä samassa kuin viimeksikin), ja maistamassa KFC:n (Kentucky Fried Chicken) antimia, mutta pettymys oli suuri. Hirveän kallista ja pahaa ruokaa, joten en suosittele sitä kenellekään. Hauskinta koko paikassa oli vieressä istuneet otakut, jotka alkoivat pelata jotain vaikeannäköistä korttipeliä, jota Päivi kertoi joskus pelanneensa :D

Paluumatkalla sitten huomasimme Book-Offin kyltin aivan kotiaseman vieressä, ja sinnehän oli sitten heti päästävä. Olin melko taivaassa huomatessani monta hyllyllistä mangaa hintaan 105 jeniä/kpl (Vähän päälle euro)... Kavereilla oli jälleen vaikeuksia saada meikäläistä lähtemään kotiin.

Siinä se päivä sitten meni, ja kyllä olinkin väsynyt kun pääsin guest houselle. Ensimmäistä kertaa olin ensimmäinen nukkumassa, saavutus sekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti